autor:

valentina ionita

» » Aperitive

PORUMB COPT

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 iulie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 iulie 2009

Ingrediente
Aveti nevoie de porumb proaspat,fraged si laptos cum se spune din popor…, 4 stiuleti porumb, 1 l lapte, 50 g unt, sare dupa gust, optional piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Porumbul proaspat se gaseste in toate lunile de vara, putand fi consumat fiert,copt la grill, gratar sau la jar.


Stiuletii de porumb se curata de frunze si de matasica.


Intotdeauna opresc matasea de porumb si o pun la uscat pentru ceai ,aceasta fiind una dintre cele mai indicate plante pentru a preveni sau a trata o serie de afectiuni(rinichi,inima,obezitate,tulburari circulatorii).


Stiuletii curatati se aseaza intr-o tava ,se toarna lapte peste ei si se vor tine cca o ora in lapte.Daca nu sunt complet acoperiti cu lapte se mai intorc din cand in cand .Dupa ce sunt scosi din lapte se lasa la zvantat,se ung cu unt, presara sare dupa gust,se aseaza pe gratarul aragazului ,se introduc in cuptor - la grill si se va avea grija sa fie intorsi pentru a se coace uniform pe toate partile.


Dupa gust se poate presara piper si se pot servi ca atare sau garnitura la preparate din carne,peste ...

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    O bunatate !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Ce bun si ce bine arata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte bun, nu am mai mancat din copilarie, atunci il faceam la jar de lemne, era o bunatate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Multumesc mult...

    • Fara foto

      maria mihalache , 12 martie 2010

      Foarte bun..........))))

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Multumesc pentru aprecieri...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Foarte bun! Mi-ai facut pofta....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      O bunatate.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Ce idee rozava. Imi place la nebunie porumbul copt, da nu stam reteta asta cu laptele. La noi mai este porumb, am sa iau maine si am sa fac in felul acesta.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Am mancat porumb copt doar pe jar si pe gratar,dar nu am stiut ca-i poti tine in lapte.Am sa tin minte pentru la anu'.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Pana acum am mancat doar porumb fiert,inca nu am pregatit copt.Chiar ca mi-ai facut pofta si mi-ai dat si o sugestie f.buna:copt in cuptor-la grill.Multumeeesc...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Fantastic ... O bunatate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • Aveti nevoie de porumb proaspat,fraged si laptos cum se spune din popor…
  • 4 stiuleti porumb
  • 1 l lapte
  • 50 g unt
  • sare dupa gust
  • optional piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...



Adauga reteta
Chec aperitiv cu mix de legume

Chec aperitiv cu mix de legume

Punem intr-o oala mai mica apa la incalzit.Cand a inceput sa fiarba adaugam putina sare si putin ulei apoi adaugam mix-ul de legume. Lasam

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive
PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

Daca spanacul este crud, de la piata, el va trebui spalat bine, se vor arunca cotoarele iar frunzele se vor pune intr-o oala cu apa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive