Prajitura cu branza, frisca si capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu branza, frisca si capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 100 gr miam miam de vanilie sau dulceata de lapte (gasiti la Bunatati din Natura)
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 200 gr capsuni congelate
  • 18 piscoturi
  • compot de visine pentru insiropat
  • 4-5 patratele de ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Mai intai scoatem capsunile din congelator si le lasam la dezghetat.

Blatul:

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc.

Adaugam zaharul, mixam pana devin spuma, apoi incorporam esenta de vanilie, praful de copt si faina, dar cu o paleta de silicon.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam.

Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10-12 minute.

Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Frisca lichida o amestecam cu smantana, le mixam pana devin spuma.

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu zaharul pudra si esenta de vanilie.

Incorporam miam miam, apoi frisca si le amestecam usor cu o paleta de silicon sa obtinem o crema aerata.

Capsunile le taiem bucatele si le adaugam in crema.

Peste blatul rece punem cam jumatate din crema si o nivelam.

Piscoturile le trecem prin compot de visine, le asezam unul langa altul peste crema, apoi le acoperim cu restul de crema.

Ciocolata o taiem bucatele si o presaram deasupra, apoi dam prajitura la rece pentru 2-3 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise