Prajitura cu branza de vaci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 250 g unt moale, 125 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 1 galbenus, 375 g faina, 50 g migdale taiate marunt, 2 lingurite rase praf de copt.
  • Pentru umplutura: 200 g unt moale, 200 g zahar, 1 kg branza de vaci (20% grasime), 4 oua, 40 g amidon, 1 varf de cutit sare, 1 plic zahar vanilat, zeama si coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala.

Mod de preparare

Se freaca untul spuma si se adauga - amestecand intruna - zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza coaja rasa de lamaie si galbenusul, apoi faina, migdalele si praful de copt si se amesteca bine. Se tapeteaza o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu hartie pentru copt, se pune pe fund jumatate din aluat, se intinde, apasandu-l cu degetele, si se coace 15 minute in cuptorul incins la 175°C.

Se freaca untul cu zaharul, se adauga branza de vaci bine scursa si restul ingredientelor, se amesteca bine si se intinde peste aluatul (copt) din tava. Deasupra se presara razatura (restul de aluat dat pe razatoare) si se coace 45 de minute la aceeasi temperatura.

Se acopera prajitura (ca sa nu se arda), se reduce temperatura la 150°C, se mai lasa sa se coaca inca 60 de minute si pe urma se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise