autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu blat de albus

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
5 albuse de ou, 200 g nuci macinate, o cana de zahar, o lingura faina pentru tapetata tava., Crema: 5 galbenusuri, o cana de zahar, o cana de lapte dulce, un pachet de margarina, 3 linguri de faina

Dificultate: Medie Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cite putin, apoi nuca macinata.


Se pune in tava unsa, tapetata cu faina, la foc mic.


Se lasa apoi la racit si se taie in 2.


Separat se freaca galbenusele cu zaharul, se adauga laptele si faina.


Se pune vasul pe foc amestecind incontinuu, pina se ingroasa crema.


Se ia de pe foc, se lasa la racit la temperatura camerei, apoi se amesteca cu margarina. Crema se aseaza intre cele 2 foi de prajitura si se da la rece.


Se serveste cu un mot de frisca.
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cite putin, apoi nuca macinata.


Se pune in tava unsa, tapetata cu faina, la foc mic.
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura fina cu blat de albus

Am facut intai blatul: am bautut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Prajituri

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 5 albuse de ou
  • 200 g nuci macinate
  • o cana de zahar
  • o lingura faina pentru tapetata tava.
  • Crema: 5 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • o cana de lapte dulce
  • un pachet de margarina
  • 3 linguri de faina

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje