autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta de cartofi

Autor: CALIN MARIUS TERPEA (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata cartofii dupa care se razalesc pe razatoarea mare sau pe cea mica( dupa preferinte), se storc bine de zeama.


Se pun intr-un castron si se amesteca cu oul si parizerul sau salamul razalit pe aceeasi razatoare.


Se condimenteaza cu sare, piper si oregano.


Intr-o tigaie se incinge uleiul si apoi se pune compozitia impartita in doua sau in trei si se taseaza bine cu furculita in forma de placinta.


Se rumeneste pe ambele parti.


Se serveste calda folosind furculita si cutitul, cu sau fara paine.


Se pune ketchup pe deasupra


Pofta buna!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Merita incercata !

  • Fara foto

    CALIN MARIUS TERPEA (Maestru bucatar) , 14 iunie 2009

    Daca suplimentati ingredientele, va fi greu sa prajiti in tigae o cantitate mai mare din aceasta placinte.Reteta este conceputa exact pentru o portie, respectiv o tura de prajit.In plus cartoful se oxideaza daca dupa ce a fost razalit,e lasat la aer.Astfel isi schimba gustul si culoarea.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Pare sa fie bun,dar daca vreau o cantitate mai mare banuiesc ca suplimentez ingredientele.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

76 voturi

Ingrediente

  • pentru o portie:
  • Doi cartofi mijlocii
  • un ou
  • o felie mai groasa de parizer sau salam
  • sare
  • piper
  • un varf de cutit de oregano
  • putin ulei
  • o lingurita ketchup.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de CALIN MARIUS TERPEA

Salam de biscuiti.

Se pune la fiert apa cu zaharul si cacaua de preferinta intr-o cratita inalta dar si mai larga.Se

6 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Clatite Napoca

Se fac cateva clatite ( cate ies din tot aluatul, aproximativ 10-12 bucati), fara zahar, dar de

46 voturi    2 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii. Scoatem carnaciorii si punem ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dovlecel pane/Castraveti pane

Dovlecel pane/Castraveti pane

Taiati dovlecelul rondele subtiri( dupa preferinta), dupa care feliile taiate le puneti intr-un bol cu apa si sare timp de 5 minute. Intre

1 vot    2 comentarii
30 min
Aperitive cu legume