autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta pufoasa cu mere

Autor: FlorinaB (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FlorinaB (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
-400 gr.faina + jumatate de cana faina pt. maia, -1 cub de drojdie proaspata, -1 cana de ulei, -1/2 cana de apa minerala, -3 linguri de zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Faina se amesteca cu zaharul. Drojdia se desface in putina apa calda (nu fierbinte) si se pune peste faina. Intr-o cana se pune jumatate apa minerala si jumatate ulei. Aceste amestec se pune, de asemenea peste faina cu zahar si drojdie.


Se framanta un aluat si se lasa sa creasca in jur de 30 de minute.


Dupa ce a crescut se intinde o foaie mare care se unge uniform cu maiaua rezultata din jumatate de cana de ulei cu jumatate de cana de faina.


Se impacheteaza aluatul si se mai lasa inca 10 minute sa se aseze maiaua. Dupa aceea se framanta din nou, se imparte in doua parti din care se intind foile. Intre foi se pun merele calite cu zahar si scortisoara. Inainte de a se baga la cuptor placinta se inteapa in cateva locuri cu furculita.


Se da la copt cca. 20 de minute. Pofta buna!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • -400 gr.faina + jumatate de cana faina pt. maia
  • -1 cub de drojdie proaspata
  • -1 cana de ulei
  • -1/2 cana de apa minerala
  • -3 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu branza de vaci si caramel, la cuptor

Clatite cu branza de vaci si caramel, la cuptor

Intai de toate am pregatit clatitele. Am mixat ouale cu laptele, uleiul, sarea si faina (cam 10 linguri). In tigaia pentru clatite,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Rulada de cacao cu branza dulce

Rulada de cacao cu branza dulce

Umplutura: Intr-un bol se mixeaza branza cu oul,sarea, zaharul,zaharul vanilat si smantana .La sfarsit se adauga stafidele care au

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse