autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu lapte batut

Autor: florescu lacramioara (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pun in tava unsa 3 foi, compozitia si iar 3 foi si iar compozitie, pana terminati foile, cand s-a copt se pune siropul fierbinte si se tine la rece.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stratienco Doinita , 11 mai 2014

    buna placinta

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

    Si eu fac placinta cu mai mult iaurt, dar fara sa mai insiropez.

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2009

    Reteta aceasta am vazut ca o prepara machedonii, diferenta: ei pun mai mult iaurt.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 500g foi
  • 3 oua
  • 1 pahar de lapte batut
  • 1 pahar ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 200g stafide
  • 100g mac si esenta.
  • SIROPUL: 1 pahar zahar si 2 pahare de apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de florescu lacramioara

Ficatei de pasare cu afumatura

Se fierb ficateii, se strecoara, intr-o alta cratita sau tigaie se caleste afumatura taiata feliute

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Rulouri din piept de pui

Se bate pieptul de pui cu ciocanelul, se condimenteaza, se pune o foaie de salvie si una de afumatura,

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Prajitura cu gem

Untul se freaca cu zaharul, galbenusurile, se adauga albusurile batute spuma si faina. Dupa ce s-a

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Stratienco Doinita

buna placinta

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine cu amestec de faina si malai

Paine cu amestec de faina si malai

Este o paine pe care o faceau femeile la tara economisind faina, malaiul fiind la indemana oricui pentru ca predomina cultura de porumb.

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Foccacia

Foccacia

In oala mixerului cernem faina adaugam drojdia si zaharul si uleiul de masline si incepem sa amestecam dupa care adaugam apa treptat

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje