Prajitura caramel cu mere

Prajitura caramel cu mere

Ingrediente

  • blat:
  • 5 oua+3 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 250 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 200 ml frisca
  • 3 galbenusuri
  • 1 mar mare
  • 50 gr unt
  • 2 linguri zahar
  • caramel:
  • 100 ml frisca
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Blat: se separa gelbenusul de albus; albusul se bate bine apoi se adauga cate putin zahar, pana cand incorporam intreaga cantitate,zaharul vanilat, dupa care punem galbenusurile cate unul si faina in ploaie. Se toarna totul intr-o tava si se da la cuptor 30-35 min.

Crema: se pune zaharul intr-o oala la caramelizat , atentie sa nu se arda! apoi adaugam laptele si lasam sa fiarba incet pana cand se topeste tot caramelul. Galbesusurile se bat cu amidon apoi se toarna acte putin lapte caramel peste si se amesteca bine. Se pune totul la foc mic , se amesteca incontinuu sa nu se prinda, cand da in clocot si se ingroase se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine se se amesteca cu crema caramel.

Merele se taie felii. Intr-o tigaie se pune 50 gr unt se adauga 2 linguri de zahar si felile de mere. Se lasa la foc mic pana cand se imoaie putin.

Caramel: se pune zaharul la caramelizat dupa care se adauga frisca da un clocot si se ia de pe foc.

Se taie blatul in doua. Pe un platou punem prima parte de blat insiropam punem crema(se pastreaza foarte putin pentru ornat) apoi feliile demar racite si iarasi blat; insiropam punem restul decrema peste blat acoperim bine dupa care se toarna caramelul.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise