autor:

Czompa

» » Aluaturi si Foietaje

Placinte cu branza burduf

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2009

Ingrediente
600 g faina,200 ml smantana,160 ml apa calduta,1 lingurita zahar,1 1/2 lingurita sare, g drojdie,ulei pt. prajit., Umplutura:branza de burduf(sau telemea, ideea e sa fie o branza cu un continut scazut de apa),1-2oua.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

13 voturi

Mod de preparare

Framantam aluatul dupa care lasam la dospit cca 1 h intr-un loc cald acoperit cu un servet uscat.


Impartim aluatul in 14 bucati egale de cca 70 g si le lsam sa dospeasca 10 minute.


Intindem cu sucitorul fiecare bucata pana obtinem un cerc si punem pe jumatate umplutura dorita. Aducem cealalata jumatate peste umplutura si inchidem bine placinta avand grija sa se lipeasca marginile. Puteti apasa cu varful degetelor pe margine sau cu dintii de la furculita.


Lasam placintele la dospit inca 10 minute dupa care le punem in uleiul cald(puneti ulei cam de 3 degete in tigaie).


Sunt foarte bune la un pahar cu bere rece si chiar daca raman de pe o zi pe alta nu se usca, raman tot moi.


Reteta o am de pe site-ul Retete.ro.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    glodar loredana , 20 august 2009

    Foarte usoara reteta!

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 06 august 2009

    Foarte bune! Ca la mama...

  • Fara foto

    Nadia , 06 august 2009

    Da-mi adresa te de e-mail si ti-o trimit eu, daca vrei.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Sunt super-gustoase,sigur am sa testez aceasta reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Nu reusesc sa salvez reteta, imi plac mult acest fel de placinte.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

13 voturi

Ingrediente

  • 600 g faina,200 ml smantana,160 ml apa calduta,1 lingurita zahar,1 1/2 lingurita sare, g drojdie,ulei pt. prajit.
  • Umplutura:branza de burduf(sau telemea
  • ideea e sa fie o branza cu un continut scazut de apa),1-2oua.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Czompa

Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar,

22 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Prajitura in doua culori(din biscuiti)

Cele 300g biscuiti se macina. Untul se freaca spuma cu cele 4 linguri de zahar pudra. Galbenusurile

15 voturi    10 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Scoicute cu cartofi si salam

Se amesteca faina cu margarina moale, apa, otetul si putina sare. Se framanta bine, se pune in folie

8 voturi    12 comentarii
8h 45 min
Aperitive

glodar loredana

Foarte usoara reteta!



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Se face un sos de rosii din 400 gr de rosii taiate marunt din conserva sau proaspete-se pune

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Painicele din faina integrala

Painicele din faina integrala

Se pun toate ingredientele in vasul mixerului si cu forma de framantare actionam mixerul pana iese un aluat fraged putin lipicios-cam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje