autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta cu praz

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Aluatul: Se pune faina intr-un castron, se face o gropita la mijloc si in ea se sfarama drojdia bucatele.


Se adauga zaharul si circa 100 ml de apa calduta, se acopera cu faina de pe margini si se face un aluat vascos.


Se acopera vasul si se lasa sa creasca 20 de minute intr-un loc cald.


Se adauga uleiul de masline, sare si 75-100 ml de apa calduta si se framanta bine (mai intai cu mixerul, apoi cu mana), pana ce se obtine un aluat neted.


Se mai lasa 30 de minute la cald (tot acoperit), apoi se intinde pe planseta usor infainata.


Se unge tava cu grasime, se tapeteaza cu faina si se intinde aluatul, ridicandu-l pe margini (cam 2 cm).


Umplutura: Se spala prazul, se curata de mustati, se taie rondele, se caleste in uleiul fierbinte, se sareaza si se pipereaza.


Se asaza prazul si maslinele pe aluat si deasupra se toarna smantana batuta bine cu oua, sare, piper, nucsoara si cimbru.


Se presara cu telemeaua zdrobita si se coace 30 de minute in cuptorul incins (170ˇC).


Se lasa putin sa se raceasca si apoi se taie.


  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    hristu , 01 iunie 2010

    machidonii fac placinta cu praz dar fierb prazul in lapte si il amesteca cu branza dupa fierbere. Daca il caliti in ulei mai bine faci tocana. De la praz se foloseste numai partea alba nu si frunzele. Placinta se mananca cu zeama de varza ( iarna ) sau iaurt

Dificultate

Redusa

Timp

1h

37 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat - 350 g faina
  • 1/2 cub de drojdie (20 g)
  • 1/2 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • faina pentru intins aluatul si pentru tava
  • grasime pentru uns tava.
  • Pentru umplutura - 1,3 kg praz
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 100 g masline negre (eventual fara samburi)
  • 350 g smantana
  • 5 oua
  • nucsoara rasa
  • cimbru
  • 200 g telemea.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de George Florescu

Ciuperci umplute

Se spala ciupercile si li se scot piciorusele, care se taie feliute. Se curata usturoiul si ceapa

200 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu legume

Prajitura cu mere (reteta bunicii)

Incingeti cuptorul la 180°C si preparati zaharul ars, punand pe foc, intr-o craticioara cu fundul

141 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Brocoli cu ciuperci

250 g brocoli se desfac in buchetele mici. 30 g unt se incing si se caleste in el un catel de usturoi.

152 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fara foto

hristu

machidonii fac placinta cu praz dar fierb prazul in lapte si il amesteca cu branza dupa fierbere. Daca il caliti in ulei mai bine faci tocana. De la praz se foloseste numai partea alba nu si frunzele. Placinta se mananca cu zeama de varza ( iarna ) sau iaurt

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu mere caramelizate

Tarta cu mere caramelizate

Oul se freaca cu zaharul pana devine spuma. Se adauga smantana, uleiul, esentele, praful de copt, sare si faina pana devine o coca

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Laptele se fierbe, separat se pun galbenusurile cu 250 gr zahar si se bat bine cu mixerul pana se fac spuma, peste care adaugam si praful

18 voturi    15 comentarii
30 min
Dulciuri diverse