Faina se amesteca cu zaharul. Drojdia se desface in putina apa calda (nu fierbinte) si se pune peste faina. Intr-o cana se pune jumatate apa minerala si jumatate ulei. Aceste amestec se pune, de asemenea peste faina cu zahar si drojdie. Se framanta un aluat si se lasa sa creasca in jur de 30 de minute.
Dupa ce a crescut se intinde o foaie mare care se unge uniform cu maiaua rezultata din jumatate de cana de ulei cu jumatate de cana de faina. Se impacheteaza aluatul si se mai lasa inca 10 minute sa se aseze maiaua. Dupa aceea se framanta din nou, se imparte in doua parti din care se intind foile. Intre foi se pun merele calite cu zahar si scortisoara. Inainte de a se baga la cuptor placinta se inteapa in cateva locuri cu furculita. Se da la copt cca. 20 de minute. Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii