autor:

Doina  Varga

» » Prajituri

Placinta cu nuci (baclava/sarailie)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 13 decembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pastrati cateva nuci pentru decor, restul de miez impartiti-l in doua parti. O parte macinati-o in masina de nuci, iar cealalta parte zdrobiti-o mai mare cu un facalet, apoi le amestecati.


Intindeti pe masa o foaie de placinta, stropiti-o cu ulei (puteti sa o ungeti cu o pensula), suprapuneti inca o foaie, peste care presarati umplutura de nuci (3-4 linguri cu varf), apoi rulati nu prea strans si ungeti bine capetele cu ulei. Puteti face placinta sub forma de rulou sau taiati fiecare rulou in doua si sa il indoiti sub forma de colac (sau melcisor). Puneti placintele intr-o tava lunguiata sau rotunda, unsa cu ulei, ungeti-le si deasupra, apoi decorati cu nuci.


Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 30 minute, pana se rumenesc frumos. Intre timp, preparati siropul astfel: puneti intr-o craticioara zaharul, pe flacara mica a aragazului, si amestecati cu un tel in forma de para, pana se topeste zaharul si capata o culoare aurie, sa nu se arda prea tare pentru ca va fi amarui. Adaugati 100 ml apa clocotita si lasati sa fiarba pana se dizolva zaharul si se leaga putin siropul. Luati de pe foc, lasati sa racoreasca si adaugati mierea. Turnati acest sirop in tava cu placinte si asteptati pana se absoarbe tot.


Taiati placintele bucati nu prea mari, asezati-le pe farfurioare. Daca sunt sub forma de melcisori, puteti sa le scoateti intregi sau sa taiati fiecare melcisor in 2-3 bucati. Cine doreste, le poate pudra cu zahar.


Baclavalele sunt nemaipomenite, dar aveti grijjjaaaaa mare: ingrasa.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina Onila , 30 ianuarie 2014

    Super mi-a iesit

  • Fara foto

    Vizureanu Silvia , 14 ianuarie 2014

    ce dor imi este...si de voi dar si de placinta:D

  • Fara foto

    Aurel Petcu , 12 ianuarie 2014

    nu am pus miere ,am facut-o doar cu zahar

    • Fara foto

      Corvin Dumitru , 06 decembrie 2013

      CUM O FI ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

      Foarte reusita reteta ta...Nu am incercat niciodata cu foile din comert,dar tu m-ai convins sa incerc...Arata minunat...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      O bunatate..., felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Mmmm ce bunatate,draga Doina cred ca a fost tare buna.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Multumesc mult pentru aprecieri.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2010

      foarte aspectoasa! Iubesc bacalavaua dar...se depune!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Imi plac mult prajiturile cu nuci sau torturile.Baclavaua ta e super. Felicitari,Doina.!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Multumesc. Chiar e baclava. :)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Foarte buna. E ca o baclava.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

61 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi subtiri de placinta
  • 500 g miez de nuca
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri miere de albine
  • 100 ml ulei
  • 20 g zahar pudra (optional)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

47 voturi    20 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

28 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

Alina Onila

Super mi-a iesit

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

In primul rand, curatam capsunile, le spalam, le scurgem bine si presaram 2 linguri de gris peste ele. Separam galbenusurile de

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul: Ouale le mixam spuma cu un praf de sare

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri