Placinta cu praz

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu praz

Ingrediente

  • aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 35 ml ulei
  • 5 gr sare
  • umplutura:
  • 500 gr praz curatat( numai partea alba)
  • 250 gr branza
  • 2 oua
  • sare,dupa gust ,piper

Mod de preparare

-se prepara un aluat din toate ingredientele ( daca este prea lipicios se mai adauge faina )

-se lasa 30 minute sa se odihneasca

- se prepara umplutura : prazul spalat se taie in felli de 2 cm si se aseaza in oala lata cu putina apa si ulei de masline ,sare si piper,se fierb la un foc mic cu capac pana se inmoaie ,se trage de pe foc si se adauga branza si ouale,se lasa la o parte pana la folosire

- se ipmarte aluatul in 6 mingi de tenis

- se deschid foile de marimea tavii pe care vom folosii

- se pun foile in tava unsa, una peste alta unse cu ulei de floarea soarelui intre ele(primele 3 foi)

-la acest punct se adauga umplutura ,se intinde pe toata suprafata foii

-se continua cu celelalte 3 foi care se intind si se depun una peste alta dupa ce s-a uns fiecare cu putin ulei inainte

- se unge si ultima foaie cu putin ulei si se portioneaza placinta in portii patrate inainte de a se coace

-se pune in cuptor preancalzit pentru 10 minute la 250 de grade si 30 minute la 190 de grade cu aer (pana se rumeneste)

- se seveste calda dupa jumatate de ora

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise