autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu afine

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se lasa afinele sa se scurga.


Se amesteca brinza de vaci cu ouale uleiul si 100 g zahar.


Se adauga faina, praful de copt si sarea. framinta coca cu un mixer apoi se intinde pe o suprafata plana(40x50cm) si se presara cu zahar vanilat.


Se pun afinele pe toata suprafata aluatului, se ruleaza si se taie melcisori ce se aseaza in forma de tort unsa cu margarina.


Se bate galbenusul cu laptele si se unge prajitura. Apoi se presara deasupra restul de zahar.


Se coace 70 min.


Se lasa sa se raceasca.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

8 voturi

Ingrediente

  • 700 g afine la borcan
  • 200 g brinza de vaci,2 oua
  • 6 linguri ulei
  • 150 g zahar
  • 400 g faina
  • un praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un galbenus
  • 2 linguri lapte.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

139 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri