autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinte ardelenesti cu cartofi

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Faina trebuie sa fie calda.


Se pune drojdia in apa calda sa stea vreo jumtate de ora. Eu pun in apa de la cartofi.


Se pune apa cu drojdia in faina facuta cuib.


Se adauga sarea. framanta bine, se mai adauga ori apa ori faina daca e cazul, ca aluatul sa fie moale. Apoi se adauga si uleiul.


Se framanta bine. Apoi se pune la dospit aprox 0 ora. Intre timp se pregatesc cartofii.


Se bat cu mixerul si nu se adauga apa sau lapte. poate aduga si piper, daca doriti.


Se imparte aluatul in bucati din care se face placinta.


Se pune inauntru cartofii si se face cu sucitorul sa fie rotunda.


Se prajeste in tigaie.


Se poate umple si cu varza calita sau branza cu marar. Pofta buna!


Mai multe retete vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Monica (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2013

    Voichita draga, drojdia se inmoaie in apa calda pusa in cuibul facut in mijlocul fainii. Sau poti sa faci aceasta operatiune in alt vas mai mic. Cu apa de cartofi, ziceam, ca in loc de apa calduta poti sa pui apa de la cartofii care au fiert pentru umplutura.

  • Fara foto

    Voichita Bodea , 28 august 2013

    n-am inteles nimic see you drojdia.

  • Fara foto

    voichita , 28 august 2013

    n-am inteles nimic cu drojdia...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte gustoase!

    • Fara foto

      victoritza , 12 februarie 2010

      Ar fi bine de stiut ce inseamna jumatate din cantitatea de drojdie "din una normala".......adica jumatate de pachet din ala de 500 de grame sau jumatate de cubulet!!!!!!!!?????????

    • Fara foto

      vam (Bucatar) , 09 februarie 2010

      super reteta, bunica mea le facea

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      tipul asta de umpluturi e specific unor anumite placinte ardelenesti grozave,dar cred cred ca si asta e foarte buna.

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      buna buna.......

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      N-am facut nici n-am mincat niciodata....merita incercata aceata placinta........parca mi sa facut pofta..vreau si eu o bucatica.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Aceste placinte sunt deliciase si mama mea le face foarte bune...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Imi plac tare mult...Le mananc cu placere ori de cate ori am ocazia...Sunt delicioase...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

25 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 2 cani de apa calda
  • jumatate de drojdie...(din una normala)
  • sare
  • 100 ml ulei
  • 1,5 kg cartofi

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Monica

Sarmale

Se taie ceapa si ardei marunt si se pun la calit, peste ele se adauga condimentele pentru sarmale

20 voturi    34 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Prajitura desteapta

Prima data se topeste untul si se lasa la racit pentru ca avem nevoie de el rece. Cuptorul se

26 voturi    23 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Prajitura cu miere de albine

Foile se prepara astfel: Se pun toate ingredientele impreuna, in afara de faina si se amesteca.

5 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Monica (Chef de cuisine)

Voichita draga, drojdia se inmoaie in apa calda pusa in cuibul facut in mijlocul fainii. Sau poti sa faci aceasta operatiune in alt vas mai mic. Cu apa de cartofi, ziceam, ca in loc de apa calduta poti sa pui apa de la cartofii care au fiert pentru umplutura.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Aluatul l-am pregatit amestecand faina cu drojdia diluata in apa calduta cu zahar si sare. Am framantat un aluat potrivit de moale si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine festiva

Paine festiva

Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte) si lasati-o sa stea cam 10

31 voturi    17 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje