autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura Bucuresti

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar.


Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar si 4 linguri apa calda puse pe rand din 5 in 5 minute.


Se amesteca cu albusurile usor, cu 4 linguri de nuca macinata, praf de copt, o lingura cacao in 150 g faina.


Se coace intr-o tava intinsa tapetata.


Crema: 200 g unt cu 200 g zahar pudra se freaca pana devine ca o alifie.


Separat se fierb pe foc mic, mestecand continuu, un ou intreg cu o lingura rasa de faina, 100g lapte, pana se ingroasa. Cand s-a racit crema fiarta se amesteca cu untul la care se adauga 1 - 2 linguri de ness sau Inka.


Cu aceasta crema se umple blatul ,care a fost taiat in doua, astfel incat sa ramana si pentru a unge pe deasupra.


Glazura: 150 g zahar amestecat cu 3 linguri apa, 2 linguri cacao si 50 g unt (margarina).


Se toarna calduta peste prajitura.


  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ciociosan (Bucatar) , 27 aprilie 2012

    Cam cu intarziere apar si eu pe aici, am citit reteta postata sub numele de prajitura"Bucuresti"....nici pe departe NU este prajitura Bucuresti.....nu stiu cum s0-a ajuns la numele asta , dar ce pot sa spun cu mana pe inima este ca prajitura Bucuresti, are blatul fara nuca , nu are lapte , lichidul care trebuie folosit este apa si siropul de zahar ars,l exact ca si la blatul ori9ginal de Amandina, ....apoi , crema este de doua feluri, de ciocolata( cacao) si de fistic.....categoric cele doua trebuiesc folosite impreuna DACA vrei sa ai prajitura "Bucuresti".....asta este un surogat , poate ar trebui numit a,prajitura falsa " Bucuresti " sau "bucuresti in felul meu" dar nicidecum sa schimbi chiar asa de mult originea unei prajituri atat de cunoscute si de vechi......cel putin eu am reteta originala intr-un retetar pentru cofetari si patiserii, editia 1963.....are deci ceva vechime prajitura asta.......scuze pentru comentariul facut, dar , se intampla, sa stiu exact reteta de prajitura "Bucuresti" ......multumesc pentru intelegere si scuze inca odata

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Cred ca e buna.

  • Fara foto

    ALEXANDRA , 29 noiembrie 2009

    FOARETE BUNA PRAJITURA

Dificultate

Medie

Timp

1h

97 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 4 linguri nuca macinata
  • 400 g zahar
  • praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 170 g faina
  • 250 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 1-2 linguri ness sau inka.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

5 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri

ciociosan (Bucatar)

Cam cu intarziere apar si eu pe aici, am citit reteta postata sub numele de prajitura"Bucuresti"....nici pe departe NU este prajitura Bucuresti.....nu stiu cum s0-a ajuns la numele asta , dar ce pot sa spun cu mana pe inima este ca prajitura Bucuresti, are blatul fara nuca , nu are lapte , lichidul care trebuie folosit este apa si siropul de zahar ars,l exact ca si la blatul ori9ginal de Amandina, ....apoi , crema este de doua feluri, de ciocolata( cacao) si de fistic.....categoric cele doua trebuiesc folosite impreuna DACA vrei sa ai prajitura "Bucuresti".....asta este un surogat , poate ar trebui numit a,prajitura falsa " Bucuresti " sau "bucuresti in felul meu" dar nicidecum sa schimbi chiar asa de mult originea unei prajituri atat de cunoscute si de vechi......cel putin eu am reteta originala intr-un retetar pentru cofetari si patiserii, editia 1963.....are deci ceva vechime prajitura asta.......scuze pentru comentariul facut, dar , se intampla, sa stiu exact reteta de prajitura "Bucuresti" ......multumesc pentru intelegere si scuze inca odata

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

1. Se macina biscuitii, se dau prin masina de tocat sau se sfarama cu sucitorul. Dupa aceea se amesteca laptele, cacaua, zaharul si

6 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu ciocolata

Prajitura desteapta cu ciocolata

Punem untul taiat cubulete si ciocolata rupta bucati intr-un vas si le topim la cuptorul cu microunde. Se mixeaza galbenusurile cu

2 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri