autor:

Fara foto

» » Prajituri

prajitura BULGARE DE ZAPADA

Autor: valeria barac (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu 7 linguri apa, se adauga zaharul, praful de copt stins in putin lapte, nuca taiata si prajita si la urma faina.


Se fac 2 foi intinse cu lingura pe hartie pergament.


CREMA:.


Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pe aburi pana se topesc, se lasa la rece apoi se amesteca cu untul spumat. Crema se pune intre cele 2 foi si deasupra. Apoi se rade ciocolata deasupra. POFTA BUNA!!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • ptr. blat: 7 albusuri
  • 7 linguri apa
  • o cana zahar
  • un praf de copt
  • o cana faina (aprox 5 linguri)
  • 200g nuca taiata si prajita.
  • ptr.crema: 7 galbenusuri
  • 2 vanilii
  • 150g zahar
  • un pachet unt.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Prajituri
Mini placinte cu mere si scortisoara

Mini placinte cu mere si scortisoara

Pentru aluat eu folosesc robotul de bucatarie. Se pune in vasul robotului faina, sarea si zaharul, se amesteca apoi se adauga untul

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Chec cu portocale

Chec cu portocale

Se incalzeste cuptorul la 170 g C. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de chec. Se bate untul cu zahar. Separat, se amesteca

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse