autor:

Fara foto

» » , Aperitive cu legume, Sandviciuri

Placinta de praz

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
8 portii, Foi placinta, 1 kg, 3 linguri ulei de masline, , Umplutura:, Praz (fara partea verde) tocat marunt, 2 kg, Marar, o legatura, tocat fin, 1 ceasca de branza Pecorino, rasa, 1 ceasca de iaurt, scurs, 5 oua, 30 gr unt, 1 lingura gris, Sare, Piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Prazul se curata si se inlatura partea verde, apoi se taie in lung in patru de sus pana jos si se toaca marunt cu un cutit ascutit. Prazul se curata si se inlatura partea verde, apoi se taie in lung in patru de sus pana jos si se toaca marunt cu un cutit ascutit. Prazul tocat se pune in strecuratoare si se spla bine.


Se lasa sa se scurga bine.


Se topeste untul intr-o tigaie adanca si se incalzeste prazul timp de 10 minute pana se inmoaie, fara sa se arda.


Se ia tigaia de pe foc si se lasa prazul sa se raceasca.


2.


Se scurge prazul de excesul de unt, apoi se pune intr-un castron mare si se adauga branza, mararul, grisul, ouale (batute), sarea si piperul. amesteca totul folosind doua furculite.


3.


Se alege o tava de copt dreptunghiulara (50 " 28 cm) sau rotunda (60-70 cm diametru) si se unge cu unt topit.


Se intind patru foi de placinta si se ung cu unt suprafetele lor.


Se pune jumatate din umplutura si se acopera cu una sau doua foi de placinta.


4.


Se adauga restul de umplutura si se acopera cu alte cinci foi de placinta.


Se ruleaza foile si apoi se indoaie sub forma de romb. Suprafata placintei se stropeste cu mult unt si se coace in cuptor la 170 grade C, 50 minute.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

4 voturi

Ingrediente

  • 8 portii
  • Foi placinta
  • 1 kg
  • 3 linguri ulei de masline
  • Umplutura:
  • Praz (fara partea verde) tocat marunt
  • 2 kg
  • Marar
  • o legatura
  • tocat fin
  • 1 ceasca de branza Pecorino
  • rasa
  • 1 ceasca de iaurt
  • scurs
  • 5 oua
  • 30 gr unt
  • 1 lingura gris
  • Sare
  • Piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de nedelcu cristina

Salata Boeuf

Se fierb toate ingredientele impreuna ( legumele ) avand grija sa fie facuti cartofii care se fac

3 voturi    1 comentariu
15 min
Salate de legume

Salata gurmand

Toate componentele de mai sus se taie in forma de pai se adauga maioneza, se amesteca (de preferinta)

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate de legume

Salata forte

Limba se fierbe in apa cu sare, frunze de dafin, piper negru boabe. Vinata se taie cuburi si se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate de legume
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !



Adauga reteta
Retete
din Sandviciuri
Chifle de hamburger

Chifle de hamburger

Etapa I (cu 12 ore inainte): Paté fermenté Aceasta etapa va rafina gustul formulei finale prin reducerea cantitatii de drojdie

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Sandwich cu mozzarella, rosii si pesto

Sandwich cu mozzarella, rosii si pesto

Sandwich-ul se face in doi timpi si trei miscari. Putin mai mult poate dureaza pesto, pentru ca nimic nu se compara cu un pesto facut

0 voturi    0 comentarii
15 min
Retete vegetariene