Primele patru ingrediente sut obligatorii, restul...dupa bunul plac al fiecareia.
Stafidele le hidratam in putina apa cu esenta de rom, cam 20 de minute.
Zahărul se amesteca cu zahărul vanilat, apoi cu ouăle bătute, iaurtul,esenta de vanilie si coaja de lamaie.Adaugam stafidele scurse bine de tot.
Se pune într-o tavă ,hârtie de copt apoi se întinde o foaie de plăcintă, se unge cu ulei sau unt topit, apoi se pune altă foaie de plăcintă ,o ungem iar ,pina punem jumatate din foi.
Rasturnam compozitia de iaurt si acoperim apoi cu restul foilor de placinta, unse si ele cu ulei( unt).
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade, pina se intareste iaurtul si se rumeneste foaia de deasupra, cam 45-60 de minute, depinde de cuptorul fiecareia.
Scoatem tava din cuptor si o lasam cateva ore sa se raceasca umplutura placintei.Cel mai bine ar fi sa lasam placinta la rece pina a doua zi, cand o putem taia mai usor , pentru ca este deja intarita umplutura, altfel riscati sa se imprastie ....
Dupa ce este portionata placinta , in tava, o pudram cu zahat praf, deasupra,din abundenta.
Daca doriti se poate prepara un caramel din 7 linguri de zahar topit la care se adauga 200 ml de apa. Se amesteca zaharul cu apa pana ce devine un sirop. Cand s-a scos prajitura din cuptor ce insiropeaza cu acest caramel, apoi se lasa la racit pina a doua zi.
Pofta mare sa aveti !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/10/placinta-din-iaurt-si-oua.html
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii