autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura „betiva”

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao.


Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate acestea la fiert pana ce compozitia se ingroasa. Dupa ce se raceste se adauga praful de copt, stins in putina zeama de lamaie, si cele 250 g zahar.


Se separa cele 3 oua, iar galbenusurile se amesteca in compozitie. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza si ele in compozitie, amestecand usor de jos in sus, dupa care se toarna intr-o tava lata, unsa cu unt si tapetata cu hartie pergament, care se da la cuptor (incalzit in prealabil).


Dupa ce blatul este gata si s-a racit, se taie pe jumatate si se stropesc cele doua foi rezultate cu coniac. Crema se obtine amestecand untul spuma, dupa care se adauga zaharul si cacao.


Se unge o foaie cu aceasta crema (din care opriti putin si pentru decor), se presara visinele bine scurse (fara samburi).


Se aseaza cea de-a doua foaie si se apasa usor pe toata suprafata, ca sa faca priza. Deasupra se unge cu crema ramasa si se presara alunele maruntite.


Se pot taia patrate sau romburi.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    Cred ca e buna. Imi pare rau ca s-a intamplat sa omiti etapa cu faina, insa te rugam daca ai instiintare despre comentariile noastre, revino si modifica reteta, fiindca e posibil acest lucru. Iti multumim.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Cred ca lipseste faina la blat.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

    Făina se pune cu laptele şi untul frecat la foc până se îngroaşă.

    • Fara foto

      violeta , 21 august 2009

      Si faina din blat unde ai lasat-o?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

30 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat: 400 g zahar
  • 100 g cacao
  • 250 ml lapte
  • 250 g faina
  • 250 g unt
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • praf de copt.
  • Crema: 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • mai sunt necesare cateva visine din visinata
  • coniac pentru stropit foile
  • alune prajite
  • taiate marunt.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Alb si negru

Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus si se taie in doua. In una din jumatati se incorporeaza

8 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca e buna. Imi pare rau ca s-a intamplat sa omiti etapa cu faina, insa te rugam daca ai instiintare despre comentariile noastre, revino si modifica reteta, fiindca e posibil acest lucru. Iti multumim.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

0 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

136 voturi    34 comentarii
1h 30 min
Prajituri