Placinta cu mere am gasit-o pe blogul doamnei Laura Laurentiu, pe care o admir sincer.
Este imposibil sa nu va iasa placinta, daca respectati intocmai pasii.Pe mine, sincer ,m-a cucerit aluatul pate-brisee.
Mod de preparare aluat
1.Amestecam intr-un castron faina,sarea, si zaharul,apoi adaugam untul rece, taiat cubulete pe care-l incorporam cu furculita.
2.Adaugam galbenusurile si apa rece.Framantam repede pana adunam toate ingredientele intr-un aluat.Acoperim cu o folie si dam la frigider pana terminam de preparat umplutura.
Mod de preparare umplutura
1.Curatam merele de coaja,apoi le tam cubulete si le punem intr-o cratita.
2.Adaugam,zaharul,amidonul si stafidele.Dam la foc mic amestecand continuu pana ce compozitia se ingroasa.
3.Tragem dupa foc si lasam sa se raceasca bine.
Asamblarea placintei
1.Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius.
2.Impartim aluatul in doua parti.
3.Intindem prima foaie,apoi o asezam in tava cu ajutorul sucitorului,avand gija ca si peretii tavii sa fie 4 cm “imbracati” in aluat.Presaram 1 lingura de gris,apoi punem umplutura racita bine.Dam la frigider pana ce intindem a doua foaie cu care acoperim.
4.Ungem pe deasupra cu un galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 minute.Acoperim placinta cu o coala de hartie de copt entru a nu se arde.
Dupa ce o scoatem de la cuptor,o lasam sa se raceasca bine in forma,iar dupa ce o asezam pe platou presaram zahar pudra si o portionam.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii