autor:

Fara foto

» » Prajituri

prajitura BULGARE DE ZAPADA

Autor: valeria barac (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valeria barac (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Ingrediente
ptr. blat: 7 albusuri, 7 linguri apa, o cana zahar, un praf de copt, o cana faina (aprox 5 linguri), 200g nuca taiata si prajita., ptr.crema: 7 galbenusuri, 2 vanilii, 150g zahar, un pachet unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu 7 linguri apa, se adauga zaharul, praful de copt stins in putin lapte, nuca taiata si prajita si la urma faina.


Se fac 2 foi intinse cu lingura pe hartie pergament.


CREMA:.


Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pe aburi pana se topesc, se lasa la rece apoi se amesteca cu untul spumat. Crema se pune intre cele 2 foi si deasupra. Apoi se rade ciocolata deasupra. POFTA BUNA!!!
-->
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura rasturnata cu cirese si piersici

Se unge cu 25 gm de unt o tava rotunda de cuptor cu diametrul de 26 cm si se presara cu zaharul

18 voturi    15 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul. Punem

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • ptr. blat: 7 albusuri
  • 7 linguri apa
  • o cana zahar
  • un praf de copt
  • o cana faina (aprox 5 linguri)
  • 200g nuca taiata si prajita.
  • ptr.crema: 7 galbenusuri
  • 2 vanilii
  • 150g zahar
  • un pachet unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei. Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse