autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Pogaci

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 g faina, 500 g jumari, 30 g drojdie, 2 galbenusuri, 100 g smantana, 1/2 lingurita sare, (daca jumarile sunt nesarate), 2 linguri rom, 1 ou, 100 g cascaval sau chimen, unt pentru uns tava

Dificultate: Medie Timp: 1h

33 voturi

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu romul, galbenusurile, smantana si sarea, apoi cu faina si cu jumarile date prin masina de tocat.


Se framanta bine pe planseta, se intinde o foaie si se taie forme rotunde cu un pahar a carui gura e trecuta mereu prin faina ca sa nu se lipeasca aluatul. Rondelele se curata de surplusul de faina cu o pana, apoi se aseaza in tava unsa cu unt, se ung cu ou si se presara cu cascaval sau chimen.


Se coc la foc potrivit.


Pogacelele se servesc fierbinti ca gustare.
-->
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Pogaci

Pentru inceput macinam jumarile (cu masina de macinat carne), rezulta o pasta ;-) pe care o dam de-oparte. Apoi

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Pogaci cu jumari

Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu. Intr-un vas punem 600 gr faina ,1 lingurita

6 voturi    1 comentariu
3h
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

33 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 500 g jumari
  • 30 g drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 100 g smantana
  • 1/2 lingurita sare
  • (daca jumarile sunt nesarate)
  • 2 linguri rom
  • 1 ou
  • 100 g cascaval sau chimen
  • unt pentru uns tava

Raporteaza reteta

Aluat pentru foietaj

Aluatul de foietaj este un aluat care necesita mai multa atentie, pentru ca este migalos, si nu iese

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

31 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru foietaj

Aluat pentru foietaj

Aluatul de foietaj este un aluat care necesita mai multa atentie, pentru ca este migalos, si nu iese daca in camera e o temperature

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu foi fine

Placinta cu foi fine

Intr-o tava dreptunghiulara unsa cu un pic de ulei asezam hartia de copt apoi rulourile umplute. Branza dulce se amesteca cu zaharul

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje