autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta pufoasa cu mere

Autor: FlorinaB (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: FlorinaB (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
-400 gr.faina + jumatate de cana faina pt. maia, -1 cub de drojdie proaspata, -1 cana de ulei, -1/2 cana de apa minerala, -3 linguri de zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Faina se amesteca cu zaharul. Drojdia se desface in putina apa calda (nu fierbinte) si se pune peste faina. Intr-o cana se pune jumatate apa minerala si jumatate ulei. Aceste amestec se pune, de asemenea peste faina cu zahar si drojdie.


Se framanta un aluat si se lasa sa creasca in jur de 30 de minute.


Dupa ce a crescut se intinde o foaie mare care se unge uniform cu maiaua rezultata din jumatate de cana de ulei cu jumatate de cana de faina.


Se impacheteaza aluatul si se mai lasa inca 10 minute sa se aseze maiaua. Dupa aceea se framanta din nou, se imparte in doua parti din care se intind foile. Intre foi se pun merele calite cu zahar si scortisoara. Inainte de a se baga la cuptor placinta se inteapa in cateva locuri cu furculita.


Se da la copt cca. 20 de minute. Pofta buna!
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Guguluf umplut cu dulceata de gutui

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un strop de sare.Adaugam treptat zaharul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Placinta cu branza dulce (Placinta turnata)

Galbenusurile se amesteca foarte bine cu pachetul de unt, se adauga zaharul, branza de vaci, vanilia

8 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • -400 gr.faina + jumatate de cana faina pt. maia
  • -1 cub de drojdie proaspata
  • -1 cana de ulei
  • -1/2 cana de apa minerala
  • -3 linguri de zahar

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Breton cu frisca si capsuni

Breton cu frisca si capsuni

Incalzim cuptorul la 180°. Batem margarina cu zahar oana se albeste. Adaugam oualele unul cate unul si smantana amestecam. Adagam

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dovlecei

Clatite cu dovlecei

Amestecam oualele cu zahar si sare. Adaugam lapte si apa minerala si amestecam. Adaugam faina si vanilia si amestecam bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse