autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Pogaci

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu romul, galbenusurile, smantana si sarea, apoi cu faina si cu jumarile date prin masina de tocat.


Se framanta bine pe planseta, se intinde o foaie si se taie forme rotunde cu un pahar a carui gura e trecuta mereu prin faina ca sa nu se lipeasca aluatul. Rondelele se curata de surplusul de faina cu o pana, apoi se aseaza in tava unsa cu unt, se ung cu ou si se presara cu cascaval sau chimen.


Se coc la foc potrivit.


Pogacelele se servesc fierbinti ca gustare.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

33 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 500 g jumari
  • 30 g drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 100 g smantana
  • 1/2 lingurita sare
  • (daca jumarile sunt nesarate)
  • 2 linguri rom
  • 1 ou
  • 100 g cascaval sau chimen
  • unt pentru uns tava

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

3 voturi    3 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti

Preparam maiaua din drojdie, o lingurita zahar si una de faina. Dupa 10 minute o amestecam cu restul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele

Saratele

Se amesteca toate ingredientele. Se framanta un aluat mai tare. Se unge presa cu grasime pentru a nu se lipi. Se fac bilute

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Varzar impletit

Varzar impletit

Pentru inceput se pregateste aluatul. Faina se pune intr-un recipient, iar in mijlocul ei se toarna drojdia (pe care am pus-o intr-un

3 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje