autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Sandviciuri

Placinta de praz

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
8 portii, Foi placinta, 1 kg, 3 linguri ulei de masline, , Umplutura:, Praz (fara partea verde) tocat marunt, 2 kg, Marar, o legatura, tocat fin, 1 ceasca de branza Pecorino, rasa, 1 ceasca de iaurt, scurs, 5 oua, 30 gr unt, 1 lingura gris, Sare, Piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Prazul se curata si se inlatura partea verde, apoi se taie in lung in patru de sus pana jos si se toaca marunt cu un cutit ascutit. Prazul se curata si se inlatura partea verde, apoi se taie in lung in patru de sus pana jos si se toaca marunt cu un cutit ascutit. Prazul tocat se pune in strecuratoare si se spla bine.


Se lasa sa se scurga bine.


Se topeste untul intr-o tigaie adanca si se incalzeste prazul timp de 10 minute pana se inmoaie, fara sa se arda.


Se ia tigaia de pe foc si se lasa prazul sa se raceasca.


2.


Se scurge prazul de excesul de unt, apoi se pune intr-un castron mare si se adauga branza, mararul, grisul, ouale (batute), sarea si piperul. amesteca totul folosind doua furculite.


3.


Se alege o tava de copt dreptunghiulara (50 " 28 cm) sau rotunda (60-70 cm diametru) si se unge cu unt topit.


Se intind patru foi de placinta si se ung cu unt suprafetele lor.


Se pune jumatate din umplutura si se acopera cu una sau doua foi de placinta.


4.


Se adauga restul de umplutura si se acopera cu alte cinci foi de placinta.


Se ruleaza foile si apoi se indoaie sub forma de romb. Suprafata placintei se stropeste cu mult unt si se coace in cuptor la 170 grade C, 50 minute.
1. Prazul se curata si se inlatura partea verde, apoi se taie in lung in patru de sus pana jos si se toaca marunt cu un cutit ascutit. Prazul se curat
Retete
Alte retete din Aperitive

Placinta cu praz si cartofi

Cernem faina intr-un bol larg, facem o adancitura in mijloc si punem oul, sarea si untul taiat cubulete.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Placinta cu praz

-se prepara un aluat din toate ingredientele ( daca este prea lipicios se mai adauge faina ) -se

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

4 voturi

Ingrediente

  • 8 portii
  • Foi placinta
  • 1 kg
  • 3 linguri ulei de masline
  • Umplutura:
  • Praz (fara partea verde) tocat marunt
  • 2 kg
  • Marar
  • o legatura
  • tocat fin
  • 1 ceasca de branza Pecorino
  • rasa
  • 1 ceasca de iaurt
  • scurs
  • 5 oua
  • 30 gr unt
  • 1 lingura gris
  • Sare
  • Piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina

Salata Boeuf

Se fierb toate ingredientele impreuna ( legumele ) avand grija sa fie facuti cartofii care se fac

3 voturi    1 comentariu
15 min
Salate

Salata gurmand

Toate componentele de mai sus se taie in forma de pai se adauga maioneza, se amesteca (de preferinta)

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate

Salata forte

Limba se fierbe in apa cu sare, frunze de dafin, piper negru boabe. Vinata se taie cuburi si se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete
din Sandviciuri
Mic dejun cald

Mic dejun cald

Intr-un vas/tava asezam hartie de copt (cu dimensiuni mai mari, astfel incat sa putem acoperi continutul), asezam feliile de paine,

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Cosulete din paine cu oua de prepelita pentru mic dejun

Cosulete din paine cu oua de prepelita pentru mic dejun

Este o reteta extrem de simpla, ideala pentru un mic dejun rapid, sanatos si nepretentios. Se pregătește forma de brioșe, care se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive