Eu am facut aluatul la masina de paine, adaugand in ordine ingredientele lichide apoi cele solide: laptele, ouale usor batute, untul, uleiul, coaja de lamaie si portocala, zaharul, sarea, faina si drojdia.
Dupa ce aluatul a dospit, se fac din el bilute egale (mie mi-au iesit 12 bucati).
Se pregateste umplutura: se bat ouale, se amesteca cu branza (care este de preferat sa fie scursa inainte; in cazul in care este putin moale, se poate adauga o lingura de gris), zaharul, coaja de citrice si esenta de vanilie.
Se intinde fiecare bucata cu sucitorul dandu-i forma rotunda, se cresteaza pe margini, se pun 2 linguri din umplutura pregatita anterior in centru si se aduce fiecare bucatica de aluat crestata spre centru (cam cum sunt petalele de trandafiri).
Se pun placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se bate oul ramas si se ung placintele. Se da tava la cuptorul preincalzit la 160 g C pentru 15-20 de minute.
Dupa ce s-au racit, se pudreaza cu zahar.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii