autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Pogacele cu jumari

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
600 gr faina, 300 gr jumari de porc, 3 oua, 100 ml vin, 30 gr drojdie de bere, sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

29 voturi

Mod de preparare

Din 500 de grame faina, oua, vin sare, piper si drojdia dizolvata in putina apa calduta se framinta un aluat mai tare. Dupa aceea, jumarile se trec prin masina de tocat si se introduc in aluat.


Se framinta bine si se lasa sa creasca 15 minute. Din aluat se intinde o foaie subtire, care se impatureste in patru. Operatia aceasta se repeta de 3 ori, la intervale de 6 minute. In final, se intinde o foaie de 2-3 cm grosime din care se taie rondele cu o forma rotunda sau cu gura unui pahar. Rondelele se asaza intr-o tava unsa si se lasa sa creasca (intr-un loc caldut), circa 15 minute.


Se ung apoi cu ou batut si se coc la cuptor la foc moderat pina se rumenesc.


Pogacelele se servesc calde sau reci
-->
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Pogacele cu jumari

Macinam jumarile si le amestecam cu sare si piper.Intr-un castron punem drojdia,1 lingurita de zahar,putin

5 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Pogacele cu jumari

Am pus ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata mai sus si am setat-o pe programul de

11 voturi    7 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

29 voturi

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 300 gr jumari de porc
  • 3 oua
  • 100 ml vin
  • 30 gr drojdie de bere
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Aluat pentru foietaj

Aluatul de foietaj este un aluat care necesita mai multa atentie, pentru ca este migalos, si nu iese

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

31 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru foietaj

Aluat pentru foietaj

Aluatul de foietaj este un aluat care necesita mai multa atentie, pentru ca este migalos, si nu iese daca in camera e o temperature

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu foi fine

Placinta cu foi fine

Intr-o tava dreptunghiulara unsa cu un pic de ulei asezam hartia de copt apoi rulourile umplute. Branza dulce se amesteca cu zaharul

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje