autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu branza

Autor: Daniela Elena Birtoc (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 octombrie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Aluatul: Se amesteca faina, smantana, unsoarea, oul, praful de copt, sare si vanilie si de gace un aluat fraged.


Se lasa la temperatura camerei.


Se prepara pasta de branza amestecand branza cu ouale, vanilia, scortisoara, stafidele, zaharul.


Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina.


Se imparte aluatul in doua si se intinde in tava prima parte.


Se pune pasta de branza si se aranjeaza sa cuprinda toata tava si se aseaza a doua parte de aluat.


Se pune in cuptorul incins cu 10 minute inainte.


Se lasa la cuptor cca. 30 minute. Din cand in cand se verifica cu scobitoarea si se fac forme usoare cu furculitza pe aluatul de deasupra.


Se presara cand e calda zahar pudra.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

77 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 300 g faina
  • 1 ou
  • 200 g smantana
  • 2 linguri mari unsoare
  • 1 praf de copt stins in lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat.
  • Pentru crema de branza: 1 kg branza vaci proaspata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic scortisoara
  • stafide cateva bucatzele
  • 100 g zahar
  • 2 oua.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Daniela Elena Birtoc

Macaroane cu sunca sau carnati la cuptor

Se fierb macaroanele in apa cu sare si un pic de ulei sa nu se lege. Se lasa in apa rece 15 minute

26 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu brinza

Tort Caramel

- 9 linguri mari zahar se topesc intr-o cratita se lasa la racit - 5 oua intregi, 5 linguri zahar,

38 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Aperitiv cu orez

Se fierbe orezul in apa cu sare, se lasa la racit. Se rade morcovul si ceapa. Se pune intr-un vas

162 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu legume
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte)

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

1. Freaca margarina (acomodata cu temperatura camerei) cu zaharul pudra si 2 pliculete de zahar vanilat pana ce vei obtine o compozitie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri