autor:

Doina  Varga

» » Prajituri

Placinta cu nuci (baclava/sarailie)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 13 decembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Ingrediente
1 pachet foi subtiri de placinta, 500 g miez de nuca, 6 linguri zahar, 3 linguri miere de albine, 100 ml ulei, 20 g zahar pudra (optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h

62 voturi

Mod de preparare

Pastrati cateva nuci pentru decor, restul de miez impartiti-l in doua parti. O parte macinati-o in masina de nuci, iar cealalta parte zdrobiti-o mai mare cu un facalet, apoi le amestecati.


Intindeti pe masa o foaie de placinta, stropiti-o cu ulei (puteti sa o ungeti cu o pensula), suprapuneti inca o foaie, peste care presarati umplutura de nuci (3-4 linguri cu varf), apoi rulati nu prea strans si ungeti bine capetele cu ulei. Puteti face placinta sub forma de rulou sau taiati fiecare rulou in doua si sa il indoiti sub forma de colac (sau melcisor). Puneti placintele intr-o tava lunguiata sau rotunda, unsa cu ulei, ungeti-le si deasupra, apoi decorati cu nuci.


Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 30 minute, pana se rumenesc frumos. Intre timp, preparati siropul astfel: puneti intr-o craticioara zaharul, pe flacara mica a aragazului, si amestecati cu un tel in forma de para, pana se topeste zaharul si capata o culoare aurie, sa nu se arda prea tare pentru ca va fi amarui. Adaugati 100 ml apa clocotita si lasati sa fiarba pana se dizolva zaharul si se leaga putin siropul. Luati de pe foc, lasati sa racoreasca si adaugati mierea. Turnati acest sirop in tava cu placinte si asteptati pana se absoarbe tot.


Taiati placintele bucati nu prea mari, asezati-le pe farfurioare. Daca sunt sub forma de melcisori, puteti sa le scoateti intregi sau sa taiati fiecare melcisor in 2-3 bucati. Cine doreste, le poate pudra cu zahar.


Baclavalele sunt nemaipomenite, dar aveti grijjjaaaaa mare: ingrasa.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina Onila , 30 ianuarie 2014

    Super mi-a iesit

  • Fara foto

    Vizureanu Silvia , 14 ianuarie 2014

    Super mi-a iesit

  • Fara foto

    Aurel Petcu , 12 ianuarie 2014

    nu am pus miere ,am facut-o doar cu zahar

    • Fara foto

      Corvin Dumitru , 06 decembrie 2013

      CUM O FI ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

      Foarte reusita reteta ta...Nu am incercat niciodata cu foile din comert,dar tu m-ai convins sa incerc...Arata minunat...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      O bunatate..., felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Mmmm ce bunatate,draga Doina cred ca a fost tare buna.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Multumesc mult pentru aprecieri.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2010

      foarte aspectoasa! Iubesc bacalavaua dar...se depune!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Imi plac mult prajiturile cu nuci sau torturile.Baclavaua ta e super. Felicitari,Doina.!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Multumesc. Chiar e baclava. :)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Foarte buna. E ca o baclava.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

62 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi subtiri de placinta
  • 500 g miez de nuca
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri miere de albine
  • 100 ml ulei
  • 20 g zahar pudra (optional)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

70 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

17 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

valentina ionita (Chef de cuisine)

Foarte reusita reteta ta...Nu am incercat niciodata cu foile din comert,dar tu m-ai convins sa incerc...Arata minunat...



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri