autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura “Camelia”

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 iunie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pt.cantitatile astea,folosesc o tava cu diametrul de 38 cm.


1


Facem pandispanul:albusurile celor 8 oua(galbenusurile le pastram intr-un bol,presarate cu f.putina sare) se bat,bine;punem zaharul si 1 lingura de zeama de lamiie si batem in continuare,pina ce zaharul se topeste,iar albusul va fi si mai tare.


Punem galbenusele si aromele,apoi batem,nu mult,doar sa se omogenizeze compozitia.


In compozitia aceasta,punem faina(cernuta cu praful de copt) si amestecam,usor,cu o lingura de lemn.


Se pune,apoi,intr-o tava,cu hirtie de copt;se da la cuptorul preincalzit,la foc mediu,cca 40 minute.Cind e gata,se lasa cam 10 minute in tava,apoi se scoate,se lasa sa se raceasca.


2


Se face blatul de bezea:cele 8 albusuri se bat spuma,apoi se pune zaharul si 1 lingurita de zeama de lamiie.


Se bate in continuare;zaharul se va topi,iar albusurile vor fi mai tari.


Se pun aromele si se bate putin sa se omogenizeze compozitia.Apoi se adauga faina (cernuta cu praful de copt)


amestecata cu alunele(prajite,putin);se amesteca usor,cu o lingura de lemn(paleta).


Compozitia rezultata se pune intr-o tava(de marimea tavii in care s-a facut pandispanul) cu hirtie de copt;se pune in cuptorul preincalzit,la foc mediu,cca 30 minute;cind e gata,se lasa putin in tava(10-15 minute),apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.


3


Crema ganache” o facem asa:frisca lichida se pune intr-o cratita,pe baie de aburi,amestecind,aproape tot timpul;cind e f.fierbinte,se adauga ciocolata rasa si nesul;se amesteca pina se omogenizeaza,apoi se pune cratita direct pe foc mediu si se fierbe cca 4-5 minute,amestecind tot timpul.Dupa aceea se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca;cind e rece,se pune in frigider.


Se lasa(in frigider) cca 5-6 ore.Eu o las peste noapte.


Apoi se bate(ca frisca);se va face o crema spumoasa;daca vi se pare prea tare,adaugati 4-5 linguri de frisca batuta;eu pun cca 100 ml.


Asamblare


Blatul de pandispan se taie in 2.


In tava in care s-au copt blaturile,se pune o jumatate de pandispan;peste el,se pune 1/3 din crema;apoi blatul de bezea si inca 1/3 din crema;se pune,apoi,a 2-a jumatate de pandispan si ultima 1/3 din crema.


Se orneaza cu nuci,alune,migdale………maruntite(nu macinate).


Eu pun migdale;imi plac,sint mai albe.


Se pune in frigider cel putin 3-4 ore,dupa care se taie bucati,nu f.mari,deoarece e o prajitura "consistenta".


Eu tai bucati de cca 2,5/5.


Taiati cu grija !


Pofta buna!


Pun timpul de preparare,nu si cel de asteptare.

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2012

    Arata foartej bine si sunt sigura ca e si foarte buna, dar am totusi o nelamurire: in poze blaturile sunt rotunde si prajitura gata ansamblata e dreptunghiulara, se transforma cumva pe parcurs sau nu toate pozele sunt de la aceasta prajitura? Nu de alta, dar daca vreau sa o incerc vreau si sa fiu sigura ca sunt pozele reale de la produsul respectiv.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    O inventie tare buna!!

  • licu pop

    licu pop (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    O prajitura supe...super bunaa...o salvez.. si nota 10

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Foarte, foarte bine arata!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Chiar imi place! O salvez.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Foarte gustoasa trebuie sa fie.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Va multumesc! Mari,adevarat,am rabdare;parca ar fi un elastic:o intiiiiiiiiiiiiiiiind(mi-e teama ca intr-o buna zi,se rupe hahaha). Prajitura asta,poti s-o faci si intr-o zi;eu o fac in 2 zile,deoarece trebuie sa stea(in special crema),iar daca o fac intr-o zi,ma tenteaza si poate n-o las suficient.Asa ca o las peste noapte,cind dorm.

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Am salvat reteta.din descriere deja imi lasa gura apa asa ca o sa o incerc numaidecat.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Cred ca e o nebunie de prajitura! merita nota maxima!felicitari!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Cred ca este o bunatate,abia astept sa o fac si eu !

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Am salvat-o si am s-o testez cat de curand,sigur e o bunatate!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Camy, tu ai multa rabdare! Faci multe prajituri pe care le incepi azi si le termini maine. Eu n-am atata rabdare. Vreau sa termin ce am inceput si mai ales sa gust ce-a iesit, hahaha! Cred ca e delicioasa! S-a notat, dar slabe sperante s-o fac curand!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Delicioasa ! prajiturica ce-ti poarta numele , am pus-o la favorite deocamdata, vreau neaparat sa o fac, cat de curand...vot maxim*****

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Foarte buna!

    • Fara foto

      Adriana B , 08 iunie 2010

      Foarte interesanta prajitura si cred ca e delicioasa. Merita incercata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Un deliciu prajiturica ta ...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Delicioasã!!!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Foarte fina si aromata.Arata super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

39 voturi

Ingrediente

  • Prajitura aceasta am inventat-o.
  • Acum citiva ani,voiam sa fac ceva(mai deosebit) cu frisca lichida si albusuri.Pe vremea aceea,nu cautam retete la net.Am cautat in caietele mele cu retete,n-am gasit.Asa ca am facut prajitura asta.A iesit o bunatate.Nu stiam cum s-o numesc,i-am pus numele meu.
  • Pentru pandispan:
  • -8 oua
  • -200g de faina
  • -220-240 g de zahar
  • -8 linguri de apa(de la robinet)
  • -arome(eu pun vanilie si coaja de portocala)
  • -1 lingurita de praf de copt
  • Pentru blat de bezea:
  • -8 albusuri
  • -250-270 g de zahar
  • -8 linguri(pline) de alune(se poate si nuci) macinate
  • -100 g de faina
  • -1/2 lingurita de praf de copt
  • -arome(eu pun vanilie si coaja de portocala)
  • Pentru crema “ganache”
  • -300 g de ciocolata(amaruie,cu lapte…………)
  • -450 ml de frisca lichida
  • -3-4 lingurite de Nescafe

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de husni

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

30 voturi    14 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura cu mere

Pt.umplutura,merele,curatate,se taie feliute subtiri si se amesteca cu zaharul,untul,scortisoara,grisul.Se

1 vot    2 comentarii
2h
Prajituri

Lichior de cafea

Intr-o sticla(borcan),se pune cafeaua,batonul de vanilie si alcoolul.Se mesteca,prin rasturnare.Se

4 voturi    4 comentarii
30 min
Cocteiluri si lichioruri

Czompa (Chef de cuisine)

Arata foartej bine si sunt sigura ca e si foarte buna, dar am totusi o nelamurire: in poze blaturile sunt rotunde si prajitura gata ansamblata e dreptunghiulara, se transforma cumva pe parcurs sau nu toate pozele sunt de la aceasta prajitura? Nu de alta, dar daca vreau sa o incerc vreau si sa fiu sigura ca sunt pozele reale de la produsul respectiv.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu prune si nuca

Prajitura cu prune si nuca

Untul topit cu zaharul,ouale si laptele se mixeaza pana se dizolva zaharul, se adauga romul si apoi faina amestecata in prealabil cu

4 voturi    0 comentarii
55 min
Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Preparare aluat: Intr-un bol se amesteca untul cu ouale, laptele, praful de copt si esenta de vanilie. Se adauga faina si se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri