autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta de cartofi

Autor: CALIN MARIUS TERPEA (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata cartofii dupa care se razalesc pe razatoarea mare sau pe cea mica( dupa preferinte), se storc bine de zeama.


Se pun intr-un castron si se amesteca cu oul si parizerul sau salamul razalit pe aceeasi razatoare.


Se condimenteaza cu sare, piper si oregano.


Intr-o tigaie se incinge uleiul si apoi se pune compozitia impartita in doua sau in trei si se taseaza bine cu furculita in forma de placinta.


Se rumeneste pe ambele parti.


Se serveste calda folosind furculita si cutitul, cu sau fara paine.


Se pune ketchup pe deasupra


Pofta buna!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Merita incercata !

  • Fara foto

    CALIN MARIUS TERPEA (Maestru bucatar) , 14 iunie 2009

    Daca suplimentati ingredientele, va fi greu sa prajiti in tigae o cantitate mai mare din aceasta placinte.Reteta este conceputa exact pentru o portie, respectiv o tura de prajit.In plus cartoful se oxideaza daca dupa ce a fost razalit,e lasat la aer.Astfel isi schimba gustul si culoarea.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Pare sa fie bun,dar daca vreau o cantitate mai mare banuiesc ca suplimentez ingredientele.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

76 voturi

Ingrediente

  • pentru o portie:
  • Doi cartofi mijlocii
  • un ou
  • o felie mai groasa de parizer sau salam
  • sare
  • piper
  • un varf de cutit de oregano
  • putin ulei
  • o lingurita ketchup.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de CALIN MARIUS TERPEA

Salam de biscuiti.

Se pune la fiert apa cu zaharul si cacaua de preferinta intr-o cratita inalta dar si mai larga.Se

6 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Clatite Napoca

Se fac cateva clatite ( cate ies din tot aluatul, aproximativ 10-12 bucati), fara zahar, dar de

46 voturi    2 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sfecla rosie coapta

Sfecla rosie coapta

Pentru inceput se incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se iau cateva sfecle, de preferat sa fie toate de aceeasi marime, se curata

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu pui si legume

Orez cu pui si legume

Ceapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul, ardeiul, mazarea iar dupa fiecare

2 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi