autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

placinta poale in brau

Autor: Mioara Orasanu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 februarie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mioara Orasanu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Ingrediente
1 kg faina,4 oua,un varf cutit sare, cubutele drojdie,3 pliculete zahar vanilat,doua pahare zahar,50 ml lapte ,3 linguri untura,coaja de lamaie rasa,3 linguri miere de albine,un plic zahar pudra,branza telemea ,4 linguri gris.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat:


Se pune faina ,oauale,sarea ,laptele se incalzeste si se pune zaharul( un pahar) sa se topeasca .


Separat se face maiaua cu putin lapte drojdia si doua ling zahar,si binenteles se pune peste faina cu 2 plic zahar vanilat si coaja de lamaie si se framanata bine si cu untura incalzita.


Dupa ce este bine framantata se da 40 min la dospit.


Pentru unplutura:


Se rade branza prin partea mica,se pun doua oua peste zahar vanilat,un pahar zahar si coaja de lamaie,se mesteca bine si se pune si grisul sa nu fie foarte moale.


Se ia din aluat se intinde cu mana o foicica se pune 2 ling de branza si se inpacheteaza ca in plic ,si se pun toate placintele in tava unsa cu untura.


Dupa ce s-a copt de ung cu miere si se presara cu zaharul pudra.


POFTA BUNA!!!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Petre , 14 februarie 2010

    Ies mai gustoase daca se fac cu branza de vaca sau chiar cas de vaca framantat si o mana buna de stafide. Inainte de a le da la cuptor se ung cu un ou batut cu o pensula sau cateva pene din aripa unei pasari taiate. La scoaterea din cuptor se pot da numai cu apa cu zahar pentru a prinde luciu si a putea presara zahar pudra.

  • Fara foto

    o moldoveanca.... , 12 februarie 2010

    -cred ca 500 ml lapte, nu 50..... - placintele poale-n brau traditionale sunt cu branza de oi framantata, nicidecum cu telemea...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina,4 oua,un varf cutit sare, cubutele drojdie,3 pliculete zahar vanilat,doua pahare zahar,50 ml lapte ,3 linguri untura,coaja de lamaie rasa,3 linguri miere de albine,un plic zahar pudra,branza telemea ,4 linguri gris.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Petre

Ies mai gustoase daca se fac cu branza de vaca sau chiar cas de vaca framantat si o mana buna de stafide. Inainte de a le da la cuptor se ung cu un ou batut cu o pensula sau cateva pene din aripa unei pasari taiate. La scoaterea din cuptor se pot da numai cu apa cu zahar pentru a prinde luciu si a putea presara zahar pudra.



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Budinca de orez cu mere

Budinca de orez cu mere

- Se spala orezul in 2-3 ape, se scurge bine si se pune la fiert in apa curata, care sa il acopere cu 1 deget, plus un praf de sare,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca, stafide si coaja de portocala

Cozonac cu nuca, stafide si coaja de portocala

Peste 100 gr de faina varsam 200 ml lapte caldut si amestecam repede cu lingura ca sa nu se formeze cocoloase apoi intoarcem aluatul

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse