autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura Bounty

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pentru blat,oale trebuie separate.


Albusurile se bat spuma,apoi se pune zaharul;se bat in continuare;trebuie sa fie o spuma ca la bezea.


Se pun galbenusurile,vanilia;se bat tot cu telul(sau cu mixerul),pina se omogenizeaza.


Se pune apa(de la robinet),se bate putin,apoi se pune faina(cernuta de 2 ori cu cacaua si praful de copt);se mesteca usor,de sus in jos,cu o lingura de lemn.


Cind compozitia e omogena se pune intr-o tava(cca 29/22 cm) unsa cu marg.sau unt si tapetata cu faina;se pune in cuptorul preincalzit,la foc mediu,cca 40 minute.


Dupa ce blatul e copt,se lasa sa se raceasca.


In timpul asta,facem crema:laptele si untul se pun pe foc;cind untul e topit si compozitia(lapte +unt) clocoteste,se pune grisul,in ploaie;dupa ce se pune grisul si compozitia e ingrosata(putin;cind se raceste,se ingroasa),se adauga(pe foc) zaharul,nuca de cocos,vanilia;se mai lasa pe foc,cca 1 minut(mestecind).


Dupa ce se ia de pe foc,se lasa la racit(nu de tot),mestecind aproape tot timpul.


Blatul,rece,se taie in 2.Crema,calduta,se pune intre cele 2 blaturi.


Se lasa,la rece,cel putin 3-4 ore(eu las o noapte).Pe urma se taie in bucati de cca 8/2,5 cm(sau altfel);se pun(bucatile) pe un gratar(gratarul se pune pe o tava),distantate,putin,apoi se glaseaza cu glazura de cacao,calda.Glazura nu trebuie sa fie f.groasa,ca blatul sa se "insiropeze" cu glazura;glazura de sub gratar se foloseste din nou.


Dupa ce se glaseaza,se lasa sa se raceasca(cca 1 ora),apoi se presara bucatile cu niste nuca de cocos.


Glazura se face asa:intr-o craticoara se pune apa,zaharul si zeama de lamiie.Cind compozitia fierbe (si zaharul e topit),se acopera cu o farfurie de portelan(nu capac);se lasa cca 5 minute,dupa care se incearca asa:intr-un pahar cu apa rece se pun citeva picaturi;daca aceste picaturi se pot tine intre degete,ca o bomboana moale,stingem focul,apoi adaugam cacaua(cernuta) si amestecam,pina ce toata cacaua e absorbita.Glazura,asa fierbinte(eventual se lasa f.putin timp sa se raceasca)se pune peste bucati.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte buna! Aspectul de nota 10, felicitari.

  • violette

    violette (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Arata deosebit, si gustul cred ca e pe masura....

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Excelenta,de altfel ca toate retetele tale...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Arata imbietor...

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      iami iami imi plac prajiturile cu nuca de cocos trebuie incercata

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      O BUNATATE.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Delicioasa...........

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Ai explicat pe îndelete, Camelia. Numai cine nu vrea nu reuşeşte să facă bunătatea asta de prăjitură!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Delicioasa

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      interesanta si nu foarte scumpa de facut ,o sa incerc si eu

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Arata grozav!! Nu stiu cum iti iese blatul asa perfect!!! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

7h

16 voturi

Ingrediente

  • Blat: -5 oua
  • -5 linguri de apa
  • -150 g zahar
  • -120 g faina
  • -2 linguri cacao
  • -vanilie
  • -f.putin praf de copt(pt.a fi siguri ca blatul
  • creste)cca 1/4 lingurita
  • Crema:-300 ml lapte
  • -80-100 g unt
  • -80 g zahar
  • -2,5 linguri de gris
  • -100 g nuca de cocos
  • -esenta de vanilie(dupa gust)
  • Glazura:-500 g zahar
  • -250 ml apa
  • -1 lingurita zeama de lamiie sau otet sau 1
  • lingurita cu virf de glucoza
  • -50 g cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de husni

Prajitura cu nescafe

Pentru blat,galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul;apoi,se adauga nesul amestecat,in prealabil

37 voturi    24 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

31 voturi    14 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura cu mere

Pt.umplutura,merele,curatate,se taie feliute subtiri si se amesteca cu zaharul,untul,scortisoara,grisul.Se

1 vot    2 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna! Aspectul de nota 10, felicitari.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
''Piersici'' umplute

''Piersici'' umplute

Vazand ca se aproprie sarbatorile, mi-am amintit de traditionalele prajituri facute de mama, piersici umplute, si am indraznit sa incerc

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prăjitură cu mere

Prăjitură cu mere

Frământați toate ingredientele împreună până când obțineți un aluat ca și cel pentru biscuiți. Împărțiți-l

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri