Prajitura cu alune si cafea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu alune si cafea

Ingrediente

  • 5 oua,2 lingurite de cafea solubila,3 linguri apa calda,170 g zahar,50 g faina,200 g alune macinate,o ligurita praf de copt
  • umplutura;
  • 250 ml frisca lichida,2 lingurite cafea solubila,50 g zahar pudra,2 pliculete de intaritor frisca sau 10 g gelatina granulata
  • sirop;250 ml cafea naturala preparat si racita
  • Glazura;100 g ciocolata cu alune si cafea,o lingura de frisca lichida

Mod de preparare

1 Se mixeaza bine ouale cu zaharul apoi se adauga cafeaua diluata in apa calda.Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit se adauga alunele macinate.

Se pune aluataul in forma si se coace cca 25 minute,la foc potrivit.Se lasa sa se raceasca bine apoi se taie pe orizontala i 2 bucati.

2 Se mixeaza frisca lichida cu zaharul pudra si cafeaua solubila iar cand se intareste se aduga gelatina hidratata cu apa rece si apoi topita la bain marin.

3.Se insiropeaza un pic cu cafeaua naturala primul blat apoi se lasa 2 ore la frigider

Se scoate prajitura si se glazureaza cu ciocolata calda ,topita la bain marin impreuna cu lingura de frisca.Se mai da 20 de minute la rece apoi se taie bucati potrivite.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise