autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura Bounty

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pentru blat,oale trebuie separate.


Albusurile se bat spuma,apoi se pune zaharul;se bat in continuare;trebuie sa fie o spuma ca la bezea.


Se pun galbenusurile,vanilia;se bat tot cu telul(sau cu mixerul),pina se omogenizeaza.


Se pune apa(de la robinet),se bate putin,apoi se pune faina(cernuta de 2 ori cu cacaua si praful de copt);se mesteca usor,de sus in jos,cu o lingura de lemn.


Cind compozitia e omogena se pune intr-o tava(cca 29/22 cm) unsa cu marg.sau unt si tapetata cu faina;se pune in cuptorul preincalzit,la foc mediu,cca 40 minute.


Dupa ce blatul e copt,se lasa sa se raceasca.


In timpul asta,facem crema:laptele si untul se pun pe foc;cind untul e topit si compozitia(lapte +unt) clocoteste,se pune grisul,in ploaie;dupa ce se pune grisul si compozitia e ingrosata(putin;cind se raceste,se ingroasa),se adauga(pe foc) zaharul,nuca de cocos,vanilia;se mai lasa pe foc,cca 1 minut(mestecind).


Dupa ce se ia de pe foc,se lasa la racit(nu de tot),mestecind aproape tot timpul.


Blatul,rece,se taie in 2.Crema,calduta,se pune intre cele 2 blaturi.


Se lasa,la rece,cel putin 3-4 ore(eu las o noapte).Pe urma se taie in bucati de cca 8/2,5 cm(sau altfel);se pun(bucatile) pe un gratar(gratarul se pune pe o tava),distantate,putin,apoi se glaseaza cu glazura de cacao,calda.Glazura nu trebuie sa fie f.groasa,ca blatul sa se "insiropeze" cu glazura;glazura de sub gratar se foloseste din nou.


Dupa ce se glaseaza,se lasa sa se raceasca(cca 1 ora),apoi se presara bucatile cu niste nuca de cocos.


Glazura se face asa:intr-o craticoara se pune apa,zaharul si zeama de lamiie.Cind compozitia fierbe (si zaharul e topit),se acopera cu o farfurie de portelan(nu capac);se lasa cca 5 minute,dupa care se incearca asa:intr-un pahar cu apa rece se pun citeva picaturi;daca aceste picaturi se pot tine intre degete,ca o bomboana moale,stingem focul,apoi adaugam cacaua(cernuta) si amestecam,pina ce toata cacaua e absorbita.Glazura,asa fierbinte(eventual se lasa f.putin timp sa se raceasca)se pune peste bucati.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte buna! Aspectul de nota 10, felicitari.

  • violette

    violette (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Arata deosebit, si gustul cred ca e pe masura....

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Excelenta,de altfel ca toate retetele tale...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Arata imbietor...

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      iami iami imi plac prajiturile cu nuca de cocos trebuie incercata

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      O BUNATATE.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Delicioasa...........

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Ai explicat pe îndelete, Camelia. Numai cine nu vrea nu reuşeşte să facă bunătatea asta de prăjitură!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Delicioasa

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      interesanta si nu foarte scumpa de facut ,o sa incerc si eu

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Arata grozav!! Nu stiu cum iti iese blatul asa perfect!!! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

7h

16 voturi

Ingrediente

  • Blat: -5 oua
  • -5 linguri de apa
  • -150 g zahar
  • -120 g faina
  • -2 linguri cacao
  • -vanilie
  • -f.putin praf de copt(pt.a fi siguri ca blatul
  • creste)cca 1/4 lingurita
  • Crema:-300 ml lapte
  • -80-100 g unt
  • -80 g zahar
  • -2,5 linguri de gris
  • -100 g nuca de cocos
  • -esenta de vanilie(dupa gust)
  • Glazura:-500 g zahar
  • -250 ml apa
  • -1 lingurita zeama de lamiie sau otet sau 1
  • lingurita cu virf de glucoza
  • -50 g cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de husni

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

30 voturi    14 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura cu mere

Pt.umplutura,merele,curatate,se taie feliute subtiri si se amesteca cu zaharul,untul,scortisoara,grisul.Se

1 vot    2 comentarii
2h
Prajituri

Lichior de cafea

Intr-o sticla(borcan),se pune cafeaua,batonul de vanilie si alcoolul.Se mesteca,prin rasturnare.Se

4 voturi    4 comentarii
30 min
Cocteiluri si lichioruri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna! Aspectul de nota 10, felicitari.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Negresa cu crema de branza

Negresa cu crema de branza

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ananas si jeleu de capsuni

Tarta cu ananas si jeleu de capsuni

Pentru aluat eu folosesc intotdeauna robotul de bucatarie dar se poate framanta foarte usor si cu mana: se amesteca faina si zaharul

2 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse