autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Prajitura Albinita

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Preparam foile: oul, zaharul, untul, mierea se pun intrun cratit bun(teflonat sa nu se lipeasca), se aseaza pe foc mic si se amesteca bine pana obtinem o pasta densa.


Se ia cratitul de pe foc, se adauga bicarbonatul de amoniu pe care l-am stins cu laptele fierbinte, amestecam bine, apoi adaugam faina.


Se framanta foarte bine aluatul, apoi coacem 4 foi pe dosul tavii unse cu untura si tapetata cu faina.


Preparam crema: vaniliile, grisul, zaharul, se amesteca bine, se subtiaza cu laptele rece, se pune la fiert la foc mic, pana se ingroasa. Cand se raceste se amesteca bine cu untul. Asamblam prajitura asa: ungem prima foaie cu crema, a doua cu gem, a treia foaie cu crema, se lasa prajiturica sa se inmoaie pana a doua zi, se pudreaza si se portioneaza.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Monica Gheorghiu , 01 martie 2014

    buuuun

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2013

    Multumesc Mirela.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2013

    Claudia, aceea este lamaita. E alta prajitura. Ma bucur si te felicit ca faci foile mai subtiri.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2013

      Catalina, e buna, multumesc de aprecieri.

    • Fara foto

      Mirela Albut , 04 decembrie 2013

      Este foarte buna

    • Fara foto

      claudia (Bucatar) , 30 martie 2013

      eu fac aceasta minunata prajiturica cu crema de lamiie iar foile le fac mult mai subtiri nu ca cele din poza.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 17 februarie 2013

      Pare foarte gustoasa, o voi incerca cat de curand.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2011

      Draga Cristina, nu vreau sa te superi, nu sunt de ieri de azi prin bucatarie, aceasta prajitura o fac de 30 de ani incoace, la Pasti si Craciun, dar, trebuie sa sti sa intinzi bine foile. Acestea nu se fac groase, normal ca nu iti va iesi niciodata, ori de cate ori ai face prajitura. Deci, nu am ce cantari, poate ar trebui sa mai exersezi tu, reteta nu am inventat-o eu, asa o am de la mama. Daca ai rabdarea sa derulezi pozele, care nu sunt chiar putine se vede bine fiecare faza, se vade ca foile se intind destul de subtire se vede ca aluatul se imarte pt 4 foi., nu stiu ce e de necrezut in toate aceste faze, dar mai ales nu inteleg cum ai copt doar 2 foi??????? Te pup si sper sa nu te superi.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2011

      Draga Cristina, nu vreau sa te superi, nu sunt de ieri de azi prin bucatarie, aceasta prajitura o fac de 30 de ani incoace, la Pasti si Craciun, dar, trebuie sa sti sa intinzi bine foile. Acestea nu se fac groase, normal ca nu iti va iesi niciodata, ori de cate ori ai face prajitura. Deci, nu am ce cantari, poate ar trebui sa mai exersezi tu, reteta nu am inventat-o eu, asa o am de la mama. Te pup si sper sa nu te superi.

    • Fara foto

      cristina (Bucatar) , 15 octombrie 2011

      Cantitatea din reteta ta nu ajung decat pentru 2 foi la tava de 23x33 cm Am respectat cantitatile si mi-au iesit doua foi normale,nici macar 3,asa ca mai cantareste o data si posteaza reteta corecta! SUCCES!!!

    • mary

      mary (Bucatar) , 28 iunie 2011

      Este foarte buna.Obisnuiesc sa o fac,dar trebuie sa ai putina rabdare.O fac de vreo zece ani,iar soacra mea ma pune sa io fac destul de des.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Este pe lista preferatelor fiului meu.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Minunata,si eu fac mai mereu.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      Este delicioasa aceasta prajitura, mama mea o face mereu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

68 voturi

Ingrediente

  • Se foloseste tava de: 23x33 cm
  • Foile: 1 ou
  • 150 g zahar tos
  • 30 g unt
  • 2 linguri miere de albine
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu(adica un pliculet)
  • 450 g faina.
  • Crema: 170 g unt
  • 1/2 l lapte
  • 200 g zahar pudra
  • 2 vanilii
  • 4 linguri gris.
  • Mai avem nevoie de gem da caise sau capsuni(cam un borcan normal)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

21 voturi    20 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

14 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Monica Gheorghiu

buuuun

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

0 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

136 voturi    34 comentarii
1h 30 min
Prajituri