autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta cu praz

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat - 350 g faina, 1/2 cub de drojdie (20 g), 1/2 lingurita zahar, 3 linguri ulei de masline, 1/2 lingurita sare, faina pentru intins aluatul si pentru tava, grasime pentru uns tava., , Pentru umplutura - 1,3 kg praz, 3 linguri ulei de masline, sare, piper proaspat macinat, 100 g masline negre (eventual fara samburi), 350 g smantana, 5 oua, nucsoara rasa, cimbru, 200 g telemea.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

37 voturi

Mod de preparare

Aluatul: Se pune faina intr-un castron, se face o gropita la mijloc si in ea se sfarama drojdia bucatele.


Se adauga zaharul si circa 100 ml de apa calduta, se acopera cu faina de pe margini si se face un aluat vascos.


Se acopera vasul si se lasa sa creasca 20 de minute intr-un loc cald.


Se adauga uleiul de masline, sare si 75-100 ml de apa calduta si se framanta bine (mai intai cu mixerul, apoi cu mana), pana ce se obtine un aluat neted.


Se mai lasa 30 de minute la cald (tot acoperit), apoi se intinde pe planseta usor infainata.


Se unge tava cu grasime, se tapeteaza cu faina si se intinde aluatul, ridicandu-l pe margini (cam 2 cm).


Umplutura: Se spala prazul, se curata de mustati, se taie rondele, se caleste in uleiul fierbinte, se sareaza si se pipereaza.


Se asaza prazul si maslinele pe aluat si deasupra se toarna smantana batuta bine cu oua, sare, piper, nucsoara si cimbru.


Se presara cu telemeaua zdrobita si se coace 30 de minute in cuptorul incins (170ˇC).


Se lasa putin sa se raceasca si apoi se taie.

Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Placinta cu praz

-se prepara un aluat din toate ingredientele ( daca este prea lipicios se mai adauge faina ) -se

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Placinta cu praz si cartofi

Cernem faina intr-un bol larg, facem o adancitura in mijloc si punem oul, sarea si untul taiat cubulete.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    hristu , 01 iunie 2010

    machidonii fac placinta cu praz dar fierb prazul in lapte si il amesteca cu branza dupa fierbere. Daca il caliti in ulei mai bine faci tocana. De la praz se foloseste numai partea alba nu si frunzele. Placinta se mananca cu zeama de varza ( iarna ) sau iaurt

Dificultate

Redusa

Timp

1h

37 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat - 350 g faina
  • 1/2 cub de drojdie (20 g)
  • 1/2 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • faina pentru intins aluatul si pentru tava
  • grasime pentru uns tava.
  • Pentru umplutura - 1,3 kg praz
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 100 g masline negre (eventual fara samburi)
  • 350 g smantana
  • 5 oua
  • nucsoara rasa
  • cimbru
  • 200 g telemea.

Raporteaza reteta

Retete
de George Florescu

Ciuperci umplute

Se spala ciupercile si li se scot piciorusele, care se taie feliute. Se curata usturoiul si ceapa

200 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive

Prajitura cu mere (reteta bunicii)

Incingeti cuptorul la 180°C si preparati zaharul ars, punand pe foc, intr-o craticioara cu fundul

142 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Brocoli cu ciuperci

250 g brocoli se desfac in buchetele mici. 30 g unt se incing si se caleste in el un catel de usturoi.

153 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fara foto

hristu

machidonii fac placinta cu praz dar fierb prazul in lapte si il amesteca cu branza dupa fierbere. Daca il caliti in ulei mai bine faci tocana. De la praz se foloseste numai partea alba nu si frunzele. Placinta se mananca cu zeama de varza ( iarna ) sau iaurt

Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu chipsuri de ciocolata

Biscuiti cu chipsuri de ciocolata

Frecam untul moale cu zaharul pudra. Adaugam oul, praful de sare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine. La final

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu cacao, stafide si rahat

Cozonac cu cacao, stafide si rahat

Imi plac cozonacii indiferent de anotimp si constituie un pachet gustos la scoala, la serviciu sau cand plecam in calatorie prin tara.

0 voturi    0 comentarii
2h 35 min
Dulciuri diverse