autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Placinta cu mere si aluat fraged

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, 250g unt sau margarina, 400g faina, 2 oua, 100g zahar, 1 plic zahar vanilat, u praf de sare, 1 plic praf de copt, Pentru umplutura:, 2 kg mere rase, zahar dupa gust, scortisoara dupa gust, 1 plic zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

83 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se freaca untul cu zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare. se adauga cele 2 oua si se omogenizeaza bine iar la sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt.


Se framanta bine pana devine un aluat omogen.


Se pune intr-o folie de plasic se se da la frigider patru 1 ora.


Merele se curata si se dau pe razatoarea mare sau la robot.


Se pune intr-o cratita la foc mic amestecat cu zahar dupa gust si se lasa sa se innmoie bine.


Se pune apoi scortisoara si zaharul vanilat si se lasa apoi la scurs intr-o stracuratoare.


Se scoate aluatul din frigider si se imparte in 2.


Se pune prima foaie intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie pergameni,se pune deasupra umplutura scursa bine si se acopera cu a 2 foaie.


Se baga in cuptorul preicalzit la 190gC pentru 20-30 de minute.


Se scoate si se pudreaza cu zahar pudra.
Intr-un vas se freaca untul c
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Chec cu portocale

Se pune in blender o portocala taiata in 4, se mixeaza pana devine crema. Se adauga galbenusurile,

10 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Negrese

Pentru blat se amesteca bine ingredientele si se pun la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina,

8 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lydia

    Lydia (Maestru bucatar):

    Mi-a iesit super! O prajitura foarte gustoasa si frageda, exact ca in descriere! Si imi pare rau ca nu am pus poze - s-a mancat inainte sa vin cu aparatul :D.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 august 2016

    Ma bucur ca ti-a placut. Mersi si eu ca ai incercat reteta.

  • Fara foto

    Cătălina , 20 august 2016

    A ieșit ffff buna multumesc pt rețeta

  • Fara foto

    Florina Petrisor , 21 mai 2015

    Este foarte buna ,a iesit exact cum doream.Multumesc

    • Elena_Calinoiu

      Elena_Calinoiu (Bucatar) , 23 ianuarie 2015

      Foarte buna , mai devreme am scoso de la cuptor si deja jumatate nu mai este :)

    • Fara foto

      Mary Ruby , 14 noiembrie 2014

      Ii foarte buna si rápida

    • Fara foto

      Bouzidi Ene Adriana , 27 august 2014

      A iesit un deliciu,aluatul foarte fraged.felicitari

    • Fara foto

      Mircea Oltean , 19 aprilie 2014

      sper sa imi iasa si mie

    • Fara foto

      Craciun Laura , 05 octombrie 2013

      Am facut-o chiar astazi impreuna cu un suc natural de mere. A iesit excellent!!!!

    • Fara foto

      Mariana Mioara , 14 septembrie 2013

      am facut si mi-a iesit ff buna multumesc pentru reteta

    • Fara foto

      Eliza Oana , 15 august 2013

      SA VEDEM CE IESE.

    • maria

      maria (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      imi place la nebunie tot ce este cu mere prezentarea este excelenta!! bravo!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Ador tot ce este cu mere. Felicitari pt prezentare !Ai 5 stelute de la mine.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      imi place placinta cu aluat fraged. E super prezentarea!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Delicioasa.........

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Mmm ce bunatate!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Foarte bună prăjiturică! Şi mie îmi place cu aluat fraged!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      foarte usor de facut,si foarte buna mmm

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

83 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250g unt sau margarina
  • 400g faina
  • 2 oua
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • u praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 2 kg mere rase
  • zahar dupa gust
  • scortisoara dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia

Somon si pastrav la cuptor

Se curate pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,se ung pestii cu ulei se condimenteaza

15 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Se spala ciolanul si se curata (eu am luat unul dezosat), se pune intr-o oala sub presiune si se

14 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

45 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Ma bucur ca ti-a placut. Mersi si eu ca ai incercat reteta.

Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere pentru micul dejun

Biscuiti cu miere pentru micul dejun

Intr-un bol, punem untul usor topit si zaharul. Mixam pana cand se incorporeaza cele doua ingrediente. Adaugam oul, 1-2 lingurite de

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pancake mic-dejun cu nuci, miere si banane

Pancake mic-dejun cu nuci, miere si banane

Batem ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana capata o culoare albicioasa, pe urma adaugam uleiul, esenta de vanilie

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse