autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu branza de vaci

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Ingrediente
Pentru aluat: 250 g unt moale, 125 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 1 galbenus, 375 g faina, 50 g migdale taiate marunt, 2 lingurite rase praf de copt., , Pentru umplutura: 200 g unt moale, 200 g zahar, 1 kg branza de vaci (20% grasime), 4 oua, 40 g amidon, 1 varf de cutit sare, 1 plic zahar vanilat, zeama si coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala.,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

44 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul spuma si se adauga - amestecand intruna - zaharul si zaharul vanilat.


Se incorporeaza coaja rasa de lamaie si galbenusul, apoi faina, migdalele si praful de copt si se amesteca bine.


Se tapeteaza o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu hartie pentru copt, se pune pe fund jumatate din aluat, se intinde, apasandu-l cu degetele, si se coace 15 minute in cuptorul incins la 175AC.


Se freaca untul cu zaharul, se adauga branza de vaci bine scursa si restul ingredientelor, se amesteca bine si se intinde peste aluatul (copt) din tava. Deasupra se presara razatura (restul de aluat dat pe razatoare) si se coace 45 de minute la aceeasi temperatura.


Se acopera prajitura (ca sa nu se arda), se reduce temperatura la 150AC, se mai lasa sa se coaca inca 60 de minute si pe urma se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

44 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 250 g unt moale
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 galbenus
  • 375 g faina
  • 50 g migdale taiate marunt
  • 2 lingurite rase praf de copt.
  • Pentru umplutura: 200 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 1 kg branza de vaci (20% grasime)
  • 4 oua
  • 40 g amidon
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de George Florescu

Ciuperci umplute

Se spala ciupercile si li se scot piciorusele, care se taie feliute. Se curata usturoiul si ceapa

200 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu legume

Prajitura cu mere (reteta bunicii)

Incingeti cuptorul la 180°C si preparati zaharul ars, punand pe foc, intr-o craticioara cu fundul

141 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Brocoli cu ciuperci

250 g brocoli se desfac in buchetele mici. 30 g unt se incing si se caleste in el un catel de usturoi.

153 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajiturele pentru copii

Prajiturele pentru copii

1.Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se tapeteaza o tava de 12 briose cu cupe de hartie pentru copt. 2.Se bat albusurile spuma.Se

16 voturi    12 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Incepem prepararea blatului 1 :mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul praf, tot odata si mixam din nou pina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri