autor:

Sidy

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu budinca si fructe Claudia

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Ingrediente
1 budinca ciocolata, 2 budinci vanilie, 1 jeleu de capsuni pentru prajituri, 1 praf pentru frisca, 750 ml lapte, 1 zahar vanilat, 1 praf de copt, 4 oua, 4 linguri apa, 2 banane, 3 kiwi coapte, 1 lingura cacao, 1 lingura faina, 12 linguri zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare


Galbenususrile se mixeaza bine cu 5 linguri zahar pina isi dubleaza volumul apoi adaugam apa si cacaoa.Amestecam bine apoi punem praful de budinca de ciocolata si lingura de faina amestecata cu praful de copt.


La aceasta compozitie adaugam 1/2 albusuri batute spume, invartim usor sa se amestece cu coca apoi adaugam si cealalata 1/2 si amestecam usor.


Intr-o tava punem hartie de copt ce o ungem cu putin unt apoi rasturman coca obtinuta si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade. Lasam sa se coaca 20-30 de minute pina facem testul cu scobitoarea.


Intre timp pregatim budinca din cele doua plicuri la care adaugam 7 linguri zahar si 600 ml lapte si procedam in continuare cum scrie pe pachetele de budinca.


Dupa ce este fiarta budinca o lasam sa se raceasca.


Frisca o preparam din 150 ml lapte si praful din plic respectand instructiunile de pe plic.


Cand toate s-au racit peste blat punem budinca iar deasupra fructele taiate.


Preparam jeleul conform instructiunilor si il punem peste fructe.


Lasam prajitura cateva ore la frigider apoi se poate taia si garnisi cu frisca. mare !
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Cozonac de paste

Aluatul : Ingredientele se scot din timp de la frigider pentru a fi la temperatura camerei si

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Chifle cu lapte batut si mac

Se pune faina intr-un recipient. In mijlocul fainii se face loc unde se pune drojdia, zaharul si

2 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

    Un deliciu!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

    Arata super....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

    Hmmm,ce deliciu...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 budinca ciocolata
  • 2 budinci vanilie
  • 1 jeleu de capsuni pentru prajituri
  • 1 praf pentru frisca
  • 750 ml lapte
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 2 banane
  • 3 kiwi coapte
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura faina
  • 12 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Pulpa de miel perfecta

Pulpa de miel bine curatata si stearsa bine ,o crestam cu un cutit bine ascutit si ii facem niste

0 voturi    0 comentarii
3h 40 min
Retete de Pasti

Ciorba de stevie cu afumatura

Afumatura o portionam si o punem la fiert in 1,5 l apa in care vom face ciorba. Curatam stevia de

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Drob de miel cu oua de prepelita

Spalam maruntaiele si le taiem marunt, toacam ceapa, ardeiul si usturoiul. Rumenim putin ,intr-o

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un deliciu!



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chocolate Mud Cake fara gluten

Chocolate Mud Cake fara gluten

Se incalzeste cuptorul la 180-190 g C. Se unge cu unt forma. Se pune untul intr-o cratita si se topeste la foc mic. Se ia de pe foc,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Decor Briose Iepurasi

Decor Briose Iepurasi

Daca aveti putina rabdare, decorul de la aceste briose nu este deloc greu de realizat. Mai jos regasiti pasii pentru a va ajuta. Veti

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri