autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu blat de albus

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
5 albuse de ou, 200 g nuci macinate, o cana de zahar, o lingura faina pentru tapetata tava., Crema: 5 galbenusuri, o cana de zahar, o cana de lapte dulce, un pachet de margarina, 3 linguri de faina

Dificultate: Medie Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cite putin, apoi nuca macinata.


Se pune in tava unsa, tapetata cu faina, la foc mic.


Se lasa apoi la racit si se taie in 2.


Separat se freaca galbenusele cu zaharul, se adauga laptele si faina.


Se pune vasul pe foc amestecind incontinuu, pina se ingroasa crema.


Se ia de pe foc, se lasa la racit la temperatura camerei, apoi se amesteca cu margarina. Crema se aseaza intre cele 2 foi de prajitura si se da la rece.


Se serveste cu un mot de frisca.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 5 albuse de ou
  • 200 g nuci macinate
  • o cana de zahar
  • o lingura faina pentru tapetata tava.
  • Crema: 5 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • o cana de lapte dulce
  • un pachet de margarina
  • 3 linguri de faina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

289 voturi    22 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri