Creveti:
Se pune apa cu zeama de la o lamaie la fiert. Se stinge focul si se tin crevetii decorticati 3 minute. Se scurg bine.
Se amesteca intr-un bol pesmet, chilli, chimen, ardei, zeama de la lima, sare, piper.
Se trec crevetii prin faina, apoi prin ou si pe urma prin amestecul de pesmet.
Se incinge un strat de cativa cm de ulei si se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte. Se degreseaza pe un prosop de hartie.
Scoici:
Intr-o tigaie mare, rumeniti 2 minute in ulei, usturoiul si ardeiul.
Puneti apoi si scoicile si lasati sa fiarba 8 minute la foc mare.Turnati vinul si lasati sa se inmoaie scoicile. Presarati patrunjelul, zeama de lamaie si sarati dupa gust.
Sparanghel:
Se inchinge intr-o tigaie unt si ulei. Se adauga sparanghelul si se prajeste putin pe o parte si pe cealalta. Se condimenteaza.
Sos gazpacho:
Primele 4 ingrediente se zdrobesc pana formeaza un sos, apoi se adauga uleiul si se condimenteaza.
Crutoane:
Painea se taie cubulete si se prajeste in ulei, apoi se degreaseaza.
Sos de maioneza:
Se amesteca toate ingredientele. Se condimenteaza dupa gust.
Toate se aranjeaza pe un platou, iar sosul de maioneza se pune intr-un bol.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii