autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu branza

Autor: Daniela Elena Birtoc (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 octombrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Daniela Elena Birtoc (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 octombrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat: 300 g faina, 1 ou, 200 g smantana, 2 linguri mari unsoare, 1 praf de copt stins in lamaie, 1 varf cutit sare, 1 plic zahar vanilat., Pentru crema de branza: 1 kg branza vaci proaspata, 1 plic zahar vanilat, 1 plic scortisoara, stafide cateva bucatzele, 100 g zahar, 2 oua.

Dificultate: Medie Timp: 1h

77 voturi

Mod de preparare

Aluatul: Se amesteca faina, smantana, unsoarea, oul, praful de copt, sare si vanilie si de gace un aluat fraged.


Se lasa la temperatura camerei.


Se prepara pasta de branza amestecand branza cu ouale, vanilia, scortisoara, stafidele, zaharul.


Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina.


Se imparte aluatul in doua si se intinde in tava prima parte.


Se pune pasta de branza si se aranjeaza sa cuprinda toata tava si se aseaza a doua parte de aluat.


Se pune in cuptorul incins cu 10 minute inainte.


Se lasa la cuptor cca. 30 minute. Din cand in cand se verifica cu scobitoarea si se fac forme usoare cu furculitza pe aluatul de deasupra.


Se presara cand e calda zahar pudra.
-->
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

Blatul: Galbenusurile le mixam zaharul. Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Prajitura cu branza si visine

Visinele, dupa ce le scoatem samburii le punem la scurs pe o sita, iar dedesubt puneti o farfurioara

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

77 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 300 g faina
  • 1 ou
  • 200 g smantana
  • 2 linguri mari unsoare
  • 1 praf de copt stins in lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat.
  • Pentru crema de branza: 1 kg branza vaci proaspata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic scortisoara
  • stafide cateva bucatzele
  • 100 g zahar
  • 2 oua.

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela Elena Birtoc

Macaroane cu sunca sau carnati la cuptor

Se fierb macaroanele in apa cu sare si un pic de ulei sa nu se lege. Se lasa in apa rece 15 minute

26 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive

Tort Caramel

- 9 linguri mari zahar se topesc intr-o cratita se lasa la racit - 5 oua intregi, 5 linguri zahar,

38 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Aperitiv cu orez

Se fierbe orezul in apa cu sare, se lasa la racit. Se rade morcovul si ceapa. Se pune intr-un vas

162 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje