Pt.cantitatile astea,folosesc o tava cu diametrul de 38 cm.
1
Facem pandispanul:albusurile celor 8 oua(galbenusurile le pastram intr-un bol,presarate cu f.putina sare) se bat,bine;punem zaharul si 1 lingura de zeama de lamiie si batem in continuare,pina ce zaharul se topeste,iar albusul va fi si mai tare.
Punem galbenusele si aromele,apoi batem,nu mult,doar sa se omogenizeze compozitia.
In compozitia aceasta,punem faina(cernuta cu praful de copt) si amestecam,usor,cu o lingura de lemn.
Se pune,apoi,intr-o tava,cu hirtie de copt;se da la cuptorul preincalzit,la foc mediu,cca 40 minute.Cind e gata,se lasa cam 10 minute in tava,apoi se scoate,se lasa sa se raceasca.
2
Se face blatul de bezea:cele 8 albusuri se bat spuma,apoi se pune zaharul si 1 lingurita de zeama de lamiie.Se bate in continuare;zaharul se va topi,iar albusurile vor fi mai tari.Se pun aromele si se bate putin sa se omogenizeze compozitia.Apoi se adauga faina (cernuta cu praful de copt)
amestecata cu alunele(prajite,putin);se amesteca usor,cu o lingura de lemn(paleta).
Compozitia rezultata se pune intr-o tava(de marimea tavii in care s-a facut pandispanul) cu hirtie de copt;se pune in cuptorul preincalzit,la foc mediu,cca 30 minute;cind e gata,se lasa putin in tava(10-15 minute),apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.
3
Crema “ganache” o facem asa:frisca lichida se pune intr-o cratita,pe baie de aburi,amestecind,aproape tot timpul;cind e f.fierbinte,se adauga ciocolata rasa si nesul;se amesteca pina se omogenizeaza,apoi se pune cratita direct pe foc mediu si se fierbe cca 4-5 minute,amestecind tot timpul.Dupa aceea se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca;cind e rece,se pune in frigider.Se lasa(in frigider) cca 5-6 ore.Eu o las peste noapte.
Apoi se bate(ca frisca);se va face o crema spumoasa;daca vi se pare prea tare,adaugati 4-5 linguri de frisca batuta;eu pun cca 100 ml.
Asamblare
Blatul de pandispan se taie in 2.
In tava in care s-au copt blaturile,se pune o jumatate de pandispan;peste el,se pune 1/3 din crema;apoi blatul de bezea si inca 1/3 din crema;se pune,apoi,a 2-a jumatate de pandispan si ultima 1/3 din crema.Se orneaza cu nuci,alune,migdale………maruntite(nu macinate).
Eu pun migdale;imi plac,sint mai albe.
Se pune in frigider cel putin 3-4 ore,dupa care se taie bucati,nu f.mari,deoarece e o prajitura "consistenta".
Eu tai bucati de cca 2,5/5.
Taiati cu grija !
Pofta buna!
Pun timpul de preparare,nu si cel de asteptare.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii