autor:

Fara foto

» » Prajituri

prajitura BULGARE DE ZAPADA

Autor: valeria barac (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valeria barac (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Ingrediente
ptr. blat: 7 albusuri, 7 linguri apa, o cana zahar, un praf de copt, o cana faina (aprox 5 linguri), 200g nuca taiata si prajita., ptr.crema: 7 galbenusuri, 2 vanilii, 150g zahar, un pachet unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu 7 linguri apa, se adauga zaharul, praful de copt stins in putin lapte, nuca taiata si prajita si la urma faina.


Se fac 2 foi intinse cu lingura pe hartie pergament.


CREMA:.


Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pe aburi pana se topesc, se lasa la rece apoi se amesteca cu untul spumat. Crema se pune intre cele 2 foi si deasupra. Apoi se rade ciocolata deasupra. POFTA BUNA!!!
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu ness

Blat: Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul adaugat in ploaie. Galbenusurile se freaca cu

44 voturi    25 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Fursecuri cu rahat

Este foarte important ca ouale sa se zbata foarte bine cu zaharul. Se dizolva drojdia in bors si

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • ptr. blat: 7 albusuri
  • 7 linguri apa
  • o cana zahar
  • un praf de copt
  • o cana faina (aprox 5 linguri)
  • 200g nuca taiata si prajita.
  • ptr.crema: 7 galbenusuri
  • 2 vanilii
  • 150g zahar
  • un pachet unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec cu nuci si rahat

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat. Intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Ouale impreuna cu zaharul le mixam pana cand zaharul se topeste . Adaugam uleiul, praful de copt si faina . Amestecam pana cand se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse