autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Cabana

Autor: emilia t (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 februarie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: emilia t (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 februarie 2010

Ingrediente
250 g zahar 50g untura 600g faina 3linguri miere 4linguri lapte 2 oua 1lingurita bicarbonat stins in otet.Se framanta bine se face un aluat care se imparte in trei parti.Se coc 2 foi pe dosul tavii,fiecare foaie dupa ce se coace se imparte in 3parti egale in lungul tavii.In a treia parte de aluat se incorporeaza o lingura de cacao.Din ea se fac 12 betisoare care se coc pe dosul tavii.

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 10 min

7 voturi

Mod de preparare

Crema 2 pachete budinca de vanilie 2 plicuri gelatina 800 ml lapte se fierb toate pana se ingroasa.Rece se amesteca cu 200g unt frecat cu 200g zahar pudra Se aranjeaza foaie crema 3 betisoare crema 2 betisoare crema 1 betisor crema .Pe parti se lipesc cele 2 foi.se imbraca cu glazura de cacao si se prasara cu nuca de cocos .


Se procedeaza la fel si cu a doua foaie.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 10 min

7 voturi

Ingrediente

  • 250 g zahar 50g untura 600g faina 3linguri miere 4linguri lapte 2 oua 1lingurita bicarbonat stins in otet.Se framanta bine se face un aluat care se imparte in trei parti.Se coc 2 foi pe dosul tavii,fiecare foaie dupa ce se coace se imparte in 3parti egale in lungul tavii.In a treia parte de aluat se incorporeaza o lingura de cacao.Din ea se fac 12 betisoare care se coc pe dosul tavii.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de emilia t

Foi cu amoniac

Se framanta toate la un loc se fac foi care se coc pe dosul tavii.Se umplu cu crema de lamaie sau

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Dulceata de cirese

Se pune la fiert apa cu zaharul pana se face un sirop lipicios se adauga ciresele curatate de samburi

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Sirop din flori de soc

Se amesteca apa cu sarea de lamaie florile de soc si lamaile taiate felii se lasa o zi la macerat.

9 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri