autor:

Alisea

» » , Aperitive, Prajituri

Placinta de pui si ciuperci

Autor: Alisea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 august 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alisea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 august 2009

Ingrediente
1 pachet foi placinta, 2 pui mici, 50 g ciuperci, 5 cepe mijlocii, 3-4 catei de usturoi, 2 cuburi concentrat supa de pui, cate 1/2 lingurita coriandru si piper, 200 g sunca, 125 g unt, 60 g faina, 250 ml lapte, 150 ml supa de pui, 2 linguri mustar, 1 legatura patrunjel, 1 galbenus, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Cureti ceapa si usturoiul. Speli puii si ii tai in bucati pe care le pui la fiert impreuna cu 2 cepe taiate in sferturi, usturoiul, cuburile de supa, boabele de piper si coriandru.


Cureti ciupercile si le tai marunt. La fel si ceapa ramasa, iar sunca o tai fasii inguste. Toci fin patrunjelul.


Calesti putin ceapa in 50 g unt, apoi adaugi ciupercile. Presari faina, amestecand cu o lingura de lemn. Torni alternativ cate putin lapte si supa de pui (zeama in care ai fiert puii) si omogenizezi. Fierbi legumele in lapte, la foc mic, timp de 10 minute. Amesteci din cand in cand, pentru ca sosul sa nu se lipeasca de vas.


Cand carnea a fiert, o cureti de pielite si oase, o tai marunt si o incorporezi in sosul cu ciuperci, impreuna cu patrunjelul si mustarul.


Topesti untul ramas. Desfaci foile de placinta pe planseta si le ungi cu unt. In tava unsa cu ulei, suprapui 1/2 din foi, intinzi umplututra si acoperi cu foile ramase.


Ungi placinta cu galbenus, o intepi din loc in loc cu furculita si dai tava la cuptor pentru 10 minute la foc iute, apoi pentru alte 10 minute la foc mijlociu.


O servesti calda sau rece, dupa preferinta, si poti adauga cateva lingurite de smantana sau ketchup sau maioneza.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

    Pai placinta asta trebuie sa fie tare gustoasa !!! Am sa o testez, promit !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 august 2009

    Suna interesant.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 pachet foi placinta
  • 2 pui mici
  • 50 g ciuperci
  • 5 cepe mijlocii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 cuburi concentrat supa de pui
  • cate 1/2 lingurita coriandru si piper
  • 200 g sunca
  • 125 g unt
  • 60 g faina
  • 250 ml lapte
  • 150 ml supa de pui
  • 2 linguri mustar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 galbenus
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Alisea

Ghiveci cu carne

Tai vanata, cartofii, dovlecelul in cubulete mici, ardeii grasi in fasii subtiri, ceapa solzisori

3 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Sarmale in foi de vita de vie si ardei umpluti

Intr-un castron mai mare se pune carnea tocata. Ceapa si ardeii grasi se taie marunt, morcovul se

2 voturi    5 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne

Snitele din piept de pui

Se dezoseaza pieptul si se da pielea jos, daca este nevoie. Se taie in fasii subtiri care se bat

1 vot    3 comentarii
1h
Aperitive

Sidy (Chef de cuisine)

Pai placinta asta trebuie sa fie tare gustoasa !!! Am sa o testez, promit !



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Tarta cu capsuni  si crema de vanilie

Tarta cu capsuni si crema de vanilie

Mai intai facem blatul: intr-un robot de bucatarie(daca nu aveti, se poate face si la mana) punem untul topit si zaharul si lasam sa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse