autor:

costy1969

» » , Aperitive, Prajituri

Prajitura cu branza feta

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 noiembrie 2009

Ingrediente
- 500grame branza feta, - 700 ml lapte, - 8 oua, - 500 grame faina cernuta si aerata, - 100 ml ulei masline extravirgin, - 100 grame stafide puse la inmuiat in apa calduta, - scortisoara, nucsoara.

Dificultate: Medie Timp: 1h 35 min

7 voturi

Mod de preparare

Se pregateste o tava de aragaz, se unge bine cu ulei de masline, se pregateste cuptorul la aragaz. Intr-un vas se faramiteaza branza feta sau se da prin razatoarea mare, facandu-se fulgi.


Dupa faramitare, branza se amesteca cu 1/2 litru lapte, 3-4 oua, scortisoara si nucsoara si se amesteca bine.


Se adauga 2 cani de faina (circa 500 grame) si se amesteca bine pana se omogenizeaza toate ingredientele.


Separat se pregateste o compozitie din 4 oua, 50 ml ulei masline, 200 ml lapte, care se amesteca bine si se lasa deoparte.


Compozitia cu branza se pune in tava de aragaz, se intinde bine pe toata suprafata, iar peste aceasta se pune cealalta compozitie, amestecand usor cele doua compozitii cu o lingura prin serpuire.


Se da la cuptorul incins in prealabil, la foc moderat pentru cca 55-60 minute.


Dupa cca 30 minute, cand compozitia este moale, se adauga stafidele, scurse bine de apa prin presare.


Daca nu aveti o tava tip tefal, folositi o hartie de copt peste care puneti compozitia, existand posibilitatea sa se prinda.
Se pregateste o tava de aragaz, se unge bine cu ulei de masline, se pregateste cuptorul la aragaz. Intr-un vas se faramiteaza branza feta sau se da pr
Retete
Alte retete din Aperitive

Cocktail de creveti cu ananas si legume

Castravetele se curata de coaja si se taie cubulete mici la fel si ardeiul gras. Crevetii se trag

1 vot    0 comentarii
15 min
Aperitive

Conopida saseasca la cuptor

1.Conopida se curata de frunze, se rupe in buchetele, se spala bine apoi se pune la fiert in apa

5 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 35 min

7 voturi

Ingrediente

  • - 500grame branza feta
  • - 700 ml lapte
  • - 8 oua
  • - 500 grame faina cernuta si aerata
  • - 100 ml ulei masline extravirgin
  • - 100 grame stafide puse la inmuiat in apa calduta
  • - scortisoara
  • nucsoara.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969

Paste penne cu sos de branza

Somonul afumat se pune la marinat stropindu-l cu zeama da lamaie, se presara cu piper, ulei de

7 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Supa de pui cu paste

Carnea de pui se curata, se spala, se strege cu un servet absorbant si se taie bucati mici (fasii). Morcovul

9 voturi    2 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Macaroane cu bacon si cascaval

Baconul se taie fasii subtiri. Cascavalul se rade prin razatoarea cu ochiuri mari. Macaroanele

5 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje