autor:

Fara foto

» » Prajituri

prajitura BULGARE DE ZAPADA

Autor: valeria barac (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valeria barac (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Ingrediente
ptr. blat: 7 albusuri, 7 linguri apa, o cana zahar, un praf de copt, o cana faina (aprox 5 linguri), 200g nuca taiata si prajita., ptr.crema: 7 galbenusuri, 2 vanilii, 150g zahar, un pachet unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu 7 linguri apa, se adauga zaharul, praful de copt stins in putin lapte, nuca taiata si prajita si la urma faina.


Se fac 2 foi intinse cu lingura pe hartie pergament.


CREMA:.


Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pe aburi pana se topesc, se lasa la rece apoi se amesteca cu untul spumat. Crema se pune intre cele 2 foi si deasupra. Apoi se rade ciocolata deasupra. POFTA BUNA!!!
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura "Curcubeu"

Se pregateste blatul 1:amestecam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si adaugam apa fiarta. Incorporam

28 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Strudel cu mere

Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata. Foaia de aluat

17 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • ptr. blat: 7 albusuri
  • 7 linguri apa
  • o cana zahar
  • un praf de copt
  • o cana faina (aprox 5 linguri)
  • 200g nuca taiata si prajita.
  • ptr.crema: 7 galbenusuri
  • 2 vanilii
  • 150g zahar
  • un pachet unt.

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Negresa la Crock-Pot

Negresa la Crock-Pot

Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate,faina,cacao,sare,praf de copt si bicarbonat,ambele stinse cu zeama de lamaie Separat intr-un

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri
Prajitura cu portocale si ciocolata

Prajitura cu portocale si ciocolata

Se rade o portocala,toate cele trei se storc iar in sucul obtinut se amesteca bine mierea apoi se lasa deoparte. Se bat bine albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri