prajitura barbi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
prajitura barbi

Ingrediente

  • 6oua
  • 15gr zahar
  • 2linguri cacao
  • 4linguri nuca macinata
  • faina cat cuprinde
  • zahar vanilat
  • 1plic de praf de copt
  • pentru sirop;2pahare apa
  • esenta rom
  • 1pahar zahar.crema finety
  • pe deasutpra se pune o pasta de zahar formata din 450gr zahar farin cumparat din comert dar sa iba amidon in compozitie
  • 30ml apa
  • 5gr gelatina
  • 50gr glucoza si coloranti praf

Mod de preparare

prepararea blatului:se separa oulele albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma cu zaharul pana se topeste,peste galbenusuri se pun 2 linguri de ulei si se mesteca pana se omogeniozeaza.se toarna cate putin peste albusuri si se mesteca bine dupa care se adauga nucile macinate cacao si se amesteca.se mai adauga zaharul vanilat si praful de copt si faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat gros ca la cheguri.se ia o forma ca acelea de savarine dar mare se tapateaza cu ulei si se pune hartie de copt si se rastoarna tot aluatul .cuptorul trebuie sa fie incins la 170grade si se lasa sa se coaca cam 1ora.se verifica blatul daca este copt cu un pai ,daca nu se ia nici un pic e coca pe pai atunci este copt.se face siropul de apa cu zahar si esenta de rom .se scoate blatul si se taie pe din doua si se insiropeaza.crema de finety se incalzaste putin ca sa se poata intinde cu cutitul ,dupa ce sa terminat de intins se pune celalalt blat deasupra si se baga la frigider.se apuca sa se faca pasta de zahar asfel:se pune gelatina la unflat si se pune pe foc la care se adauga si glucoza sa se incalzeasca sa devina lichida sa nu fiarba.se ia un castron in care se pune zaharul farin si se face o gaura in mijloc unde se toarna acest sirop si se amesteca bine cu mana sau cu robotul de bucatarie.se imparte in doua ,una ramane alba iar cealalta se pune putin rosu ca sa devina roz.daca pasta se lipeste de mana mai trebuie adaugat putin zahar farin sau daca este prea tare se poate pune cateva picaturi de apa.dupa ce este gat se intinde pa masa o bucata de folie din acea care se lipeste de plastic si se pune o bucata de aluat si se mai pune alata bucata de folie pe deasupra si se intinde cu sucitorul ca sa ajunga la dimesnsiune dorita ca sa acopere tot tortul si in jos pe blat pana la platou.grosimea trebuie sa fie de 2mm ca sa se poata pune usor

se ia un platou putin mai mare si se pune deasupra pe pasta de zahar intinsa inainte sa fie loata folia de deasupra si se taie pasta de zahar cu un cutit cu zimturi mai mari care se gaseste in comert pentru ai da un aspect placut.se ia folia din partisi se pune pe tort cu partea care nu mai are folie in jos pe blat.se dezlipeste usor de pa pasta .se mai face si cu cealalta bucata care sa facut roz la fel ca la prima numai ca la urma dupa ce a fost intinsa bine se taie un triunghi si se pune cu lipsa acelui triunghi in fata tortului.se taie tot dupa forma unui platou putin mai mare si tot cu ecel cutit

se ia o papusa micuta barbi se desfac picioarele si hainele depe ea si se face o bluzita din acea pasta de zahar.se ia un pahar cu care se face o gaura in mijlocul tortului unde se infige papusa cu putin din corp,dupa ce a fost pusa si cea roz

unde este triunghiul decupat se ia colturile si se ridica putin in sus pentru ai da un aspect frumos rochitei.la urma se pun niste bombonele arginti in acel triunghi pe partea alba .acele bombonele le procurati din comert.pofta buna si sa il faceti cu placere ca este foarte bun si sa il mancati sanatosi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise