autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu blat de albus

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cite putin, apoi nuca macinata.


Se pune in tava unsa, tapetata cu faina, la foc mic.


Se lasa apoi la racit si se taie in 2.


Separat se freaca galbenusele cu zaharul, se adauga laptele si faina.


Se pune vasul pe foc amestecind incontinuu, pina se ingroasa crema.


Se ia de pe foc, se lasa la racit la temperatura camerei, apoi se amesteca cu margarina. Crema se aseaza intre cele 2 foi de prajitura si se da la rece.


Se serveste cu un mot de frisca.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 5 albuse de ou
  • 200 g nuci macinate
  • o cana de zahar
  • o lingura faina pentru tapetata tava.
  • Crema: 5 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • o cana de lapte dulce
  • un pachet de margarina
  • 3 linguri de faina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu caramel de lamaie

Prajitura cu caramel de lamaie

Caramel de lamaie: 1. Pune zeama de lamaie impreuna cu apa si zaharul intr-un vas pe foc mic. Amesteca si lasa pana cand siropul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Negresa cu crema de branza

Negresa cu crema de branza

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse