autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura „betiva”

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente pentru blat: 400 g zahar, 100 g cacao, 250 ml lapte, 250 g faina, 250 g unt, 3 oua, esenta de rom, praf de copt., , Crema: 200 g unt, 150 g zahar pudra, 50 g cacao, mai sunt necesare cateva visine din visinata, , coniac pentru stropit foile, alune prajite, taiate marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

30 voturi

Mod de preparare

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao.


Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate acestea la fiert pana ce compozitia se ingroasa. Dupa ce se raceste se adauga praful de copt, stins in putina zeama de lamaie, si cele 250 g zahar.


Se separa cele 3 oua, iar galbenusurile se amesteca in compozitie. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza si ele in compozitie, amestecand usor de jos in sus, dupa care se toarna intr-o tava lata, unsa cu unt si tapetata cu hartie pergament, care se da la cuptor (incalzit in prealabil).


Dupa ce blatul este gata si s-a racit, se taie pe jumatate si se stropesc cele doua foi rezultate cu coniac. Crema se obtine amestecand untul spuma, dupa care se adauga zaharul si cacao.


Se unge o foaie cu aceasta crema (din care opriti putin si pentru decor), se presara visinele bine scurse (fara samburi).


Se aseaza cea de-a doua foaie si se apasa usor pe toata suprafata, ca sa faca priza. Deasupra se unge cu crema ramasa si se presara alunele maruntite.


Se pot taia patrate sau romburi.
Blatul - Untul se freaca cu z
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura fina de ciocolata

1. Pentru prajitura, unge cu ulei 4 vase mici termorezistente.Aseaza la baza acestora un disc de

9 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri

prajitura coca-cola

Blat: 4 albusuri se bat spuma cu zaharul,se pun treptat cele 12 linguri de coca-cola, apoi se pun

12 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    Cred ca e buna. Imi pare rau ca s-a intamplat sa omiti etapa cu faina, insa te rugam daca ai instiintare despre comentariile noastre, revino si modifica reteta, fiindca e posibil acest lucru. Iti multumim.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Cred ca lipseste faina la blat.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

    Făina se pune cu laptele şi untul frecat la foc până se îngroaşă.

    • Fara foto

      violeta , 21 august 2009

      Si faina din blat unde ai lasat-o?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

30 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat: 400 g zahar
  • 100 g cacao
  • 250 ml lapte
  • 250 g faina
  • 250 g unt
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • praf de copt.
  • Crema: 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • mai sunt necesare cateva visine din visinata
  • coniac pentru stropit foile
  • alune prajite
  • taiate marunt.

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Alb si negru

Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus si se taie in doua. In una din jumatati se incorporeaza

8 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca e buna. Imi pare rau ca s-a intamplat sa omiti etapa cu faina, insa te rugam daca ai instiintare despre comentariile noastre, revino si modifica reteta, fiindca e posibil acest lucru. Iti multumim.

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei. Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse