Prajitura cu branza dulce, stafide si cacao

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza dulce, stafide si cacao

Ingrediente

  • Blat:
  • * 3 oua
  • * 10 linguri de zahar
  • * 10 linguri de ulei
  • * un praf de sare
  • * 10 linguri de lapte
  • * un pachet de praf de copt
  • * 10 linguri faina
  • * o lingura cacao
  • * 2 pliculete de zahar vanilat
  • Crema:
  • * 800 grame de branza
  • * 3 oua
  • * 3 linguri rase de faina
  • * 2 linguri gris
  • * jumatate de pachet de praf de copt
  • * 5 linguri de zahar
  • * 2 pliculete de zahar vanilat
  • * coaja de la o lamaie
  • ** Daca va plac, puteti adauga si stafide **

Mod de preparare

Blat: Intr-un bol, destul de incapator, ouale se freaca cu zaharul. Se adauga apoi cele 10 linguri de ulei si praful de sare. Dupa ce uleiul a fost incorporat, se adauga laptele rece, praful de copt, faina si cacaoa. Daca vreti ca blatul sa fie si mai inchis la culoare, puteti adauga mai multe linguri de cacao. Eu zic ca o lingura e suficienta. Dupa ce s-a amestecat si cacaoa, se mai adauga cele doua pliculete de zahar vanilat si se pune deoparte sa se odihneasca.

Crema: Intr-un alt bol, tot la fel de incapator, branza se freaca cu ouale.
Se amesteca bine, iar apoi se adauga faina si grisul.
Se pun si cele 4 linguri de zahar, zaharul vanilat si praful de copt.
Coaja de lamaie ramane ultima pe lista de adaugat. Gustati branza pentru a va asigura ca are gustul care va place. De exemplu, eu am fost nevoita sa mai adaug zahar pentru ca nu mi s-a parut dulce.

Tava se acopera cu hartie de copt si se toarna jumatate din compozitia maro. O sa para foarte putina, dar o sa creasca atunci cand o bagati la cuptor.
Peste ea, se pune toata crema de branza.
Se toarna apoi cealalta "foaie" maro. Cu o lingura sau un cutit, intindeti blatul maro astfel incat sa acopere branza.
Se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 40-45 de minute. Eventual dupa 40 de minute, o incercati cu scobitoarea.
Am pudrat-o cu putin zahar amestecat cu vanilie si am taiat-o cubulete dupa ce s-a racit putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise