autor:

Fara foto

» » Prajituri

prajitura BULGARE DE ZAPADA

Autor: valeria barac (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu 7 linguri apa, se adauga zaharul, praful de copt stins in putin lapte, nuca taiata si prajita si la urma faina.


Se fac 2 foi intinse cu lingura pe hartie pergament.


CREMA:.


Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pe aburi pana se topesc, se lasa la rece apoi se amesteca cu untul spumat. Crema se pune intre cele 2 foi si deasupra. Apoi se rade ciocolata deasupra. POFTA BUNA!!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • ptr. blat: 7 albusuri
  • 7 linguri apa
  • o cana zahar
  • un praf de copt
  • o cana faina (aprox 5 linguri)
  • 200g nuca taiata si prajita.
  • ptr.crema: 7 galbenusuri
  • 2 vanilii
  • 150g zahar
  • un pachet unt.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
concurs ca dragostea in bucate
Retete
din Prajituri
Pandispan

Pandispan

Se separă gălbenușurile de albuș intr-un vas adânc. Se bat spumă cu 6 linguri de apă rece,se adaugă zahărul și se continuă

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Chec cu albusuri

Chec cu albusuri

Se bat albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare, zaharul si esenta de migdale; se adauga apoi faina amestecata cu praful de

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri