Prajitura cu branza si visine

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza si visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 130 gr unt
  • 200 gr faina
  • 650 gr visine fara samburi
  • Umplutura de branza:
  • 900 gr branza de vaci
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta rom
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri faina alba
  • Jeleu de visine:
  • 1 mana visine fara samburi
  • 3 linguri zahar
  • 4 foi de gelatina (cam 6, 7 grame)

Mod de preparare

Visinele, dupa ce le scoatem samburii le punem la scurs pe o sita, iar dedesubt puneti o farfurioara unde sa se scurga sucul, pentru ca veti folosi din el la jeleu.

Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adaugam praful de copt si esenta de vanilie, apoi faina in ploaie.

La urma adaugam untul topit, dar nu cald, ci rece.

Umplutura de branza:

Branza o mixam cu zaharul, galbenusurile, esenta de rom, iar la urma punem faina.

Luam o tava dreptunghiulara, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

Punem blatul si il intindem cu o spatula.

Deasupra asezam visinele scurse de suc.

Peste visine punem branza si o intindem pe intreaga suprafata pentru a acoperi visinele.

Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 45-50 minute pana ce branza se rumeneste frumos, dar nu foarte tare.

O scoatem din cuptor cand este gata si o lasam sa se raceasca.

Jeleul:

Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece 10 minute.

Visinele le punem intr-o cratita cu zaharul si putin din sucul de visine (din cel scurs de visinele puse peste blat).

Punem pe foc, invartim continuu pana zaharul se topeste, apoi lasam sa dea 2-3 clocote.

Luam cratita de pe foc, adaugam gelatina hidratata si amestecam bine pana ce aceasta din urma se topeste si se omogenizeaza.

Lasam jeleul pana se raceste, apoi il punem peste prajitura.

Acoperim tava cu folie alimentara si o dam la frigider.

Lasam pana se intareste jeleul (asta daca nu vi-l absoarbe branza cum a fost la mine) apoi taiati si serviti.

Pofta buna!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise