autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Prajitura Albinita

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2010

Ingrediente
Se foloseste tava de: 23x33 cm, Foile: 1 ou, 150 g zahar tos, 30 g unt, 2 linguri miere de albine, 2-3 linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat de amoniu(adica un pliculet), 450 g faina., Crema: 170 g unt, 1/2 l lapte, 200 g zahar pudra, 2 vanilii, 4 linguri gris., Mai avem nevoie de gem da caise sau capsuni(cam un borcan normal)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

72 voturi

Mod de preparare

Preparam foile: oul, zaharul, untul, mierea se pun intrun cratit bun(teflonat sa nu se lipeasca), se aseaza pe foc mic si se amesteca bine pana obtinem o pasta densa.


Se ia cratitul de pe foc, se adauga bicarbonatul de amoniu pe care l-am stins cu laptele fierbinte, amestecam bine, apoi adaugam faina.


Se framanta foarte bine aluatul, apoi coacem 4 foi pe dosul tavii unse cu untura si tapetata cu faina.


Preparam crema: vaniliile, grisul, zaharul, se amesteca bine, se subtiaza cu laptele rece, se pune la fiert la foc mic, pana se ingroasa. Cand se raceste se amesteca bine cu untul. Asamblam prajitura asa: ungem prima foaie cu crema, a doua cu gem, a treia foaie cu crema, se lasa prajiturica sa se inmoaie pana a doua zi, se pudreaza si se portioneaza.
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu mere si nuca

Se dau merele prin razatoare si se pun la calit cu zaharul si scortisoara. Se lasa la racit si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Briose de Paste

1. Pentru aluat, se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se tapeteaza cu foi speciale 1-2 tavi de briose

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sidi Sidonia , 19 decembrie 2015

    fff buna

  • Fara foto

    Cip David , 09 martie 2015

    cineva mi-a zis ca e f buuuna....

  • Fara foto

    Monica Gheorghiu , 01 martie 2014

    buuuun

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2013

      Multumesc Mirela.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2013

      Claudia, aceea este lamaita. E alta prajitura. Ma bucur si te felicit ca faci foile mai subtiri.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2013

      Catalina, e buna, multumesc de aprecieri.

    • Fara foto

      Mirela Albut , 04 decembrie 2013

      Este foarte buna

    • Fara foto

      claudia (Bucatar) , 30 martie 2013

      eu fac aceasta minunata prajiturica cu crema de lamiie iar foile le fac mult mai subtiri nu ca cele din poza.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 17 februarie 2013

      Pare foarte gustoasa, o voi incerca cat de curand.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2011

      Draga Cristina, nu vreau sa te superi, nu sunt de ieri de azi prin bucatarie, aceasta prajitura o fac de 30 de ani incoace, la Pasti si Craciun, dar, trebuie sa sti sa intinzi bine foile. Acestea nu se fac groase, normal ca nu iti va iesi niciodata, ori de cate ori ai face prajitura. Deci, nu am ce cantari, poate ar trebui sa mai exersezi tu, reteta nu am inventat-o eu, asa o am de la mama. Daca ai rabdarea sa derulezi pozele, care nu sunt chiar putine se vede bine fiecare faza, se vade ca foile se intind destul de subtire se vede ca aluatul se imarte pt 4 foi., nu stiu ce e de necrezut in toate aceste faze, dar mai ales nu inteleg cum ai copt doar 2 foi??????? Te pup si sper sa nu te superi.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2011

      Draga Cristina, nu vreau sa te superi, nu sunt de ieri de azi prin bucatarie, aceasta prajitura o fac de 30 de ani incoace, la Pasti si Craciun, dar, trebuie sa sti sa intinzi bine foile. Acestea nu se fac groase, normal ca nu iti va iesi niciodata, ori de cate ori ai face prajitura. Deci, nu am ce cantari, poate ar trebui sa mai exersezi tu, reteta nu am inventat-o eu, asa o am de la mama. Te pup si sper sa nu te superi.

    • Fara foto

      cristina (Bucatar) , 15 octombrie 2011

      Cantitatea din reteta ta nu ajung decat pentru 2 foi la tava de 23x33 cm Am respectat cantitatile si mi-au iesit doua foi normale,nici macar 3,asa ca mai cantareste o data si posteaza reteta corecta! SUCCES!!!

    • mary

      mary (Bucatar) , 28 iunie 2011

      Este foarte buna.Obisnuiesc sa o fac,dar trebuie sa ai putina rabdare.O fac de vreo zece ani,iar soacra mea ma pune sa io fac destul de des.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Este pe lista preferatelor fiului meu.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Minunata,si eu fac mai mereu.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      Este delicioasa aceasta prajitura, mama mea o face mereu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

72 voturi

Ingrediente

  • Se foloseste tava de: 23x33 cm
  • Foile: 1 ou
  • 150 g zahar tos
  • 30 g unt
  • 2 linguri miere de albine
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu(adica un pliculet)
  • 450 g faina.
  • Crema: 170 g unt
  • 1/2 l lapte
  • 200 g zahar pudra
  • 2 vanilii
  • 4 linguri gris.
  • Mai avem nevoie de gem da caise sau capsuni(cam un borcan normal)

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena

Conopida cu maioneza

Buna, ieftina, usor de gatit, prezenta pe mai toate mesele din piata, vedeta retetei de azi este

4 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

17 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii,

13 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Multumesc Mirela.

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec cu nuci si rahat

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat. Intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Ouale impreuna cu zaharul le mixam pana cand zaharul se topeste . Adaugam uleiul, praful de copt si faina . Amestecam pana cand se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse