autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta pufoasa cu mere

Autor: FlorinaB (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: FlorinaB (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
-400 gr.faina + jumatate de cana faina pt. maia, -1 cub de drojdie proaspata, -1 cana de ulei, -1/2 cana de apa minerala, -3 linguri de zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Faina se amesteca cu zaharul. Drojdia se desface in putina apa calda (nu fierbinte) si se pune peste faina. Intr-o cana se pune jumatate apa minerala si jumatate ulei. Aceste amestec se pune, de asemenea peste faina cu zahar si drojdie.


Se framanta un aluat si se lasa sa creasca in jur de 30 de minute.


Dupa ce a crescut se intinde o foaie mare care se unge uniform cu maiaua rezultata din jumatate de cana de ulei cu jumatate de cana de faina.


Se impacheteaza aluatul si se mai lasa inca 10 minute sa se aseze maiaua. Dupa aceea se framanta din nou, se imparte in doua parti din care se intind foile. Intre foi se pun merele calite cu zahar si scortisoara. Inainte de a se baga la cuptor placinta se inteapa in cateva locuri cu furculita.


Se da la copt cca. 20 de minute. Pofta buna!
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Profiterol

Aluatul: puneti apa si untul pe foc ,iar in momentul in care clocoteste aruncati toata cantitatea

5 voturi    3 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Fursecuri aromate (de post)

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Amestecam ingredientele uscate intr-un bol, iar cele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • -400 gr.faina + jumatate de cana faina pt. maia
  • -1 cub de drojdie proaspata
  • -1 cana de ulei
  • -1/2 cana de apa minerala
  • -3 linguri de zahar

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

Punem in blender ciocolata rupta bucatele ii dam cateva pulsuri. Peste, adaugam miezul de nuca si mai pulsam pana si aceasta este maruntit. Untul,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu visine, cirese si crema cu lapte de cocos

Tarta cu visine, cirese si crema cu lapte de cocos

Aluatul: Untul rece, taiat cubulete, il amestecam cu oul zi zaharul. Adaugam sarea, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse