autor:

valentina ionita

» » Aperitive cu legume

PORUMB COPT

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Porumbul proaspat se gaseste in toate lunile de vara, putand fi consumat fiert,copt la grill, gratar sau la jar.


Stiuletii de porumb se curata de frunze si de matasica.


Intotdeauna opresc matasea de porumb si o pun la uscat pentru ceai ,aceasta fiind una dintre cele mai indicate plante pentru a preveni sau a trata o serie de afectiuni(rinichi,inima,obezitate,tulburari circulatorii).


Stiuletii curatati se aseaza intr-o tava ,se toarna lapte peste ei si se vor tine cca o ora in lapte.Daca nu sunt complet acoperiti cu lapte se mai intorc din cand in cand .Dupa ce sunt scosi din lapte se lasa la zvantat,se ung cu unt, presara sare dupa gust,se aseaza pe gratarul aragazului ,se introduc in cuptor - la grill si se va avea grija sa fie intorsi pentru a se coace uniform pe toate partile.


Dupa gust se poate presara piper si se pot servi ca atare sau garnitura la preparate din carne,peste ...

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    O bunatate !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Ce bun si ce bine arata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte bun, nu am mai mancat din copilarie, atunci il faceam la jar de lemne, era o bunatate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Multumesc mult...

    • Fara foto

      maria mihalache , 12 martie 2010

      Foarte bun..........))))

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Multumesc pentru aprecieri...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Foarte bun! Mi-ai facut pofta....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      O bunatate.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Ce idee rozava. Imi place la nebunie porumbul copt, da nu stam reteta asta cu laptele. La noi mai este porumb, am sa iau maine si am sa fac in felul acesta.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Am mancat porumb copt doar pe jar si pe gratar,dar nu am stiut ca-i poti tine in lapte.Am sa tin minte pentru la anu'.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Pana acum am mancat doar porumb fiert,inca nu am pregatit copt.Chiar ca mi-ai facut pofta si mi-ai dat si o sugestie f.buna:copt in cuptor-la grill.Multumeeesc...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Fantastic ... O bunatate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • Aveti nevoie de porumb proaspat,fraged si laptos cum se spune din popor…
  • 4 stiuleti porumb
  • 1 l lapte
  • 50 g unt
  • sare dupa gust
  • optional piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

39 voturi    46 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu legume
Cosulete de linte cu guacamole

Cosulete de linte cu guacamole

Mod de preparare cosulete Spalam lintea sub jet de apa rece,apoi o lasam la scurs. Amestecam lintea cu galbenusul,parmezanul si pesmetul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu legume
Chiftelute din dovlecei

Chiftelute din dovlecei

Se curata si se rad dovleceii pe razatoarea mare, se amesteca cu un praf de sare si se pun pt 15 min intr-o strecuratoare la stors deoarece

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu legume