Portokalopita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Portokalopita

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 4 oua
  • 200 ml iaurt
  • 200 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de portocale/ vanilie
  • Sirop:
  • 2 portocale
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar

Mod de preparare

Se lasa foile de placinta la dezghetat apoi se rup in bucatele mici.

Se incalzeste cuptorul la 180 g C.

Intr-un castron mai mare se mixeaza adaugand pe rand ouale, zaharul, uleiul, iaurtul, zaharul vanilat, esenta si praful de copt stins in putina zeama de lamaie.

Se adauga foile de placinta rupte si se amesteca usor cu o lingura pana ce lichidul patrunde in foi.

Se toarna compozitia intr-un vas (eu am folosit unul de yena) si se introduce la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Intre timp se pregateste siropul: se fierbe intr-un ibric apa amestecata cu zahar, sucul de la cele 2 portocale si coaja taiata in felii groase (ca atunci cand decojiti merele) pana ce lichidul scade putin.

Se toarna siropul cu ajutorul unui polonic peste prajitura fierbinte, cate putin, pana ce lichidul este absorbit in totalitate (nu va ingrijorati ca va ramane sirop, incet-incet prajitura il va absorbi).

Prajitura se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise