autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Cabana

Autor: emilia t (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: emilia t (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 februarie 2010

Ingrediente
250 g zahar 50g untura 600g faina 3linguri miere 4linguri lapte 2 oua 1lingurita bicarbonat stins in otet.Se framanta bine se face un aluat care se imparte in trei parti.Se coc 2 foi pe dosul tavii,fiecare foaie dupa ce se coace se imparte in 3parti egale in lungul tavii.In a treia parte de aluat se incorporeaza o lingura de cacao.Din ea se fac 12 betisoare care se coc pe dosul tavii.

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 10 min

7 voturi

Mod de preparare

Crema 2 pachete budinca de vanilie 2 plicuri gelatina 800 ml lapte se fierb toate pana se ingroasa.Rece se amesteca cu 200g unt frecat cu 200g zahar pudra Se aranjeaza foaie crema 3 betisoare crema 2 betisoare crema 1 betisor crema .Pe parti se lipesc cele 2 foi.se imbraca cu glazura de cacao si se prasara cu nuca de cocos .


Se procedeaza la fel si cu a doua foaie.
-->
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu gem si nuca

Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul,se adauga pe rand galbenusurile, faina

142 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura cu prune

Prajitura aceasta se poate face cu orice fruct doriti voi. Prunele le spalam si apoi le scoatem

2 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 10 min

7 voturi

Ingrediente

  • 250 g zahar 50g untura 600g faina 3linguri miere 4linguri lapte 2 oua 1lingurita bicarbonat stins in otet.Se framanta bine se face un aluat care se imparte in trei parti.Se coc 2 foi pe dosul tavii,fiecare foaie dupa ce se coace se imparte in 3parti egale in lungul tavii.In a treia parte de aluat se incorporeaza o lingura de cacao.Din ea se fac 12 betisoare care se coc pe dosul tavii.

Raporteaza reteta

Retete
de emilia t

Foi cu amoniac

Se framanta toate la un loc se fac foi care se coc pe dosul tavii.Se umplu cu crema de lamaie sau

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Dulceata de cirese

Se pune la fiert apa cu zaharul pana se face un sirop lipicios se adauga ciresele curatate de samburi

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Sirop din flori de soc

Se amesteca apa cu sarea de lamaie florile de soc si lamaile taiate felii se lasa o zi la macerat.

9 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei. Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse