autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta cu mere (din aluat fraged)

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii:, * 300 g faina,, * 200 g unt (margarina),, * 100 g zahar farin,, * 2 oua,, * 2 g bicarbonat,, * 2 ml otet,, * 2 g sare,, * zahar vanilat (5-10 g),, * 500 g mere rase conservate sau 1 kg mere proaspete,, * 50 g pesmet,, * 1 g scortisoara.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Untul (margarina) se bate cu 50 g zahar farin, pina se spumeaza.


Se adauga treptat ouale, sarea si o parte din zaharul vanilat si se continua baterea pina cind compozitia devine ca o crema.


Se adauga apoi bicarbonatul dizolvat in otet si faina, amestecind user componentele pina se incorporeaza toata faina si se omogenizeaza compozitia. Aluatul astfel obtinut se lasa la rece cca 30 minute. Merele rase se amesteca cu 25 g pesmet, 20 g zahar si scortisoara. Aluatul se imparte in doua parti egale. O parte se intinde pe planseta pudrata cu faina, obtinind o foaie cu grosimea de cca 1 cm, care se asaza in tava, se perforeaza cu furculita pe toata suprafata si se coace pe jumatate in cuptor, la o temperatura moderata.


Se scoate si se raceste in tava. Dupa racire, se pudreaza cu pesmet, peste care se intinde umplutura in strat uniform, se pudreaza restul de pesmet si se asaza a doua foaie care a fost intinsa la fel.


Se introduce la cuptor si se coace la o temperatura moderata. Dupa coacere si racire, se portioneaza in diferite forme, se pudreaza cu zahar si se asaza pe platou.
Untul (margarina) se bate cu
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Placinta cu mere si aluat fraged

Intr-un vas se freaca untul cu zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare.Apoi se adauga cele 2 oua

83 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Acadele chesecake cu ciocolata

Bateti cu mixerul crema de branza cu zahar si esenta pana se topeste zaharul. Adaugati smantana si

0 voturi    0 comentarii
12h
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 300 g faina,
  • * 200 g unt (margarina),
  • * 100 g zahar farin,
  • * 2 oua,
  • * 2 g bicarbonat,
  • * 2 ml otet,
  • * 2 g sare,
  • * zahar vanilat (5-10 g),
  • * 500 g mere rase conservate sau 1 kg mere proaspete,
  • * 50 g pesmet,
  • * 1 g scortisoara.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

237 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere pentru micul dejun

Biscuiti cu miere pentru micul dejun

Intr-un bol, punem untul usor topit si zaharul. Mixam pana cand se incorporeaza cele doua ingrediente. Adaugam oul, 1-2 lingurite de

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pancake mic-dejun cu nuci, miere si banane

Pancake mic-dejun cu nuci, miere si banane

Batem ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana capata o culoare albicioasa, pe urma adaugam uleiul, esenta de vanilie

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse