autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta cu praz

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Aluatul: Se pune faina intr-un castron, se face o gropita la mijloc si in ea se sfarama drojdia bucatele.


Se adauga zaharul si circa 100 ml de apa calduta, se acopera cu faina de pe margini si se face un aluat vascos.


Se acopera vasul si se lasa sa creasca 20 de minute intr-un loc cald.


Se adauga uleiul de masline, sare si 75-100 ml de apa calduta si se framanta bine (mai intai cu mixerul, apoi cu mana), pana ce se obtine un aluat neted.


Se mai lasa 30 de minute la cald (tot acoperit), apoi se intinde pe planseta usor infainata.


Se unge tava cu grasime, se tapeteaza cu faina si se intinde aluatul, ridicandu-l pe margini (cam 2 cm).


Umplutura: Se spala prazul, se curata de mustati, se taie rondele, se caleste in uleiul fierbinte, se sareaza si se pipereaza.


Se asaza prazul si maslinele pe aluat si deasupra se toarna smantana batuta bine cu oua, sare, piper, nucsoara si cimbru.


Se presara cu telemeaua zdrobita si se coace 30 de minute in cuptorul incins (170ˇC).


Se lasa putin sa se raceasca si apoi se taie.


  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    hristu , 01 iunie 2010

    machidonii fac placinta cu praz dar fierb prazul in lapte si il amesteca cu branza dupa fierbere. Daca il caliti in ulei mai bine faci tocana. De la praz se foloseste numai partea alba nu si frunzele. Placinta se mananca cu zeama de varza ( iarna ) sau iaurt

Dificultate

Redusa

Timp

1h

37 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat - 350 g faina
  • 1/2 cub de drojdie (20 g)
  • 1/2 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • faina pentru intins aluatul si pentru tava
  • grasime pentru uns tava.
  • Pentru umplutura - 1,3 kg praz
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 100 g masline negre (eventual fara samburi)
  • 350 g smantana
  • 5 oua
  • nucsoara rasa
  • cimbru
  • 200 g telemea.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de George Florescu

Ciuperci umplute

Se spala ciupercile si li se scot piciorusele, care se taie feliute. Se curata usturoiul si ceapa

200 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu legume

Prajitura cu mere (reteta bunicii)

Incingeti cuptorul la 180°C si preparati zaharul ars, punand pe foc, intr-o craticioara cu fundul

141 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Brocoli cu ciuperci

250 g brocoli se desfac in buchetele mici. 30 g unt se incing si se caleste in el un catel de usturoi.

152 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fara foto

hristu

machidonii fac placinta cu praz dar fierb prazul in lapte si il amesteca cu branza dupa fierbere. Daca il caliti in ulei mai bine faci tocana. De la praz se foloseste numai partea alba nu si frunzele. Placinta se mananca cu zeama de varza ( iarna ) sau iaurt

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Briose "Om de zapada"

Briose "Om de zapada"

Intr-o cratita se pune untul taiat cubulete impreuna cu zaharul,cacaoa,laptele si se pune sa fiarba la foc mic amestecand mereu. Dupa

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose cu capsuni

Briose cu capsuni

Se pregateste intai amestecul pentru frosting astfel incat sa aiba timp sa se raceasca. Se poate face seara si se depozitateaza in frigider

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse