autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura crant

Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 decembrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blat 1


Se separa albusele de galbenusele de la cele 4 oua.


Se bat spuma albusele impreuna cu un pic de sare. adauga 4 linguri cu zahar si se mai bat impreuna,apoi se adauga galbenusele si iar se bat impreuna,si la urma se adauga praf de copt stins cu zeama de lamaie, 4 linguri cu faina.


Se amesteca usor de jos in sus,( rotind vasul cu compozitia ),cu o lingura de lemn,pana la incorporarea fainii.


Se pune hartie de copt in tava si se introduce blatul la copt in cuptorul preincalzit si la foc moderat.


Crema


Cele 4 galbenuse se freaca spuma cu 4 linguri de zahar praf,si se adauga 100 ml cafea pregatita pt baut(reteta nu spune,dar eu am pus si o lingurita cu faina ,pt a se lega crema mai bine).


Se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa crema,dupa care se pune la racit.


Un pachet de unt pt creama se freaca spuma si se incorporeaza trepta crema de mai sus.


Glazura


Cele 50 gr. de nuca se prajesc intr-o tigaie cu 150 gr.zahar pana se caramelizeaza,apoi se toarna pe o planseta de lemn umezita ,ca sa nu se prinda de planseta.


Se pune la racit.si se zdobeste cu un sucitor sau se da prin masina de nuca si se cerne.


Ce este mai marunt se amesteca cu crema iar ce este mai mare se foloseste la garnisit.


Se unge cu crema blatul 1


, pastrand putina si pt a unge deasupra prajitura ,adica blatul 2


Blatul 2


Cele 4 albuse se bat spuma ,se adauga 150 gr.zahar pudra si se mai bat un pic api se adauga 150 gr.nuci macinate si se incorporeaza usor in compozitie .


In aceeasi tava in care am copt blatul 1,se pune hartie pt copt si se coace si blatul 2 cu atentie sa nu se arda.


Se coace la foc moderat in cuptorul preincalzit.Blatul trebuie sa ramana alb.Cand se scoate din cuptor se intareste putin.Imediat ,apoi,desprindem hartia de copt si il asezam peste blatul 1,uns deja cu crema.Daca il lasam mai mult ,se inmoaie si se lipeste de planseta si apoi se lucreaza f greu cu el.De aceea este bine sa fie pregatita crema inaintea blatului 2 si uns blatul 1 pana nu este gata blatul 2.


Se unge si blatul 2 cu restul de crema si se garniseste cu muca caramelizata mai mare.


Este o prajitura f buna,am facut-o de multe ori mai ales de sarbatori.


Pofta buna!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat 1
  • 4 oua
  • un varf cutit cu sare
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • praf de copt
  • Blat 2
  • albusele de la 4 oua
  • 150 gr.zahar pudra
  • 150 gr.nuca macinata
  • Crema
  • 4 galbenuse
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • 100 ml.cafea pregatita pt baut
  • 1 lingurita cu faina
  • 1 pachet de unt pt crema
  • Glazura
  • 50 gr. nuci
  • 150 gr.zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Angela Opricean

Dobos

Din ingredientele pt. foi se face un aluat potrivit (care sa se intinda usor). Se imparte in 4-5

91 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura fina cu nuca

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma albusele. Dupa ce s-a intarit spuma se adauga

84 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Bulion-Ketchup

Se caleste putin ceapa in ulei,se adauga gogosarul spalat in prealabil ,curatat de cotoare si seminte

8 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Compozitia

17 voturi    3 comentarii
3h
Prajituri
Cheesecake

Cheesecake

Eu fac asa: Incep cu sfarsitul. Adica, pun la foc fructele direct congelate,cu 4 linguri zahar si 2 de zeama de lamaie. Le las sa fiarba

3 voturi    9 comentarii
30 min
Prajituri