autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

placinta poale in brau

Autor: Mioara Orasanu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Mioara Orasanu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Ingrediente
1 kg faina,4 oua,un varf cutit sare, cubutele drojdie,3 pliculete zahar vanilat,doua pahare zahar,50 ml lapte ,3 linguri untura,coaja de lamaie rasa,3 linguri miere de albine,un plic zahar pudra,branza telemea ,4 linguri gris.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat:


Se pune faina ,oauale,sarea ,laptele se incalzeste si se pune zaharul( un pahar) sa se topeasca .


Separat se face maiaua cu putin lapte drojdia si doua ling zahar,si binenteles se pune peste faina cu 2 plic zahar vanilat si coaja de lamaie si se framanata bine si cu untura incalzita.


Dupa ce este bine framantata se da 40 min la dospit.


Pentru unplutura:


Se rade branza prin partea mica,se pun doua oua peste zahar vanilat,un pahar zahar si coaja de lamaie,se mesteca bine si se pune si grisul sa nu fie foarte moale.


Se ia din aluat se intinde cu mana o foicica se pune 2 ling de branza si se inpacheteaza ca in plic ,si se pun toate placintele in tava unsa cu untura.


Dupa ce s-a copt de ung cu miere si se presara cu zaharul pudra.


POFTA BUNA!!!
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Clatite umplute cu caise si sos caramel

Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent. Intr-un castron, punem ouale, un

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

CHEC CU ULEI

Forma,in care se coace,se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Albusurile se bat spuma si se lasa

6 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Petre , 14 februarie 2010

    Ies mai gustoase daca se fac cu branza de vaca sau chiar cas de vaca framantat si o mana buna de stafide. Inainte de a le da la cuptor se ung cu un ou batut cu o pensula sau cateva pene din aripa unei pasari taiate. La scoaterea din cuptor se pot da numai cu apa cu zahar pentru a prinde luciu si a putea presara zahar pudra.

  • Fara foto

    o moldoveanca.... , 12 februarie 2010

    -cred ca 500 ml lapte, nu 50..... - placintele poale-n brau traditionale sunt cu branza de oi framantata, nicidecum cu telemea...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina,4 oua,un varf cutit sare, cubutele drojdie,3 pliculete zahar vanilat,doua pahare zahar,50 ml lapte ,3 linguri untura,coaja de lamaie rasa,3 linguri miere de albine,un plic zahar pudra,branza telemea ,4 linguri gris.

Raporteaza reteta

Petre

Ies mai gustoase daca se fac cu branza de vaca sau chiar cas de vaca framantat si o mana buna de stafide. Inainte de a le da la cuptor se ung cu un ou batut cu o pensula sau cateva pene din aripa unei pasari taiate. La scoaterea din cuptor se pot da numai cu apa cu zahar pentru a prinde luciu si a putea presara zahar pudra.



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere

Biscuiti cu miere

Buni pentru ceai, cafea sau chiar simpli Sunt atât de buni ca nu te saturi sa i mananci se mixeaza zahărul cu ouăle, se adaugă

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină

51 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse