festivalul blogurilor gustoase

autor:

burdulea maria elena

» » Aluaturi si Foietaje

PLACINTE CU GEM

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar si apa cat cuprinde, se lasa un pic mai moale, cand este aproape terminat se pune uleiul si se mai framanta pana la incorporarea lui. Eu framant cu robotul, folosesc dispozitivele pt aluat.


Se lasa aluatul la dospit. Dupa dospire, pe o suprafata bine unsa cu ulei, se iau bucati de aluat, care se intind rotund (nu prea sunt rotunde ale mele) si pe jumatate se aseaza 1 lingura cu gem apoi pliem placinta pe jumatate si o coacem in tigaie cu putin ulei, la foc mic pe ambele parti.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Tania

    Tania (Bucatar) , 29 august 2013

    foarte buna reteta...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2012

    Arata super si eu am facut dar le-am impaturit ca la poale-n brau !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Multumesc Mihaela.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Foarte bune!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Mmmm o bunatate.Felicitari,arata superrrrr.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Au fost foarte gustoase, draga Mari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Foarte buna.La noi astea se numesc scovergi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Si mie imi plac foarte mult si le pregatesc in perioada postului in mod frecvent...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Chiar dacă nu-s rotunde, arată excelent!

    • Fara foto

      maria elena , 16 noiembrie 2009

      Multumesc frumos Cristina.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Iti vine sa le mananci cu ochii!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

  • Pt aluat: 1 kg faina de grau
  • 2 cubulete de drojdiuta proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • apa calduta pt framantat
  • Pt umplutura: gem facut in casa (sa fie mai gros).

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

20 voturi    15 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

11 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri

Tania (Bucatar)

foarte buna reteta...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Burek cu branza

Burek cu branza

Am facut foi subtiri late cam de o palma si lungi cam de 30-40.cm, am pus branza cam cat m-a lasat inima, am rulat si am inceput sa

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se adauga oul, esenta ,coaja de lamaie,

1 vot    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje