Blat: se separa gelbenusul de albus; albusul se bate bine apoi se adauga cate putin zahar, pana cand incorporam intreaga cantitate,zaharul vanilat, dupa care punem galbenusurile cate unul si faina in ploaie. Se toarna totul intr-o tava si se da la cuptor 30-35 min.
Crema: se pune zaharul intr-o oala la caramelizat , atentie sa nu se arda! apoi adaugam laptele si lasam sa fiarba incet pana cand se topeste tot caramelul. Galbesusurile se bat cu amidon apoi se toarna acte putin lapte caramel peste si se amesteca bine. Se pune totul la foc mic , se amesteca incontinuu sa nu se prinda, cand da in clocot si se ingroase se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine se se amesteca cu crema caramel.
Merele se taie felii. Intr-o tigaie se pune 50 gr unt se adauga 2 linguri de zahar si felile de mere. Se lasa la foc mic pana cand se imoaie putin.
Caramel: se pune zaharul la caramelizat dupa care se adauga frisca da un clocot si se ia de pe foc.
Se taie blatul in doua. Pe un platou punem prima parte de blat insiropam punem crema(se pastreaza foarte putin pentru ornat) apoi feliile demar racite si iarasi blat; insiropam punem restul decrema peste blat acoperim bine dupa care se toarna caramelul.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii