autor:

autor

» » Prajituri

Placinta cu iaurt

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 pachet foi de placinta, 1 kg iaurt gros, 8 oua, , 350 gr zahar tos, zahar vanilat si farin pentru pudrat, , STAFIDE (FACULTATIV), ULEI PENTRU UNS TAVA SI FOILE

Dificultate: Redusa Timp: 1h

97 voturi

Mod de preparare

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se asaza 3-4 foi unse cu ulei intre ele.


Se toarna un strat de umplutura gros cam de 1.5 cm, se presara stafide, apoi se asaza 2 foi unse cu ulei si se continua cu straturi alternative de foi si umplutura. Deasupra trebuie sa ramana 3 foi, care se inteapa, se stropesc cu ulei si putina apa.


Se da tava la cuptor la foc potrivit si cand este aproape gata se bate un ou cu zahar vanilat si se toarna deasupra.


Se coace aproximativ 40 min.


Se scoate tava din cuptor si se acopera 10 min cu un prosop.


Se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza cand este doar calduta. Nu se poate portiona fierbinte.


Se serveste calda dar este la fel de delicioasa si rece.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ninetta Bradiceanu , 20 iunie 2014

    gustoasa si usor de facut !

  • Fara foto

    Adelyna Antonia , 04 septembrie 2013

    este o placinta foarte gustoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

97 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 kg iaurt gros
  • 8 oua
  • 350 gr zahar tos
  • zahar vanilat si farin pentru pudrat
  • STAFIDE (FACULTATIV)
  • ULEI PENTRU UNS TAVA SI FOILE

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

289 voturi    22 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri