autor:

Vekas

» » Prajituri

Prajitura cu alune

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bat cu mixerul ouale , zaharul si zaharul vanilinat. se adauga faina amestecata cu praful de copt,fulgii de ciocolata si alunele tocate. se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.


Se coace la cuptor timp de 45min.Intre timp , se amesteca zaharul pudra cu cacaoa, se adauga apa calda si se amesteca pina se obtine o crema groasa. Apoi , se pune treptat uleiul. Dupa ce prajitur as-a copt, se intinde deasupra glazura .


Se pot orna bucatile de prajitira cu diverse forme din zahar.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

55 min

13 voturi

Ingrediente

  • 50ua,180gr. zahar
  • 2plicuri cu zahar vanilinat
  • 90gr. fulgi de ciocolata
  • 100gr. faina
  • 1praf de copt
  • 100gr. alune tocate
  • 50gr. unt pentru glazura:2linguri de cacao
  • 100gr. zahar pudra
  • 2linguri de ulei
  • 2 linguri cu apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vekas

Sorbet de telina

1.Se curata tijele de telina(se lasa una pentru decor) 2.Se prepara siropul:se fierbe apa cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Inghetate

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Prajitura "Stella"

Mod de preparare: 1.6 albusuri de bat spuma, se adauga 3 linguri apa, 9 linguri zahar, puse pe rand

3 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

In primul rand, curatam capsunile, le spalam, le scurgem bine si presaram 2 linguri de gris peste ele. Separam galbenusurile de

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul: Ouale le mixam spuma cu un praf de sare

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri