autor:

Fara foto

» » Prajituri

prajitura BULGARE DE ZAPADA

Autor: valeria barac (Bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu 7 linguri apa, se adauga zaharul, praful de copt stins in putin lapte, nuca taiata si prajita si la urma faina.


Se fac 2 foi intinse cu lingura pe hartie pergament.


CREMA:.


Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pe aburi pana se topesc, se lasa la rece apoi se amesteca cu untul spumat. Crema se pune intre cele 2 foi si deasupra. Apoi se rade ciocolata deasupra. POFTA BUNA!!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • ptr. blat: 7 albusuri
  • 7 linguri apa
  • o cana zahar
  • un praf de copt
  • o cana faina (aprox 5 linguri)
  • 200g nuca taiata si prajita.
  • ptr.crema: 7 galbenusuri
  • 2 vanilii
  • 150g zahar
  • un pachet unt.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Aroma de Cuba

Prajitura Aroma de Cuba

Blatul : Pregatim o tava de 20x35, pe care o tapetam cu hartie, sau cu unt si faina, si preincalzim cuptorul la 180 grade. Ouale

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu prune si nuca

Prajitura cu prune si nuca

Untul topit cu zaharul,ouale si laptele se mixeaza pana se dizolva zaharul, se adauga romul si apoi faina amestecata in prealabil cu

4 voturi    1 comentariu
55 min
Prajituri