Dizolvam drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Lasam 5 minute sa creasca, incorporam celelalte ingrediente in ordinea prezentata.
Framantam pana se dezlipeste aluatul de lighean si de mana. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Pentru crema:
Incorporam branza,faina,esenta,scortisoara,zaharul vanilat,oul.
Siropul il obtinem prin fierberea apei cu zaharul,esenta si zaharul vanilat.
Dupa ce a crescut aluatul,il impartim in doua parti egale. Pe o planseta intindem aluatul pe care il impartim in 8 parti egale. Pe fiecare fasie de aluat, asezam cate o lingurita de compozitie de branza si cateva stafide. Impachetam placintele sub forma de plic, le asezam pe tava unsa,le ungem cu albus batut spuma. Lasam sa mai creasca 20 minute,dupa care la dam la cuptorul incins pana se rumenesc (20-30 minute, in functie de cuptor).La fel procedam si cu celalalt aluat.Dupa ce scoatem tava din cuptor, insiropam cu un penson fiecare placinta pe ambele parti. Lasam sa se zvante pe un sevet de hartie, dupa care le pudram.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii