Prajitura crant

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat 1
  • 4 oua
  • un varf cutit cu sare
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • praf de copt
  • Blat 2
  • albusele de la 4 oua
  • 150 gr.zahar pudra
  • 150 gr.nuca macinata
  • Crema
  • 4 galbenuse
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • 100 ml.cafea pregatita pt baut
  • 1 lingurita cu faina
  • 1 pachet de unt pt crema
  • Glazura
  • 50 gr. nuci
  • 150 gr.zahar

Mod de preparare

Blat 1

Se separa albusele de galbenusele de la cele 4 oua.Se bat spuma albusele impreuna cu un pic de sare.Se adauga 4 linguri cu zahar si se mai bat impreuna,apoi se adauga galbenusele si iar se bat impreuna,si la urma se adauga praf de copt stins cu zeama de lamaie,si 4 linguri cu faina.Se amesteca usor de jos in sus,( rotind vasul cu compozitia ),cu o lingura de lemn,pana la incorporarea fainii.

Se pune hartie de copt in tava si se introduce blatul la copt in cuptorul preincalzit si la foc moderat.

Crema

Cele 4 galbenuse se freaca spuma cu 4 linguri de zahar praf,si se adauga 100 ml cafea pregatita pt baut(reteta nu spune,dar eu am pus si o lingurita cu faina ,pt a se lega crema mai bine).Se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa crema,dupa care se pune la racit.

Un pachet de unt pt creama se freaca spuma si se incorporeaza trepta crema de mai sus.

Glazura

Cele 50 gr. de nuca se prajesc intr-o tigaie cu 150 gr.zahar pana se caramelizeaza,apoi se toarna pe o planseta de lemn umezita ,ca sa nu se prinda de planseta.

Se pune la racit.si se zdobeste cu un sucitor sau se da prin masina de nuca si se cerne.

Ce este mai marunt se amesteca cu crema iar ce este mai mare se foloseste la garnisit.

Se unge cu crema blatul 1

, pastrand putina si pt a unge deasupra prajitura ,adica blatul 2

Blatul 2

Cele 4 albuse se bat spuma ,se adauga 150 gr.zahar pudra si se mai bat un pic api se adauga 150 gr.nuci macinate si se incorporeaza usor in compozitie .

In aceeasi tava in care am copt blatul 1,se pune hartie pt copt si se coace si blatul 2 cu atentie sa nu se arda.Se coace la foc moderat in cuptorul preincalzit.Blatul trebuie sa ramana alb.Cand se scoate din cuptor se intareste putin.Imediat ,apoi,desprindem hartia de copt si il asezam peste blatul 1,uns deja cu crema.Daca il lasam mai mult ,se inmoaie si se lipeste de planseta si apoi se lucreaza f greu cu el.De aceea este bine sa fie pregatita crema inaintea blatului 2 si uns blatul 1 pana nu este gata blatul 2.

Se unge si blatul 2 cu restul de crema si se garniseste cu muca caramelizata mai mare.

Este o prajitura f buna,am facut-o de multe ori mai ales de sarbatori.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise