Prajitura Albinita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Albinita

Ingrediente

  • Se foloseste tava de: 23x33 cm
  • Foile: 1 ou
  • 150 g zahar tos
  • 30 g unt
  • 2 linguri miere de albine
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu(adica un pliculet)
  • 450 g faina
  • Crema:
  • 170 g unt
  • 1/2 l lapte
  • 200 g zahar pudra
  • 2 vanilii
  • 4 linguri gris
  • gem de caise sau capsuni (400 g)

Mod de preparare

Preparam foile: oul, zaharul, untul, mierea se pun intr-o cratita teflonata, sa nu se lipeasca, se aseaza pe foc mic si se amesteca bine pana obtinem o pasta densa. Se ia cratita de pe foc, se adauga bicarbonatul de amoniu pe care l-am stins cu laptele fierbinte, amestecam bine, apoi adaugam faina. Se framanta foarte bine aluatul, apoi coacem 4 foi pe dosul tavii unse cu untura si tapetata cu faina.

Preparam crema: vaniliile, grisul, zaharul, se amesteca bine, se subtiaza cu laptele rece, se pune la fiert la foc mic, pana se ingroasa. Cand se raceste se amesteca bine cu untul. Asamblam prajitura asa: ungem prima foaie cu crema, a doua cu gem, a treia foaie cu crema. Se lasa prajiturica sa se inmoaie pana a doua zi, se pudreaza si se portioneaza. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise