autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Placinta cu mere si aluat fraged

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un vas se freaca untul cu zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare. se adauga cele 2 oua si se omogenizeaza bine iar la sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt.


Se framanta bine pana devine un aluat omogen.


Se pune intr-o folie de plasic se se da la frigider patru 1 ora.


Merele se curata si se dau pe razatoarea mare sau la robot.


Se pune intr-o cratita la foc mic amestecat cu zahar dupa gust si se lasa sa se innmoie bine.


Se pune apoi scortisoara si zaharul vanilat si se lasa apoi la scurs intr-o stracuratoare.


Se scoate aluatul din frigider si se imparte in 2.


Se pune prima foaie intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie pergameni,se pune deasupra umplutura scursa bine si se acopera cu a 2 foaie.


Se baga in cuptorul preicalzit la 190gC pentru 20-30 de minute.


Se scoate si se pudreaza cu zahar pudra.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lydia

    Lydia (Maestru bucatar):

    Mi-a iesit super! O prajitura foarte gustoasa si frageda, exact ca in descriere! Si imi pare rau ca nu am pus poze - s-a mancat inainte sa vin cu aparatul :D.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bouzidi Ene Adriana , 27 august 2014

    A iesit un deliciu,aluatul foarte fraged.felicitari

  • Fara foto

    Mircea Oltean , 19 aprilie 2014

    sper sa imi iasa si mie

  • Fara foto

    Craciun Laura , 05 octombrie 2013

    Am facut-o chiar astazi impreuna cu un suc natural de mere. A iesit excellent!!!!

    • Fara foto

      Mariana Mioara , 14 septembrie 2013

      am facut si mi-a iesit ff buna multumesc pentru reteta

    • Fara foto

      Eliza Oana , 15 august 2013

      SA VEDEM CE IESE.

    • maria

      maria (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      imi place la nebunie tot ce este cu mere prezentarea este excelenta!! bravo!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Ador tot ce este cu mere. Felicitari pt prezentare !Ai 5 stelute de la mine.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      imi place placinta cu aluat fraged. E super prezentarea!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Delicioasa.........

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Mmm ce bunatate!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Foarte bună prăjiturică! Şi mie îmi place cu aluat fraged!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      foarte usor de facut,si foarte buna mmm

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

54 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250g unt sau margarina
  • 400g faina
  • 2 oua
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • u praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 2 kg mere rase
  • zahar dupa gust
  • scortisoara dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Varadi Silvia

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

43 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

14 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi

Boccelute de clatite cu ciuperci

Pentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu legume

Bouzidi Ene Adriana

A iesit un deliciu,aluatul foarte fraged.felicitari

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu mere caramelizate

Tarta cu mere caramelizate

Oul se freaca cu zaharul pana devine spuma. Se adauga smantana, uleiul, esentele, praful de copt, sare si faina pana devine o coca

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Laptele se fierbe, separat se pun galbenusurile cu 250 gr zahar si se bat bine cu mixerul pana se fac spuma, peste care adaugam si praful

18 voturi    15 comentarii
30 min
Dulciuri diverse