autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura Bucuresti

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
5 oua, 4 linguri nuca macinata, 400 g zahar, praf de copt, 3 linguri cacao, 170 g faina, 250 g unt, 200 g zahar pudra, 100 ml lapte, 1-2 linguri ness sau inka.

Dificultate: Medie Timp: 1h

98 voturi

Mod de preparare

Blatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar.


Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar si 4 linguri apa calda puse pe rand din 5 in 5 minute.


Se amesteca cu albusurile usor, cu 4 linguri de nuca macinata, praf de copt, o lingura cacao in 150 g faina.


Se coace intr-o tava intinsa tapetata.


Crema: 200 g unt cu 200 g zahar pudra se freaca pana devine ca o alifie.


Separat se fierb pe foc mic, mestecand continuu, un ou intreg cu o lingura rasa de faina, 100g lapte, pana se ingroasa. Cand s-a racit crema fiarta se amesteca cu untul la care se adauga 1 - 2 linguri de ness sau Inka.


Cu aceasta crema se umple blatul ,care a fost taiat in doua, astfel incat sa ramana si pentru a unge pe deasupra.


Glazura: 150 g zahar amestecat cu 3 linguri apa, 2 linguri cacao si 50 g unt (margarina).


Se toarna calduta peste prajitura.

Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura Televizor (copyright) by Laura S.

crema: Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pina devine precum budinca,dupa care se

105 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri

Chec in doua culori acoperit cu ciocolata

Batem bine cele trei oua cu cana de zahar pana se face ca o crema spumoasa, dupa care se adauga coaja

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ciociosan (Bucatar) , 27 aprilie 2012

    Cam cu intarziere apar si eu pe aici, am citit reteta postata sub numele de prajitura"Bucuresti"....nici pe departe NU este prajitura Bucuresti.....nu stiu cum s0-a ajuns la numele asta , dar ce pot sa spun cu mana pe inima este ca prajitura Bucuresti, are blatul fara nuca , nu are lapte , lichidul care trebuie folosit este apa si siropul de zahar ars,l exact ca si la blatul ori9ginal de Amandina, ....apoi , crema este de doua feluri, de ciocolata( cacao) si de fistic.....categoric cele doua trebuiesc folosite impreuna DACA vrei sa ai prajitura "Bucuresti".....asta este un surogat , poate ar trebui numit a,prajitura falsa " Bucuresti " sau "bucuresti in felul meu" dar nicidecum sa schimbi chiar asa de mult originea unei prajituri atat de cunoscute si de vechi......cel putin eu am reteta originala intr-un retetar pentru cofetari si patiserii, editia 1963.....are deci ceva vechime prajitura asta.......scuze pentru comentariul facut, dar , se intampla, sa stiu exact reteta de prajitura "Bucuresti" ......multumesc pentru intelegere si scuze inca odata

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Cred ca e buna.

  • Fara foto

    ALEXANDRA , 29 noiembrie 2009

    FOARETE BUNA PRAJITURA

Dificultate

Medie

Timp

1h

98 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 4 linguri nuca macinata
  • 400 g zahar
  • praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 170 g faina
  • 250 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 1-2 linguri ness sau inka.

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

201 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

ciociosan (Bucatar)

Cam cu intarziere apar si eu pe aici, am citit reteta postata sub numele de prajitura"Bucuresti"....nici pe departe NU este prajitura Bucuresti.....nu stiu cum s0-a ajuns la numele asta , dar ce pot sa spun cu mana pe inima este ca prajitura Bucuresti, are blatul fara nuca , nu are lapte , lichidul care trebuie folosit este apa si siropul de zahar ars,l exact ca si la blatul ori9ginal de Amandina, ....apoi , crema este de doua feluri, de ciocolata( cacao) si de fistic.....categoric cele doua trebuiesc folosite impreuna DACA vrei sa ai prajitura "Bucuresti".....asta este un surogat , poate ar trebui numit a,prajitura falsa " Bucuresti " sau "bucuresti in felul meu" dar nicidecum sa schimbi chiar asa de mult originea unei prajituri atat de cunoscute si de vechi......cel putin eu am reteta originala intr-un retetar pentru cofetari si patiserii, editia 1963.....are deci ceva vechime prajitura asta.......scuze pentru comentariul facut, dar , se intampla, sa stiu exact reteta de prajitura "Bucuresti" ......multumesc pentru intelegere si scuze inca odata



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chocolate Mud Cake fara gluten

Chocolate Mud Cake fara gluten

Se incalzeste cuptorul la 180-190 g C. Se unge cu unt forma. Se pune untul intr-o cratita si se topeste la foc mic. Se ia de pe foc,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Decor Briose Iepurasi

Decor Briose Iepurasi

Daca aveti putina rabdare, decorul de la aceste briose nu este deloc greu de realizat. Mai jos regasiti pasii pentru a va ajuta. Veti

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri