autor:

mihaela idriceanu

» » Dulciuri diverse

prajitura cu ananas

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in doua si se stropesc cu sucul unei lamai.


Untul se bate spuma,se adauga apoi amestecand mereu zaharul ramas si ouale pe rand.Faina se amesteca cu praful de copt,sare si vanilie si se pune jumatate in crema de unt. se adauga apoi in aceasta compozitie si se completeaza cu restul de faina.


Se coace la 180 de grade pt aprox 40 minute.


Se rastoarna cand e rece.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    arata bine -cred ca si gustoasa este.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

    Intradevar arata bine.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

    Ce bine arata...

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Nu se foloseste prea mult zahar? Si spuneti "feliile de ananas taiate in doua", vad ca sunt rondele intregi. (pleonasm) - la mine. Dar arata foarte bine. Bine ca nu este impopotonat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

17 voturi

Ingrediente

  • 500 g ananans felii(proaspat sau conservat)
  • 110 g unt
  • 380 g zahar
  • 130 g faina
  • 2 oua
  • o ligurita praf de copt
  • un pic de lapte(2-3 linguri)
  • vanilie,sare,o lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mihaela idriceanu

Prajitura Alba ca zapada

Pentru foi am pus in robot amoniacul, oul, laptele, uleiul, zaharul si la urma faina pana s-a format

128 voturi    39 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Paine cu iaurt si seminte de in

Am pus ingredientele in masina de paine exact in ordinea asta,am lasat la framantat si dospit,apoi

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Tort cu mousse de ciocolata si sos de zmeura

Blatul: Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul .Galbenusurile se freaca putin cu uleiul

16 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

arata bine -cred ca si gustoasa este.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Floricele cu Nutella

Floricele cu Nutella

In robotul de bucatarie punem toate ingredientele in afara de ou si amestecam cu pulsuri pana devine faramicios. Adaugam oul batut si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec

Chec

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Batem

4 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse