autor:

Sidy

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu budinca si fructe Claudia

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Ingrediente
1 budinca ciocolata, 2 budinci vanilie, 1 jeleu de capsuni pentru prajituri, 1 praf pentru frisca, 750 ml lapte, 1 zahar vanilat, 1 praf de copt, 4 oua, 4 linguri apa, 2 banane, 3 kiwi coapte, 1 lingura cacao, 1 lingura faina, 12 linguri zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare


Galbenususrile se mixeaza bine cu 5 linguri zahar pina isi dubleaza volumul apoi adaugam apa si cacaoa.Amestecam bine apoi punem praful de budinca de ciocolata si lingura de faina amestecata cu praful de copt.


La aceasta compozitie adaugam 1/2 albusuri batute spume, invartim usor sa se amestece cu coca apoi adaugam si cealalata 1/2 si amestecam usor.


Intr-o tava punem hartie de copt ce o ungem cu putin unt apoi rasturman coca obtinuta si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade. Lasam sa se coaca 20-30 de minute pina facem testul cu scobitoarea.


Intre timp pregatim budinca din cele doua plicuri la care adaugam 7 linguri zahar si 600 ml lapte si procedam in continuare cum scrie pe pachetele de budinca.


Dupa ce este fiarta budinca o lasam sa se raceasca.


Frisca o preparam din 150 ml lapte si praful din plic respectand instructiunile de pe plic.


Cand toate s-au racit peste blat punem budinca iar deasupra fructele taiate.


Preparam jeleul conform instructiunilor si il punem peste fructe.


Lasam prajitura cateva ore la frigider apoi se poate taia si garnisi cu frisca. mare !
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare


Galbenususrile se mixeaza bine cu 5 linguri zahar pina isi dubleaz
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Placintele Mc Donald`s

Merele se curata de coaja si se taie cubulete, se stoarce o jumatate de lamaie peste ele si se adauga

9 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Placinta de cartofi

Cartofii se fierb in coaja dupa care se curata si se dau pe razatoare, se amesteca cu sare, piper

7 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

    Un deliciu!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

    Arata super....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

    Hmmm,ce deliciu...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 budinca ciocolata
  • 2 budinci vanilie
  • 1 jeleu de capsuni pentru prajituri
  • 1 praf pentru frisca
  • 750 ml lapte
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 2 banane
  • 3 kiwi coapte
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura faina
  • 12 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Salata austriaca de peste

Zarzavatul il curatam si il punem la fiert, eu l-am avut gata fiert ca am facut supa. Conserva de

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive

Chiftelute turcesti din carne de strut cu sos de iaurt si rosii

Feliile de paine le inmuiem in apa calduta, ceapa o curatam si o dam pe razatoare, curatam si usturoiul,

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un deliciu!

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei. Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse