Prajitura Bounty

Timp pregatire
420 minute
Complexitate
medie
Prajitura Bounty

Ingrediente

  • Blat: -5 oua
  • -5 linguri de apa
  • -150 g zahar
  • -120 g faina
  • -2 linguri cacao
  • -vanilie
  • -f.putin praf de copt(pt.a fi siguri ca blatul
  • creste);cca 1/4 lingurita
  • Crema:-300 ml lapte
  • -80-100 g unt
  • -80 g zahar
  • -2,5 linguri de gris
  • -100 g nuca de cocos
  • -esenta de vanilie(dupa gust)
  • Glazura:-500 g zahar
  • -250 ml apa
  • -1 lingurita zeama de lamiie sau otet sau 1
  • lingurita cu virf de glucoza
  • -50 g cacao

Mod de preparare

Pentru blat,oale trebuie separate.

Albusurile se bat spuma,apoi se pune zaharul;se bat in continuare;trebuie sa fie o spuma ca la bezea.Se pun galbenusurile,vanilia;se bat tot cu telul(sau cu mixerul),pina se omogenizeaza.Se pune apa(de la robinet),se bate putin,apoi se pune faina(cernuta de 2 ori cu cacaua si praful de copt);se mesteca usor,de sus in jos,cu o lingura de lemn.

Cind compozitia e omogena se pune intr-o tava(cca 29/22 cm) unsa cu marg.sau unt si tapetata cu faina;se pune in cuptorul preincalzit,la foc mediu,cca 40 minute.

Dupa ce blatul e copt,se lasa sa se raceasca.

In timpul asta,facem crema:laptele si untul se pun pe foc;cind untul e topit si compozitia(lapte +unt) clocoteste,se pune grisul,in ploaie;dupa ce se pune grisul si compozitia e ingrosata(putin;cind se raceste,se ingroasa),se adauga(pe foc) zaharul,nuca de cocos,vanilia;se mai lasa pe foc,cca 1 minut(mestecind).

Dupa ce se ia de pe foc,se lasa la racit(nu de tot),mestecind aproape tot timpul.

Blatul,rece,se taie in 2.Crema,calduta,se pune intre cele 2 blaturi.Se lasa,la rece,cel putin 3-4 ore(eu las o noapte).Pe urma se taie in bucati de cca 8/2,5 cm(sau altfel);se pun(bucatile) pe un gratar(gratarul se pune pe o tava),distantate,putin,apoi se glaseaza cu glazura de cacao,calda.Glazura nu trebuie sa fie f.groasa,ca blatul sa se \"insiropeze\" cu glazura;glazura de sub gratar se foloseste din nou.

Dupa ce se glaseaza,se lasa sa se raceasca(cca 1 ora),apoi se presara bucatile cu niste nuca de cocos.

Glazura se face asa:intr-o craticoara se pune apa,zaharul si zeama de lamiie.Cind compozitia fierbe (si zaharul e topit),se acopera cu o farfurie de portelan(nu capac);se lasa cca 5 minute,dupa care se incearca asa:intr-un pahar cu apa rece se pun citeva picaturi;daca aceste picaturi se pot tine intre degete,ca o bomboana moale,stingem focul,apoi adaugam cacaua(cernuta) si amestecam,pina ce toata cacaua e absorbita.Glazura,asa fierbinte(eventual se lasa f.putin timp sa se raceasca)se pune peste bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise