autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu branza

Autor: Daniela Elena Birtoc (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 octombrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Daniela Elena Birtoc (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 octombrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat: 300 g faina, 1 ou, 200 g smantana, 2 linguri mari unsoare, 1 praf de copt stins in lamaie, 1 varf cutit sare, 1 plic zahar vanilat., Pentru crema de branza: 1 kg branza vaci proaspata, 1 plic zahar vanilat, 1 plic scortisoara, stafide cateva bucatzele, 100 g zahar, 2 oua.

Dificultate: Medie Timp: 1h

77 voturi

Mod de preparare

Aluatul: Se amesteca faina, smantana, unsoarea, oul, praful de copt, sare si vanilie si de gace un aluat fraged.


Se lasa la temperatura camerei.


Se prepara pasta de branza amestecand branza cu ouale, vanilia, scortisoara, stafidele, zaharul.


Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina.


Se imparte aluatul in doua si se intinde in tava prima parte.


Se pune pasta de branza si se aranjeaza sa cuprinda toata tava si se aseaza a doua parte de aluat.


Se pune in cuptorul incins cu 10 minute inainte.


Se lasa la cuptor cca. 30 minute. Din cand in cand se verifica cu scobitoarea si se fac forme usoare cu furculitza pe aluatul de deasupra.


Se presara cand e calda zahar pudra.
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu crema fina de branza si fructe

1.Se prepara primul blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,esenta se incorporeaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Prajitura cu branza, reteta Ioanei

Eu la reteta Ioanei i-am adus niste modificari. Blatul: se amesteca toate componentele dupa care

11 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

77 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 300 g faina
  • 1 ou
  • 200 g smantana
  • 2 linguri mari unsoare
  • 1 praf de copt stins in lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat.
  • Pentru crema de branza: 1 kg branza vaci proaspata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic scortisoara
  • stafide cateva bucatzele
  • 100 g zahar
  • 2 oua.

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela Elena Birtoc

Macaroane cu sunca sau carnati la cuptor

Se fierb macaroanele in apa cu sare si un pic de ulei sa nu se lege. Se lasa in apa rece 15 minute

26 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive

Tort Caramel

- 9 linguri mari zahar se topesc intr-o cratita se lasa la racit - 5 oua intregi, 5 linguri zahar,

38 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Aperitiv cu orez

Se fierbe orezul in apa cu sare, se lasa la racit. Se rade morcovul si ceapa. Se pune intr-un vas

162 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu cirese si fulgi de migdale

Briose cu cirese si fulgi de migdale

Intr-un vas inalt spargem ouale. Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse