autor:

Vekas

» » Prajituri

Prajitura cu alune

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bat cu mixerul ouale , zaharul si zaharul vanilinat. se adauga faina amestecata cu praful de copt,fulgii de ciocolata si alunele tocate. se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.


Se coace la cuptor timp de 45min.Intre timp , se amesteca zaharul pudra cu cacaoa, se adauga apa calda si se amesteca pina se obtine o crema groasa. Apoi , se pune treptat uleiul. Dupa ce prajitur as-a copt, se intinde deasupra glazura .


Se pot orna bucatile de prajitira cu diverse forme din zahar.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

55 min

13 voturi

Ingrediente

  • 50ua,180gr. zahar
  • 2plicuri cu zahar vanilinat
  • 90gr. fulgi de ciocolata
  • 100gr. faina
  • 1praf de copt
  • 100gr. alune tocate
  • 50gr. unt pentru glazura:2linguri de cacao
  • 100gr. zahar pudra
  • 2linguri de ulei
  • 2 linguri cu apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vekas

Sorbet de telina

1.Se curata tijele de telina(se lasa una pentru decor) 2.Se prepara siropul:se fierbe apa cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Inghetate

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Prajitura "Stella"

Mod de preparare: 1.6 albusuri de bat spuma, se adauga 3 linguri apa, 9 linguri zahar, puse pe rand

3 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu budinca

Prajitura pufoasa cu budinca

Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa, se amesteca bine. Se adauga apoi

144 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale. Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra,

3 voturi    1 comentariu
50 min
Prajituri