autor:

burdulea maria elena

» » Aluaturi si Foietaje

PLACINTE CU GEM

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Ingrediente
Pt aluat: 1 kg faina de grau, 2 cubulete de drojdiuta proaspata, 1 lingura zahar, 1 lingurita sare, 2 linguri ulei, apa calduta pt framantat, Pt umplutura: gem facut in casa (sa fie mai gros).

Dificultate: Redusa Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar si apa cat cuprinde, se lasa un pic mai moale, cand este aproape terminat se pune uleiul si se mai framanta pana la incorporarea lui. Eu framant cu robotul, folosesc dispozitivele pt aluat.


Se lasa aluatul la dospit. Dupa dospire, pe o suprafata bine unsa cu ulei, se iau bucati de aluat, care se intind rotund (nu prea sunt rotunde ale mele) si pe jumatate se aseaza 1 lingura cu gem apoi pliem placinta pe jumatate si o coacem in tigaie cu putin ulei, la foc mic pe ambele parti.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Placinte cu gem de visine

Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Piine impletita

Se face o \"maia\" dintoata drojdia,1,5 lingurita zahar(din cele 5),100 g faina si cam 150-200 ml

10 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Tania

    Tania (Bucatar) , 29 august 2013

    foarte buna reteta...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2012

    Arata super si eu am facut dar le-am impaturit ca la poale-n brau !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Multumesc Mihaela.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Foarte bune!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Mmmm o bunatate.Felicitari,arata superrrrr.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Au fost foarte gustoase, draga Mari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Foarte buna.La noi astea se numesc scovergi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Si mie imi plac foarte mult si le pregatesc in perioada postului in mod frecvent...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Chiar dacă nu-s rotunde, arată excelent!

    • Fara foto

      maria elena , 16 noiembrie 2009

      Multumesc frumos Cristina.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Iti vine sa le mananci cu ochii!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • Pt aluat: 1 kg faina de grau
  • 2 cubulete de drojdiuta proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • apa calduta pt framantat
  • Pt umplutura: gem facut in casa (sa fie mai gros).

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena

Conopida cu maioneza

Buna, ieftina, usor de gatit, prezenta pe mai toate mesele din piata, vedeta retetei de azi este

6 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

17 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii,

14 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

Tania (Bucatar)

foarte buna reteta...

Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru foietaj

Aluat pentru foietaj

Aluatul de foietaj este un aluat care necesita mai multa atentie, pentru ca este migalos, si nu iese daca in camera e o temperature

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu foi fine

Placinta cu foi fine

Intr-o tava dreptunghiulara unsa cu un pic de ulei asezam hartia de copt apoi rulourile umplute. Branza dulce se amesteca cu zaharul

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje