Se freaca zaharul cu oul, mierea, untura si laptele, compozitia respectiva se pune pe abur pana se infierbanta si apoi se pune bicarbonatul stins si se amesteca pana se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit si apoi se adauga faina si se framanta aluat potrivit de moale, dupa care se imparte in 3-4 foi. Crema - se fierbe laptele cu zaharul, vanilia si cand clocoteste se pune grisul amestecand continuu cca 10 minute, dupa care se raceste putin si se adauga untul putin cate putin si se poate adauga suc lamaie pentru a fi mai acrisor. Se aseaza prima foaie, apoi se pune jumatate din gris, asezi a doua foaie si ungi cu gemul acrisor si pui si cealalta jumatate de gris si asezi si ultima foaie si deasupra pui zahar farin sau glazura de ciocolata. Se lasa la rece 2-3 ore si se portioneaza. Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii