Prăjitura Cioco-de-Mentă

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
Prăjitura Cioco-de-Mentă

Ingrediente

  • 300gr făină
  • 180gr iaurt
  • 280 gr zahăr
  • 3 ouă
  • 60 gr fulgi de cocos
  • 80 ml ulei
  • 130 ml sirop de mentă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • o esenţă de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr ciocolată amăruie

Mod de preparare

Amestecăm într-un bol, făina, zahăr, zahărul vanilat, praful de copt şi fulgii de cocos şi amestecăm bine. Apoi punem iaurtul, ouăle întregi, uleiul, siropul de mentă şi esenţa de vanilie. Amestecăm totul bine până se omogenizează totul şi avem o compoziţie fluidă.

Ciocolata o rupem bucăţi potrivite, eu am rupt-o în bucăţi mai mici ...şi nu a fost chiar aşa ok. într-o tavă de aproximativ 20*33 tapetată cu unt şi făină puneţi o foaie de copt udă şi stoarsă.

Puneţi apoi ciocolata peste care turnaţi compoziţia de-Mentă. Predaţi tava cuptorul preîncălzit, pentru vreo 25-30 minute.

Aşteptaţi să se răcească în tavă, înainte de a o scoate şi tăia.

Pudraţi-o fancy cu nişte zahăr pudă şi....treceţi la păpat...e demenţială, vă spun!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise