autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Platou cu fructe de mare

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Preparare: am adaptat aceasta reteta dupa o reteta gasita pe net pentru noix de St Jacques care era cu smantana si ceapa si vin , eu am considerat ca ar da foarte bine si ceva picant si putin usturoi si am avut dreptate, a iesit minunat. Spalam bine toate fructele de mare si le lasam la stors pret de cateva minute timp in care ne ocupam de ceapa si o tocam fin de tot. Inelele de calamar pe pregatim inainte separat, punandu-le la calit cu o lingura de ulei de masline, putin vin alb si sare si le lasam asa vreo 7-8 minute la foc mic.


Intr-o tigaie mare punem ceapa la calit in ulei de masline si o lasam la foc mic de tot timp de cateva minute sa se inmoaie bine. Dupa aceea adaugam vinul si fructele de mare , aranjand in asa fel incat fiecare sa ajunga pe fundul tigaii ( de aceea este bine sa folositi una cat mai mare) . Asezonam cu putina sare si lasam sa clocoteasca la foc mic pana se deschid scoicile, intoracandu-le te toate incet cu o spatula sau o pensa mai mare. Dupa ce s-au deschis scoicile adaugam calamarii si pregatim sosul.


Punem praful de boia si pasta de ardei iute, lingura de smantana si cateii de usturoi zdrobiti si amestecam incet. Dupa ce incepe sa clocoleasca stingem focul si puneme verdeturile taiate fin. Fructele de mare nu trebuie lasate mult pe foc pentru ca se gatesc prea tare si isi pierd aroma, eu le-am lasat pret de 4-5 minute in total cu pregatit de sos cu tot. De asemenea aveti grija cu sarea , trebuie in catitati infime la fructele de mare. Au iesit foarte gustoase, sosul ramane in cantitate foarte mica dar suficienta cat sa le dea o aroma deosebita.


Se servesc simple sau acompaniate de orez sau cartofi, eu le-am servit cu cateva rondele de cartofi natur, pensulati doar cu putin unt si cu ierburi proaspete.


A fost cel mai reusit din ce am mancat la capitolul asta vreodata.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Foarte bun! Arata minunat!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2010

    Imi place la nebunie!!!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Arata absolut super si nu mai vorbesc ce aroma are mancarea ta!*****

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Si eu sunt mare fan , o sa postez mai multe retete cu fructe de mare, multumesc pentru aprecieri.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Apetisant. Imi plac foarte mult

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

15 min

10 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie pentru 2 portii de : 200-300 grame scoici
  • 2 bucati de noix de St Jacques
  • cativa creveti ( 8 am pus eu)
  • 200 grame de inele de calamar
  • toate proaspete dar cred ca se poate face si cu fructe de mare congelate daca gasiti de calitate. In Romania
  • Metro am observat ca are multe fructe de mare proaspete.
  • Pentru sos avem nevoie de : o ceapa mica taiata fin de tot
  • 150 ml vin alb (Chardonnay am pus eu )
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • un varf de cutit de pasta de ardei iute
  • un varf de cutit de boia
  • o lingura plina de smantana grasa
  • 2 catei de usturoi
  • o mana de patrunjel sau coriandru taiat fin.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de bucataria-sylviei

Pastrav la gratar cu écrase de cartofi si mazare si sos picant de rosii, pin si telina

Prepapare : se fierb cartofii in coaja in aburi , presarati cu putina sare de mare grunjoasa. Dupa

3 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Aripioare la cuptor cu legume

Preparare : spalam si stergem aripioarele, le frecam cu sare si pe punem la marinat in sosul facut

16 voturi    10 comentarii
35 min
Fripturi

Taietei de orez cu pui si legume

Pregatim ingredientele , taiem legumele si puiul cubulete. Ciupercile le-am avut uscate si le-am

21 voturi    13 comentarii
15 min
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun! Arata minunat!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Fish & Shrimp

Fish & Shrimp

Creveti cu tempura: Se spala crevetii bine si se curata. Se pregateste un amestec din condimente asiatice tempura, putina faina

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File de macrou cu sos Worchester și garnitură de orez

File de macrou cu sos Worchester și garnitură de orez

După ce decongelăm peștele, îl condimentăm cu sare și piper, apoi îl punem la marinat împreună cu sosul Worchester,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi