autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

placinta poale in brau

Autor: Mioara Orasanu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Mioara Orasanu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Ingrediente
1 kg faina,4 oua,un varf cutit sare, cubutele drojdie,3 pliculete zahar vanilat,doua pahare zahar,50 ml lapte ,3 linguri untura,coaja de lamaie rasa,3 linguri miere de albine,un plic zahar pudra,branza telemea ,4 linguri gris.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat:


Se pune faina ,oauale,sarea ,laptele se incalzeste si se pune zaharul( un pahar) sa se topeasca .


Separat se face maiaua cu putin lapte drojdia si doua ling zahar,si binenteles se pune peste faina cu 2 plic zahar vanilat si coaja de lamaie si se framanata bine si cu untura incalzita.


Dupa ce este bine framantata se da 40 min la dospit.


Pentru unplutura:


Se rade branza prin partea mica,se pun doua oua peste zahar vanilat,un pahar zahar si coaja de lamaie,se mesteca bine si se pune si grisul sa nu fie foarte moale.


Se ia din aluat se intinde cu mana o foicica se pune 2 ling de branza si se inpacheteaza ca in plic ,si se pun toate placintele in tava unsa cu untura.


Dupa ce s-a copt de ung cu miere si se presara cu zaharul pudra.


POFTA BUNA!!!
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Cozonacii bunicii

Faina si oualele sa fie la temperatura camerei. Cernem faina. Punem faina in lighean, diluam drojdia

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse

Măr copt cu migdale şi vanilie

Aveam chef de un desert uşor, fără prea multă bătaie de cap. Şi m-am hotărât uşor.

0 voturi    0 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Petre , 14 februarie 2010

    Ies mai gustoase daca se fac cu branza de vaca sau chiar cas de vaca framantat si o mana buna de stafide. Inainte de a le da la cuptor se ung cu un ou batut cu o pensula sau cateva pene din aripa unei pasari taiate. La scoaterea din cuptor se pot da numai cu apa cu zahar pentru a prinde luciu si a putea presara zahar pudra.

  • Fara foto

    o moldoveanca.... , 12 februarie 2010

    -cred ca 500 ml lapte, nu 50..... - placintele poale-n brau traditionale sunt cu branza de oi framantata, nicidecum cu telemea...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina,4 oua,un varf cutit sare, cubutele drojdie,3 pliculete zahar vanilat,doua pahare zahar,50 ml lapte ,3 linguri untura,coaja de lamaie rasa,3 linguri miere de albine,un plic zahar pudra,branza telemea ,4 linguri gris.

Raporteaza reteta

Petre

Ies mai gustoase daca se fac cu branza de vaca sau chiar cas de vaca framantat si o mana buna de stafide. Inainte de a le da la cuptor se ung cu un ou batut cu o pensula sau cateva pene din aripa unei pasari taiate. La scoaterea din cuptor se pot da numai cu apa cu zahar pentru a prinde luciu si a putea presara zahar pudra.



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Breton cu frisca si capsuni

Breton cu frisca si capsuni

Incalzim cuptorul la 180°. Batem margarina cu zahar oana se albeste. Adaugam oualele unul cate unul si smantana amestecam. Adagam

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dovlecei

Clatite cu dovlecei

Amestecam oualele cu zahar si sare. Adaugam lapte si apa minerala si amestecam. Adaugam faina si vanilia si amestecam bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse