autor:

ILONA

» » Prajituri

Prajitura Boema

Autor: ILONA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: ILONA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Ingrediente
blat:8 oua,8 linguri zahar,7 linguri faina,1 lingura cacao,1/2 lingurita praf de copt., crema si decor:700 ml lapte, plicuri budinca de caramel,10 linguri zahar,250g unt sau margarina,500ml frisca lichida,1 plic intaritor frisca,2 plicuri capucino.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 20 min

31 voturi

Mod de preparare

Separi albusurile de galbenusuri.Bati spuma albusurile apoiadaugi treptat zaharul si bati in continuare pina se intareste bezeaua. incorporezi pe rind in bezea,amestecind de jos in sus,galbenusurile,praful de copt,faina si cacaua,cernute in prealabil inpreuna. torni compozitia intr-o tava cu dim.de aptoximativ 25*35 cm unsa cu margarina si tapetata cu faina. coci blatul timp de 30-35 minute la foc potrivit, in cuptorul prencalzit.inte timp preperi budinca din praf,lapte si 6 linguri de zahar,urmind instructiunile de pe ambalaj.freci spuma untul moale si adaugi lingura cu lingura budinca racita,omogenizind crema.caramelizezi zaharul ramas,il stingi cu 100ml apa si torni siropul fierbinte peste blatul racit. astepti sa se raceasca blatul insiropat si il ungi cu crema,apoi dai prajitura la frigidert.bati frisca cu intaritorul.tai prajitura in bucati pe care folosind un cornet le decorezi cu frisca.presari praf de capucino pe fiecare prajitura.
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura Boema de post

Prajitura pe care o adoram in copilarie in varianta de post…buna de te lingi pe degete Blat:

25 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Prăjitura Boema

Cele două linguri de zahăr se caramelizează uşor şi se stinge cu apa rece.Se lasă pe foc până

13 voturi    20 comentarii
2h
Prajituri

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    gabriela , 06 martie 2010

    vreau si yooo......

  • Fara foto

    bebe dolce , 06 martie 2010

    q toate k am 16 ani nu imi place sa petrec mult tp in buktarie..dar pt aceasta prajitura mi-as petrece o zi intreaga:x:x:x:x:x

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Imi lasa gura apa

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 20 min

31 voturi

Ingrediente

  • blat:8 oua,8 linguri zahar,7 linguri faina,1 lingura cacao,1/2 lingurita praf de copt.
  • crema si decor:700 ml lapte, plicuri budinca de caramel,10 linguri zahar,250g unt sau margarina,500ml frisca lichida,1 plic intaritor frisca,2 plicuri capucino.

Raporteaza reteta

Retete
de ILONA

Prajitura cu mac si nuca de cocos

Blat:sepri galbenusurile de albusuri.bati albusurile spuma,adaugi zaharul si bati in continuare pina

1 vot    2 comentarii
50 min
Prajituri

Tagliatelle cu dovlecei verzi,lamiie si busuioc

Puneti uleiul de masline si usturoiul intr-o tigaie cu fundul mai gros aproape incinsa si caliti-l

0 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza

Budinca de zmeura

Se bate frisca cu zaharulpudra si cu mierea.Se pune trei sferturi din cantitatea de zmeura intr-un

0 voturi    2 comentarii
15 min
Budinci

gabriela

vreau si yooo......

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Ouale impreuna cu zaharul le mixam pana cand zaharul se topeste . Adaugam uleiul, praful de copt si faina . Amestecam pana cand se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Floricele zmeurate

Floricele zmeurate

Cerni bine făina într-un vas mai mare, iar într-o cană pui laptele încălzit, o linguriţă de zahăr şi cubul

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje